Φωτιά στη Μεσσηνία – Σηκώθηκαν και αεροσκάφη
28 October 2023
Νετανιάχου: Είμαστε στο δεύτερο στάδιο του πολέμου
28 October 2023

Τιμήθηκε στο Μουζάκι η εθνική επέτειος του "Όχι" (+Φωτο)

Με λαμπρότητα και κάθε επισημότητα, τιμήθηκε από το Δήμο Μουζακίου, η μεγάλη Εθνική Επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις κορυφώθηκαν το πρωί του Σαββάτου (28/10), ημέρα της Εθνικής Επετείου, όταν και χτύπησαν χαρμόσυνα οι καμπάνες των Εκκλησιών και έγινε έπαρση της σημαίας στην πλατεία Δημαρχείου στο Μουζάκι.

Ακολούθησε η τέλεση Επίσημης Δοξολογίας στο Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μουζακίου. Εκεί εκφώνησε τον πανηγυρικό της ημέρας η κ. Κωνσταντάκου Κωνσταντίνα, Διευθύντρια του 1ου Δημοτικού Σχολείου Μουζακίου.

Στη συνέχεια λαός, Αρχές, μαθητές των Σχολείων, εκπαιδευτικοί και εκπρόσωποι Συλλόγων και Σωματείων μετέβησαν στο Ηρώο των Πεσόντων, στον πεζόδρομο της Βιβλιοθήκης Μουζακίου, όπου και τελέστηκε Επιμνημόσυνη Δέηση, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των ηρώων και η Φιλαρμονική του Δήμου παιάνισε εμβατήρια.

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο από το Δήμαρχο Δ. Μουζακίου κ. Θεοφάνη Στάθη, τον Αντιδήμαρχο κ. Γιώργο Παπακώστα ως εκπρόσωπο της Εθνικής Αντίστασης, εκπροσώπους της Δημοτικής Κοινότητας Μουζακίου, τοπικών Αρχών, Φορέων, Συλλόγων και αντιπροσωπείες εκπαιδευτικών και μαθητών Σχολείων.

Μετά την κατάθεση στεφάνων έγινε Ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου από τη Δημοτική Φιλαρμονική.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με την καθιερωμένη παρέλαση μαθητών και μαθητριών των Δημοτικών σχολείων, Γυμνασίου, Λυκείων, οχημάτων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μουζακίου και της Φιλαρμονικής του Δήμου, κατά μήκος της κατάμεστης από κόσμο, Λεωφόρου Αντώνη Βασιλείου στο κέντρο του Μουζακίου.

Πηγή: https://www.karditsalive.net/karditsa/topiki-epikerotita/%CF%84%CE%B9%CE%BC%CE%AE%CE%B8%CE%B7%CE%BA%CE%B5-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%BC%CE%BF%CF%85%CE%B6%CE%AC%CE%BA%CE%B9-%CE%B7-%CE%B5%CE%B8%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B5%CF%80%CE%AD%CF%84%CE%B5%CE%B9%CE%BF%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%8C%CF%87%CE%B9-%CF%86%CF%89%CF%84%CE%BF

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: