Τρίκαλα: Δωρεάν τεστ COVID-19 με ένα κλικ από τον υπολογιστή
18 January 2021
Μουζάκι: Πρόταση για μετατροπή της παλαιάς γέφυρας σε πεζογέφυρα
18 January 2021

Την ένταξη εργαζομένων των δήμων στην πρώτη φάση εμβολιασμών ζητά η ΠΟΕ-ΟΤΑ

Την ένταξη και άλλων κατηγοριών εργαζομένων στους δήμους, εκτός αυτών που υπηρετούν στο «Βοήθεια στο Σπίτι» στην πρώτη φάση των εμβολιασμών ζητά η ΠΟΕ –ΟΤΑ με επιστολή της προς τους αρμόδιους υπουργούς Εσωτερικών Μ. Βορίδη και Στ. Πέτσα και Υγείας Β. Κικίλια.

Η ΠΟΕ –ΟΤΑ επισημαίνει προς τους υπουργούς ότι «για ακόμη μια φορά, ακόμη και στον προγραμματισμό των εμβολιασμών για τον κορονοϊό οι εργαζόμενοι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, απουσιάζουν επιδεικτικά.

«Η κυβέρνηση, τονίζει, ενέταξε μόνο τους εργαζόμενους του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» σαν πρώτη φάση των εμβολιασμών. Και φυσικά οι εργαζόμενοι του «Βοήθεια στο Σπίτι» επιβάλλεται να ενταχθούν στην πρώτη φάση των εμβολιασμών όπως όμως και άλλες εργασιακές ομάδες εργαζομένων που απασχολούνται σε χώρους με ιδιαίτερα αυξημένο ιικό φορτίο». Καλούν δε την κυβέρνηση και την ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών να μεριμνήσει ώστε να ενταχθούν και άλλοι εργασιακοί χώροι των Ο.Τ.Α. Α ́ Βαθμού στην Α ́ φάση των εμβολιασμών.

Αναλυτική η επιστολή.

Κύριοι Υπουργοί,

Οι εργαζόμενοι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από την αρχή της Πανδημίας του κορονοϊού (COVID-19) έως και σήμερα δουλεύουν ακατάπαυστα στην πρώτη γραμμή, δίπλα στους υγειονομικούς που έχουν σηκώσει ένα τεράστιο βάρος για την προστασία της Δημόσιας Υγείας, για την εξυπηρέτηση του πολίτη. Τομείς δραστηριότητας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ανέκαθεν είχαν και έχουν αντικείμενο εργασίας με μεγάλη υγειονομική επιβάρυνση στους εργαζόμενους, είτε λόγω καθεαυτού του αντικειμένου εργασίας (π.χ. υπηρεσίες Καθαριότητας, Βοήθεια στο Σπίτι κ.α.) είτε λόγω άμεσης επαφής με μεγάλο όγκο πολιτών (Κ.Ε.Π., Κοινωνικές Υπηρεσίες, Παιδικοί Σταθμοί, κ.α.).

Για ακόμη μια φορά, ακόμη και στον προγραμματισμό των εμβολιασμών για τον κορονοϊό οι εργαζόμενοι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, απουσιάζουν επιδεικτικά.

Η κυβέρνηση ενέταξε μόνο τους εργαζόμενους του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» σαν πρώτη φάση των εμβολιασμών. Και φυσικά οι εργαζόμενοι του «Βοήθεια στο Σπίτι» επιβάλλεται να ενταχθούν στην πρώτη φάση των εμβολιασμών όπως όμως και άλλες εργασιακές ομάδες εργαζομένων που απασχολούνται σε χώρους με ιδιαίτερα αυξημένο ιικό φορτίο.

Καλούμε την κυβέρνηση και την ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών να μεριμνήσει ώστε να ενταχθούν και άλλοι εργασιακοί χώροι των Ο.Τ.Α. Α ́ Βαθμού στην Α ́ φάση των εμβολιασμών. Οι εργαζόμενοι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης θα συνεχίσουν και το επόμενο χρονικό διάστημα να βρίσκονται πάντα μπροστά στις εργασιακές διεκδικήσεις αλλά και στην πρώτη γραμμή στην εξυπηρέτηση των πολιτών πολλές φορές υπό αντίξοες συνθήκες.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: