First Republic: Η «άχαστη» στρατηγική που την οδήγησε στον γκρεμό
1 May 2023
Καρδίτσα: Δύο τραυματίες σε εκτροπή οχήματος κοντά στο θερινό κινηματογράφο
2 May 2023

Τουρκικά ΜΜΕ: Ο φερόμενος ως ηγέτης του Ι.Κ. ανατινάχθηκε κατά την επιχείρηση των μυστικών υπηρεσιών

Ο φερόμενος ως ηγέτης της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (Ι.Κ.) που σκοτώθηκε το Σάββατο στη βορειοδυτική Συρία, πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία είχε ζωστεί κατά τη διάρκεια επιχείρησης των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών, μετέδωσαν κρατικά τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Χθες βράδυ ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι ο «φερόμενος ως ηγέτης» του Ι.Κ. «εξουδετερώθηκε» στη Συρία. «Ο φερόμενος ως αρχηγός του Νταές, που είχε ψευδώνυμο Αμπού Χουσέιν αλ Κουράσι, εξουδετερώθηκε κατά τη διάρκεια επιχείρησης που διεξήχθη το Σάββατο από τη ΜIT (την τουρκική υπηρεσία πληροφοριών) στη Συρία», είπε ο αρχηγός του τουρκικού κράτους κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο TRT Türk. Ο Ερντογάν διευκρίνισε πως η τουρκική υπηρεσία κατασκοπείας παρακολουθούσε τον ηγέτη του ΙΚ «εδώ και πολύ καιρό».

Σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, ο αλ Κουράσι, ήταν κλεισμένος μέσα σε ένα σπίτι το οποίο είχε ένα «υπόγειο καταφύγιο». Η κατοικία αυτή βρισκόταν λίγα χιλιόμετρα βόρεια της κοινότητας Τζαντάιρις, στην συριακή περιφέρεια της Αφρίν (βορειοδυτικά), περίπου δέκα χιλιόμετρα από τα συροτουρκικά σύνορα.

Εικόνες που μετέδωσαν πολλά τουρκικά μέσα ενημέρωσης, συμπεριλαμβανομένου του TRT Türk, εμφανίζουν μια διώροφη κατοικία, που περιβάλλεται από χωράφια, με μέρος των τοίχων της κατοικίας να είναι γκρεμισμένο από εκρήξεις.

Σύμφωνα με το Anadolu, τουρκικές δυνάμεις κάλεσαν τον αλ Κουράσι να παραδοθεί, χωρίς εκείνος να ανταποκριθεί. Στη συνέχεια, μέλη των MIT ανατίναξαν πλαϊνούς τοίχους και πόρτες στο πίσω μέρος της κατοικίας για να εφορμήσουν μέσα σε αυτήν. Ακολούθως, ο αρχηγός της τζιχαντιστικής ομάδας πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία είχε ζωστεί, μετέδωσε το Anadolu.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Anadolu

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: