Αδ. Γεωργιάδης για εργασία σε πολλαπλούς εργοδότες: Η ελάχιστη ανάπαυση δεν μπορεί να είναι κατώτερη των 11 συνεχών ωρών
4 August 2023
Χρηματιστήριο Αθηνών: Στο -1,08% οι εβδομαδιαίες απώλειες με ήπια ζήτηση
4 August 2023

Τι αναφέρουν διεθνή μέσα για το «κίνημα της πετσέτας»

Ενδιαφέρον για το «κίνημα της πετσέτας» δείχνουν τα διεθνή μέσα, με την Daily Mail να κάνει λόγο για «Έλληνες που έχουν κηρύξει πόλεμο με τις ξαπλώστρες, υποσχόμενοι να αντισταθούν στην «καταχρηστική κατάληψη» των παραλιών».

Παράλληλα, σημειώνει ότι «το λεγόμενο «κίνημα της πετσέτας» ξεκίνησε από την Πάρο από κατοίκους που κουράστηκαν να μην μπορούν να βρουν ελεύθερο χώρο στις παραλίες λόγω των επιχειρήσεων που προσφέρουν ξαπλώστρες».

Ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης δεσμεύτηκε να αυξήσει τους ελέγχους για τη διαπίστωση παραβάσεων στα beach bar, επισημαίνει η Sun.

Νάξος: Καταγγελία ότι επιχειρηματίας με εκσκαπτικό άρχισε να βγάζει τα βράχια από την παραλία

Σημειώνεται ότι οι κάτοικοι διαδήλωσαν στις ακτές του Αιγαίου με πανό που έγραφαν «Ελεύθερες παραλίες για όλους μας». Με αυτό τον τρόπο οι ακτιβιστές προσπάθησαν να δείξουν ότι οι παραλίες είναι δημόσιες και υπάρχουν για να τις απολαμβάνουν όλοι δωρεάν.

Το κίνημα της Πάρου έχει απήχηση στους κατοίκους σε όλες τις Κυκλάδες, με τα μέλη της ομάδας να εκφράζουν παρόμοιες ανησυχίες για την κατάσταση στη Θεσσαλία, τη Νάξο και τη Ρόδο.


Πηγή: https://www.naftemporiki.gr/society/1501422/ti-anaferoyn-diethni-mesa-gia-to-kinima-tis-petsetas/

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: