Eπική πρόκριση του Παναθηναϊκού μέσα στη Μασσαλία
16 August 2023
Ιαπωνία: Αριθμός-ρεκόρ τουριστών τον Ιούλιο
16 August 2023

Τι έκανε στην Κίνα η Τζάνετ Γέλεν; Έφαγε-κατά λάθος- παραισθησιογόνα μανιτάρια

Η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζάνετ Γέλεν έφαγε κατά λάθος «μαγικά μανιτάρια» στο ένα πρόσφατο ταξίδι της στο Πεκίνο.

Η Γέλεν γευμάτισε σε ένα εστιατόριο που ονομάζεται In and Out και ειδικεύεται στο φαγητό από τη Γιουνάν, μια δημοφιλή τοπική κουζίνα από τμήμα της νοτιοδυτικής Κίνας που συνορεύει με το Βιετνάμ, το Λάος και τη Μιανμάρ.

Η επίσκεψή της εκεί έγινε γνωστή όταν ένας χρήστης της εφαρμογής Weibo έκανε σχετική δημοσίευση χρησιμοποιώντας το hashtag που μεταφράζεται ως «Το πρώτο γεύμα της υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ Γέλεν στο Πεκίνο είναι Yunannese». Έπειτα τα hashtag έγινε viral, και ένας βοηθός της Γέλεν επιβεβαίωσε ότι η Αμερικανίδα υπουργός Οικονομικών έφαγε το πιάτο με τα μανιτάρια στο συγκεκριμένο εστιατόριο.

Ερωτηθείσα από το CNN για την «εμπειρία με τα μανιτάρια» που πυροδότησε φρενίτιδα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ενίσχυσε εντυπωσιακά την κίνηση στην συγκεκριμένη αλυσίδα εστιατορίων, όπου η Γέλεν δοκίμασε το τοπικό πιάτο jian shou qing (κυριολεκτικά μεταφράζεται ως «δείτε το μπλε χέρι»), η Αμερικανίδα υπουργός Οικονομικών είπε ότι δεν οργάνωσε το γεύμα ούτε έκανε η ίδια την παραγγελία.

«Υπήρχε ένα νόστιμο πιάτο με μανιτάρια. Δεν γνώριζα ότι αυτά τα μανιτάρια είχαν παραισθησιογόνες ιδιότητες. Το έμαθα αργότερα», είπε.

Πάντως, σύμφωνα με την ίδια, δεν είδε αποτέλεσμα. «Μπορώ να σας πω ότι κανένας από εμάς δεν επηρεάστηκε από τα μανιτάρια», είπε μέσα στα γέλια. Πρόσθεσε ότι «διάβασε πως αν τα μανιτάρια μαγειρευτούν σωστά, που είμαι σίγουρη ότι μαγειρεύτηκαν σωστά σε αυτό το πολύ καλό εστιατόριο, δεν έχουν καμία επίδραση».

Το πιάτο περιέχει τα μανιτάρια Lanmaoa asiatica, μέρη των οποίων γίνονται μπλε όταν μαλακώνουν ή κόβονται σε φέτες. Σύμφωνα με τον Δρ Πίτερ Μόρτιμερ, καθηγητή στο Ινστιτούτο Βοτανικής Κουνμίνγκ, τα μανιτάρια Lanmaoa θεωρούνται δηλητηριώδη καθώς μπορεί να είναι παραισθησιογόνα.

«Ωστόσο, οι επιστήμονες δεν έχουν ακόμη εντοπίσει τις ενώσεις που ευθύνονται για την πρόκληση των παραισθήσεων. Παραμένει λίγο μυστήριο και τα περισσότερα στοιχεία είναι ανέκδοτα. Έχω έναν φίλο που τα έφαγε κατά λάθος και είχε παραισθήσεις για τρεις μέρες», είπε ο καθηγητής.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: