Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων την Κυριακή
5 February 2023
«Να η ευκαιρία» των Δήμων της Π.Ε. Καρδίτσας για τη δημιουργία ή ανάδειξη μονοπατιών και διαδρομών πεζοπορίας και ποδηλάτου
5 February 2023

Τζορτζ Ρόμπερτσον: Πέθανε ο επίτροπος της αστυνομίας στη «Μεγάλη των Μπάτσων Σχολή»

«Έφυγε» σε ηλικία 89 ετών ο γνωστός ηθοποιός Τζορτζ Ρ. Ρόιμπινσον, ο οποίος πρωταγωνίστηκε στην πασίγνωστη σειρά ταινιών «Η Μεγάλη των Μπάτσων Σχολή».

Ο Τζορτζ Ρ. Ρόμπερτσον, υποδύθηκε τον αρχηγό της αστυνομίας που έγινε επίτροπος Χένρι Χερστ στις πρώτες έξι ταινίες «Police Academy». Ο 89χρονος άφησε την τελευταία του πνοή την Κυριακή στο Κέντρο Επιστημών Υγείας Sunnybrook στο Τορόντο.

Γεννημένος στις 20 Απριλίου 1933, στο Μπράμπτον του Οντάριο, ο Ρόμπερτσον έπαιξε σε 80 ταινίες, συμπεριλαμβανομένης της ερμηνείας του πρώην Αντιπροέδρου Ντικ Τσένι στο «The Path To 9/11» και του αείμνηστου Αμερικανού γερουσιαστή Μπάρι Γκόλντγουοτερ στο «The Reagans».

Ξεκίνησε ως αθλητής του ράγκμπι και του χόκεϊ στον Καναδά και τελικά μετακόμισε στη Νέα Υόρκη, όπου κέρδισε το MBA του στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια το 1959. Εκεί γνώρισε την Adele Probst, η οποία έγινε σύζυγός του για 61 χρόνια.

Η καριέρα του ξεκίνησε από το θέατρο και στη συνέχεια απέκτησε μικρούς ρόλους σε τρεις ταινίες που ήταν υποψήφιες για Όσκαρ καλύτερης ταινίας: «Airport» (1970), «Norma Rae» (1979) και «JFK» (1991).

Η οικογένειά του επισήμανε επίσης τις ανθρωπιστικές του πρωτοβουλίες. Περπάτησε κατά μήκος της νοτιοδυτικής Γαλλίας, περίπου 330 μίλια, για να συγκεντρώσει χρήματα για ένα ορφανοτροφείο στο Τσιάνγκ Μάι της Ταϊλάνδης.

Σαν… αρχηγός της αστυνομίας Hurst, ο Robertson ταξίδεψε σε όλο τον Καναδά μιλώντας σε νέους σε γυμνάσια – κερδίζοντας το βραβείο Danny Kaye UNICEF Canada το 1990.

Ο τελευταίος του ρόλος στην οθόνη ήταν στην τηλεοπτική ταινία «Cradle to Grave» το 2017. Η μετέπειτα ζωή του ήταν αφιερωμένη στη ζωγραφική και τη συγγραφή, δήλωσε η οικογένειά του.

Ο Ρόμπερτσον άφησε πίσω του τις κόρες του, Sarah Robertson (σύζυγος του Steve Pulver) και Ellen Robertson (Mitch Aidelman), τα εγγόνια του, Julia και William, και τα θετά εγγόνια του, Ariel, Gabe, Maddie και Josh.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: