Πως θα ομορφύνεις με ρόδι και ελαιόλαδο. Πως θα φτιάξεις κρέμα ομορφιάς-πως θα φτιάξεις μάσκα!
3 November 2021
Πώς ήταν κάποτε…..
4 November 2021

Τι θα Συμβεί αν Πίνετε τη Σωστή Ποσότητα Νερού Καθημερινά

Το σώμα αποτελείται από πάνω από 60% νερό και όλα τα όργανα αποτελούνται επίσης από νερό. Οι πνεύμονες είναι περίπου 85% νερό, οι μύες και τα νεφρά 79% νερό, ο εγκέφαλος και η καρδιά 73%, και τα οστά περιέχουν 32% νερό. Η κατανάλωση της σωστής ποσότητας νερού καθημερινά μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της κανονικότητας των κινήσεων του εντέρου, στις ημικρανίες και ακόμη και να αποτρέψει την εμφάνιση άλλων ασθενειών. 

Οι αρθρώσεις θα λιπαίνονται καλύτερα.

© Depositphotos.com

Η πρόσληψη επαρκής ποσότητας νερού την ημέρα μπορεί να βοηθήσει το σώμα να ξεπλύνει τις τοξίνες που μπορεί να προκαλέσουν φλεγμονή των αρθρώσεων και μπορεί να κρατήσει μακριά την ουρική αρθρίτιδα (μια επώδυνη κατάσταση των αρθρώσεων).

Μπορείτε να αποτρέψετε τις λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος και τις πέτρες στα νεφρά.

© Depositphotos.com

Τα νεφρά είναι υπεύθυνα για την απομάκρυνση των αποβλήτων από το αίμα. Έτσι, αν δεν πίνετε αρκετό νερό, αυτά τα απόβλητα, μαζί με τα οξέα, μπορούν να συσσωρευτούν και να μπλοκάρουν τα νεφρά με μια πρωτεΐνη που ονομάζεται μυοσφαιρίνη. Επίσης, οι πέτρες στα νεφρά και οι λοιμώξεις του ουροποιητικού μπορεί να προκληθούν και τα δύο από αφυδάτωση.

Η διάθεση, η μνήμη και η συγκέντρωσή σας θα βελτιωθούν.

© Shutterstock.com© Shutterstock.com

Το επίπεδο ενυδάτωσης έχει μεγάλο αντίκτυπο στον εγκέφαλο. Ακόμη και η ήπια αφυδάτωση, όπως το να πίνετε λιγότερο από το μισό της απαιτούμενης ποσότητας νερού την ημέρα, μπορεί να βλάψει ορισμένες λειτουργίες του εγκεφάλου.

Σύμφωνα με μια μελέτη, η απώλεια υγρών της τάξης του 1,4% στις γυναίκες μπορεί να βλάψει τη συγκέντρωση και τη διάθεση, ακόμη και να αυξήσει τη συχνότητα των πονοκεφάλων. Στους άνδρες, από την άλλη πλευρά, η απώλεια υγρών κατά 1,6% μπορεί να είναι επιβλαβής για τη μνήμη και μπορεί να προκαλέσει κόπωση και άγχος.

Η καρδιά θα λειτουργεί καλύτερα.

© Shutterstock.com© Shutterstock.com

Όταν πίνετε τη σωστή ποσότητα νερού, η καρδιά δεν χρειάζεται να δουλεύει τόσο σκληρά. Η ήπια αφυδάτωση μπορεί να οδηγήσει σε μειωμένη ποσότητα αίματος στο σώμα, η οποία μπορεί να αυξήσει τον καρδιακό ρυθμό και να μειώσει την αρτηριακή πίεση ταυτόχρονα, θέτοντας το σώμα σε κίνδυνο σοκ.

Μπορεί να αντιμετωπίσετε λιγότερο συχνά πονοκεφάλους.

© Depositphotos.com

Μια μελέτη που διεξήχθη σε 102 άνδρες έδειξε ότι η κατανάλωση επιπλέον 1,5 λίτρων νερού καθημερινά είχε ως αποτέλεσμα τη βελτίωση του MSQOL (κλίμακα ειδικής ποιότητας ζωής της ημικρανίας), ενός συστήματος βαθμολόγησης συμπτωμάτων ημικρανίας. Το 47% των ερωτηθέντων που έπιναν περισσότερο νερό ανέφεραν σημαντική βελτίωση, ενώ μόνο το 25% των ερωτηθέντων στην ομάδα ελέγχου παρουσίασε βελτίωση.

Θα πηγαίνετε τακτικά στην τουαλέτα.

© Shutterstock.com© Shutterstock.com

Η αύξηση της πρόσληψης υγρών μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση και την πρόληψη της δυσκοιλιότητας, ειδικά σε άτομα που συνήθως δεν πίνουν αρκετό νερό. Σε αυτή την περίπτωση, το μεταλλικό νερό μπορεί να είναι ιδιαίτερα ωφέλιμο, καθώς το νάτριο και το μαγνήσιο σε αυτό μπορεί να βελτιώσουν τη συχνότητα των κινήσεων του εντέρου.

Πως να υπολογίσετε πόσο νερό πρέπει να πίνετε.

brightside

Η ποσότητα νερού σε λίτρα που πρέπει να πίνετε την ημέρα είναι ίση με το βάρος σας σε κιλά πολλαπλασιασμένο επί 0,033.

toftiaxa.gr

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: