Ρωσία: Σχεδόν 40%, μείωση εσόδων από πετρέλαιο και φυσικό αέριο τον Ιανουάριο σε σχέση με πέρυσι
28 February 2023
Εκατοντάδες ταξιδιώτες εγκλωβισμένοι σε αεροδρόμια της Κολομβίας και του Περού
1 March 2023

Την Δευτέρα ανακοινώνεται επίσημα ο ψηφιακός φάκελος μεταβίβασης ακινήτου

Πιλοτικά θα λειτουργήσει σε πρώτη φάση ο ψηφιακός φάκελος μεταβίβασης ακινήτου, η λειτουργία του οποίου θα ανακοινωθεί την ερχόμενη Δευτέρα  από κοινού με τους συμβολαιογράφους καθώς οι τελευταίοι θα μπορούν να το χρησιμοποιήσουν  και να αντλήσουν «όλον αυτόν τον πακτωλό χαρτιών που ζητούν τώρα από τους πολίτες» όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός επεσήμανε ότι εφόσον το ακίνητο του ενδιαφερόμενου πολίτη είναι κτηματογραφημένο και τακτοποιημένο, θα μπορεί ο συμβολαιογράφος να αντλήσει όλα τα στοιχεία, τα έγγραφα τα οποία αφορούν το ακίνητο αυτόματα με μια πλατφόρμα που θα έχει μπροστά του. «Αυτό είναι μια μεγάλη ποιοτική αλλαγή, το κάναμε μαζί με τους συμβολαιογράφους για να είναι χρηστικό και λειτουργικό».

Για τις πολιτικές εξελίξεις

Αναφερόμενος στις πολιτικές εξελίξεις, ο κ. Πιερρακάκης μίλησε για «μια ένταση, μια τοξικότητα στο εγχώριο πολιτικό περιβάλλον από τα χρόνια των μνημονίων θα έλεγα μέχρι σήμερα, πρόκειται για δομικό κομμάτι της πολιτικής πρότασης της αξιωματικής αντιπολίτευσης του ΣΥΡΙΖΑ και παραμένει. Αυτή υπερβαίνει τα πρόσωπα» είπε.

Σχολιάζοντας την ανάρτηση του Παύλου Πολάκη σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ανέφερε ότι «η ανάρτηση με τα πρόσωπα των δημοσιογράφων, ασπρόμαυρα, με έναν τρόπο που θυμίζει άλλες εποχές, μιλάει από μόνη της» και έκανε λόγο για «αυτονόητη ενέργεια, έπρεπε να γίνει, αλλά δεν νομίζω ότι αρκεί. Νομίζω ότι πρέπει να υπερβεί η αξιωματική αντιπολίτευση πολλά πράγματα, πολλά δομικά στοιχεία του εαυτού της».

Υπογράμμισε ότι «οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η πρόταση της ΝΔ, είναι απολύτως ρεαλιστικό να πούμε ότι θα λάβει την αυτοδυναμία και αυτό είναι που θα διεκδικήσουμε από την ψήφο των πολιτών»

Τέλος, αναφέρθηκε στις ουρές που γλίτωσαν οι πολίτες, και όσον αφορά στην υποβολή αιτήσεων του market pass, έκανε λόγο για πάνω από 2 εκατομμύρια αιτήσεις που έγιναν. Οι πληρωμές, όπως σημείωσε, ξεκινούν από τις 3 Μαρτίου, ενώ αιτήσεις θα γίνονται δεκτές μέχρι τις 15 Μαρτίου.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: