Τελετή μνήμης για θύματα βομβαρδισμού το 1943 στο Μουζάκι
25 February 2022
Το πρόγραμμα των μαζικών δειγματοληπτικών ελέγχων ανίχνευσης κορωνοιού στη Θεσσαλία αύριο Σάββατο
25 February 2022

Τον Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού και Πολιτισμού επισκέφθηκε ο κ. Ακρίβος

Τον Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού και Πολιτισμού κ. Μπουτίνα Ιωάννη επισκέφθηκε ο Περιφερειακός Σύμβουλος, επικεφαλής της παράταξης ”Θεσσαλία Πράσινη Περιφέρεια” κ. Ακρίβος Αθανάσιος.

Συζήτησαν για το στίγμα του νέου τουριστικού προγράμματος της Περιφέρειας Θεσσαλίας στη μετα – covid εποχή, με έμφαση στην ανάπτυξη ποιοτικών εναλλακτικών μορφών τουρισμού και τη στήριξη της τουριστικής επιχειρηματικότητας που παρουσίασαν ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός και ο κ. Μπουτίνας στην πρώτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Τουρισμού στην Αθήνα.

Αναφέρθηκαν σε θέματα όπως η συνδιοργάνωση ημερίδας με παράλληλες δράσεις στον υδροβιότοπο της λίμνης Κάρλας και την συνδιοργάνωση συνεδρίου για την ανάπτυξη θρησκευτικού και προσκυνηματικού τουρισμού στα Μετέωρα.

Μίλησαν για την ανάγκη επιδότησης της ακτοπλοϊκής σύνδεσης Βόλου – Μεστών Χίου με ενδιάμεσο σταθμό το Σίγρι Λέσβου και τελικό σταθμό το Καστέλι Κρήτης, η οποία χαράσσει νέο εναλλακτικό ακτοπλοϊκό άξονα στο ανατολικό Αιγαίο, συνδέοντας το λιμάνι του Βόλου με τα ακριτικά νησιά του Βορείου Αιγαίου.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε και η κλιματική κρίση και οι συνέπειές της καθώς και το έντονα ασταθές περιβάλλον που επικρατεί στον τουρισμό και στην αγορά ενέργειας που απασχολεί νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Ο κ. Ακρίβος ευχαρίστησε τον κ. Αντιπεριφερειάρχη για την ενημέρωση και την θερμή υποδοχή και συμφώνησαν σε μια πιο κοντινή συνεργασία και επικοινωνία.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: