Philosofish: Στα συρτάρια της mega project 150 – 200 εκατ. ευρώ
8 April 2023
Δόθηκε σε χρήση η πεζογέφυρα Μουζακίου (+Φωτο)
8 April 2023

«Του μοιρολογιού το μύρο»

«Μέσα στη μουσική υπάρχει βαθιά αλήθεια.
Και η αλήθεια αυτή βρίσκεται πρωτίστως στην έντιμη,
αγέραστη μουσική που έχει τις ρίζες της στο χώμα.»

Christopher C. King
Ερευνητής μουσικολόγος, συλλέκτης δίσκων 78 στροφών,
συγγραφέας του βιβλίου «Lament for Epirus»

Στη μουσική παράσταση «Του μοιρολογιού το μύρο», την πρώτη φετινή εκδήλωση του Μεγάρου για τις ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας, τον πρώτο λόγο έχει η ανθρώπινη φωνή, όπως αυτή εκφράζεται μέσα από τη μακραίωνη θρηνητική παράδοση του ελληνικού λαού. Έτσι, τη Μεγάλη Δευτέρα 10 Απριλίου (ώρα έναρξης: 8.30 μ.μ.) ένα επίλεκτο σχήμα δεξιοτεχνών θα παρουσιάσει στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης μια βραδιά αφιερωμένη στον έμμετρο δημοτικό λόγο και στο πένθιμο άσμα, σε επιμέλεια του Γιώργου Κωτσίνη (καλλιτεχνική διεύθυνση, έρευνα).

Τραγουδούν: Κώστας Τζίμας, Βασίλης Σερμπέζης, Γιώργος Γιαννίτσης, Παναγιώτης Αγγελακόπουλος και το πολυφωνικό συγκρότημα Ηπείρου Ισοκράτισσες. Ειδική συμμετοχή: Παντελής Θαλασσινός, Κατερίνα Παπαδοπούλου και ο πρωτοψάλτης Γρηγόρης Νταραβάνογλου. Ειδικός προσκεκλημένος: Christopher C. King.

Συμμετέχουν οι μουσικοί: Γιώργος Κωτσίνης (κλαρίνο, καλλιτεχνική επιμέλεια), Κώστας Καραπάνος (βιολί), Θωμάς Κωνσταντίνου (ούτι, λαούτο), Στέφανος Δορμπαράκης (κανονάκι), Στρατής Ψαραδέλλης (πολίτικη λύρα, πολίτικο λαούτο), Νικόλας Αγγελόπουλος (λαούτο), Μανούσος Κλαπάκης (κρουστά), Γιάννης Πλαγιαννάκος (κοντραμπάσο), Ανέστης Ιωακειμίδης (λύρα Πόντου), Πάρις Περισυνάκης (λύρα Κρήτης), Γιώργος Σκορδαλός (λαούτο Κρήτης, τραγούδι). Χορεύουν: η Ένωση Ηπειρωτών Ιλίου και το σωματείο Ελληνική παράδοση (επιμέλεια: Ευθυμία Ρούτη, Βασίλης Τσούνης), οι Αργοναύτες Κομνηνοί (επιμέλεια: Κώστας Σαββινίδης), οι Κουρήτες (επιμέλεια: Μανώλης και Γιώργος Παττακού) καθώς και ο Αποστόλης και ο Αλέξης Τασιούλης. Στην αφήγηση, η Δήμητρα Στογιάννη. Τον σχεδιασμό ήχου έχει αναλάβει ο Γιώργος Καρυώτης, ενώ τον σχεδιασμό φωτισμού και τις οπτικές προβολές υπογράφουν η Μαρία Αθανασοπούλου και ο Στράτος Τογανίδης. Η σκηνοθετική επιμέλεια είναι του Κώστα Χαραλάμπους.

Σύντομο σημείωμα του Γιώργου Κωτσίνη

«Αυτή η εμβληματική παράσταση καθρεφτίζει ένα μήνυμα αισιοδοξίας για τη ζωή, την ψυχική δύναμη και την αξία της παράδοσης.
Θα παρουσιαστεί η εξέλιξη του μοιρολογιού από τον πένθιμο αναστεναγμό στους γυναικείους θρήνους για τους νεκρούς μέχρι την ανεπτυγμένη και ανεξάρτητη μορφή αυτοσχεδιαζόμενης μουσικής. Εκεί που τα συναισθήματα και το αίσθημα της απώλειας μπολιάζονται με τους ήχους σε ένα γοητευτικό και ατμοσφαιρικό μουσικό σύμπαν.»

Τιμές εισιτηρίων

7,5 € (φοιτητές, νέοι έως 25 ετών, άνεργοι, ΑμεΑ, 65+, πολύτεκνοι) ● 10 € ● 15 € ● 20 € ● 25 € ● 30 € ● 35 €

Eισιτήρια
210 72 82 333
www.megaron.gr

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: