ΗΠΑ: Μακελειό με μαζικούς πυροβολισμούς σε κατάστημα στο Τζάκσονβιλ, 4 νεκροί
27 August 2023
Κοπεγχάγη: Πυροβολισμοί στην Κριστιάνια, «αρκετοί τραυματίες»
27 August 2023

Το άλλοτε στολίδι της λίμνης Πλαστήρα, το "Αγνάντι" απασχόλησε για άλλη μια φορά το Δ.Σ. Λίμνης Πλαστήρα

Για πολλοστή φορά το θέμα της λειτουργίας του κοινοτικού ξενώνα “Αγνάντι” στο Νεοχώρι, απασχόλησε το Δημοτικό Συμβούλιο Λίμνης Πλαστήρα, στη συνεδρίαση της Πέμπτης (24/8) με δεδομένο ότι ο Αύγουστος, που είχε τεθεί ως μήνας λειτουργίας από τον οικονομικό φορέα που του διαχειρίζεται, αλλά και από την δημοτική Αρχή, δια στόματος του δημάρχου, πέρασε χωρίς να υπάρξει εξέλιξη.

Από την πλευρά της μειοψηφίας, μείζονος και ελάσσονος, καταλογίσθηκε ξεκάθαρα πρόθεση να μην λειτουργήσει ο ξενώνας, βάζοντας στο στόχαστρο και τον επιχειρηματία και την Δημοτική Αρχή.

.Με την σειρά του ο δήμαρχος κ. Νάνος ήταν κάθετος πως παρά τις καθυστερήσεις και τα προβλήματα ο ξενώνας θα λειτουργήσει μέχρι το τέλος του χρόνου (2023).

Αναλυτικότερα το θέμα ήρθε προς συζήτηση, προκειμένου να υπάρξει ενημέρωση, από την μείζονα μειοψηφία, με τον κ. Σακελλαρίου να κάνει μία ιστορική αναφορά στην πορεία του ξενώνα από τότε που την ανέλαβε ο συγκεκριμένος οικονομικός φορέας.

Υπενθύμισε στο Σώμα πως εκπρόσωπος της εταιρείας είχε δεσμευθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι θα λειτουργούσε τον Αύγουστο του 2022. Πράγμα που δεν συνέβη, είπε και όχι μόνο αυτό αλλά τον Ιανουάριο του 2023 υπήρξαν καθαιρέσεις τοίχων που προκάλεσαν έντονο προβληματισμό στους κατοίκους του Νεοχωρίου.

Συνεχίζοντας τόνισε ότι μετά τις συνεχείς παρεμβάσεις του, υπήρξε νέα παρουσία εκπροσώπου, αλλά όχι μηχανικού, όπως θα έπρεπε και δέσμευση ότι όλα θα είναι έτοιμα τον Αύγουστο του 2023. Θέση που στήριξε, υπογράμμισε και ο δήμαρχος.

Σήμερα, κατέληξε  δεν έχει προχωρήσει το παραμικρό. Δέκα συνεργεία να μπουν σήμερα μέσα και να δουλέψουν εντατικά, θα απαιτηθούν πάνω από έξι μήνες για να τελειώσει, ανέφερε χαρακτηριστικά. Θέλουμε να μάθουμε πρόσθεσε, αν υπήρξε κάποια έγγραφη ενέργεια από πλευράς Δήμου για να προχωρήσει το έργο ενώ παράλληλα ενημέρωσε την δημοτική Αρχή πως πλέον είναι κοινή πεποίθηση πως δεν θέλουν να προχωρήσει το έργο εσκεμμένα.

Για ηθελημένη μη λειτουργία του ξενώνα μίλησε και ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης κ. Βασίλης Ελευθερίου. Δεν είναι, είπε, κάτι που συμβαίνει τώρα αλλά κάτι που ίσχυε από την αρχή και το είχαμε επισημάνει. Ταυτόχρονα έθεσε τον προβληματισμό τώρα που το κέλυφος του ξενώνα τον καθιστά μη λειτουργικό, τι θα γίνει αν φύγει ο επενδυτής;

Συνεχίζοντας ο κ. Ελευθερίου θύμισε στους παρευρισκόμενους ότι είχε προσκομίσει φωτογραφίες του κτιρίου τον Ιούνιο και είχε κατηγορηθεί από μέλος της δημοτικής Αρχής, ότι απέκρυψε τις εργασίες που γίνονται στα μπάνια. Δύο μήνες μετά, τόνισε, τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα και κατηγόρησέ την Δημοτική Αρχή για κοροϊδία όταν ενώ ήταν ολοφάνερο το πρόβλημα που υπήρχε, αυτή επέμενε ότι θα είναι έτοιμος ο ξενώνας τον Αύγουστο.

Ο κ. Νάνος

Το KarditsaLive.Net με δεδομένο ότι υπήρχαν προβλήματα στην διαδικτυακή μετάδοση της συνεδρίασης και δεν καταγράφηκε η θέση του κ. Νάνου  επί του θέματος, επικοινώνησε με τον δήμαρχο Λίμνης Πλαστήρα, ο οποίος και έκανε την παρακάτω δήλωση:

Η δημοτική αρχή παρακολουθεί στενά το θέμα και θέλει να λειτουργήσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα ο ξενώνας. Παρακολουθούμε τις κινήσεις του επενδυτή και μπορούμε να πούμε ότι έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες για να προχωρήσει η επένδυση. Πρόκειται για ένα σοβαρό επιχειρηματία και συνεπή στις υποχρεώσεις του προς τον Δήμο.

Η καθυστέρηση εν πολλοίς οφείλεται στα προβλήματα που προέκυψαν με τους δασικούς χάρτες. Σε κάθε περίπτωση το έργο θα έχει ολοκληρωθεί και θα λειτουργήσει μέχρι το τέλος του 2023.

Π.Κ.

Πηγή: https://www.karditsalive.net/karditsa/topiki-epikerotita/%CF%84%CE%BF-%CE%AC%CE%BB%CE%BB%CE%BF%CF%84%CE%B5-%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BB%CE%AF%CE%B4%CE%B9-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%BB%CE%AF%CE%BC%CE%BD%CE%B7%CF%82-%CF%80%CE%BB%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%AE%CF%81%CE%B1%2C-%CF%84%CE%BF-%CE%B1%CE%B3%CE%BD%CE%AC%CE%BD%CF%84%CE%B9-%CE%B1%CF%80%CE%B1%CF%83%CF%87%CF%8C%CE%BB%CE%B7%CF%83%CE%B5-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%AC%CE%BB%CE%BB%CE%B7-%CE%BC%CE%B9%CE%B1-%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%AC-%CF%84%CE%BF-%CE%B4-%CF%83-%CE%BB%CE%AF%CE%BC%CE%BD%CE%B7%CF%82-%CF%80%CE%BB%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%AE%CF%81%CE%B1

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: