Εκτροπή του Αχελώου: Επισπεύδονται με fast track διαδικασίες τα έργα στα υδροηλεκτρικά Συκιάς και Μεσοχώρας
18 February 2022
Έργα, μελέτες και συνεργασία με το ΤΟΕΒ από το Δήμο Μουζακίου για υπόγεια αρδευτικά δίκτυα
18 February 2022

Το αναψυκτήριο του Παυσιλύπου θα γίνει σημείο αναφοράς όπως του αρμόζει

Απάντηση της δημοτικής αρχής σε στελέχη της μείζονος αντιπολίτευσης

Θεωρούμε ότι ακρογωνιαίος λίθος στην πολιτική είναι η ηθική. Με γνώμονα αυτή την αδιαπραγμάτευτη θέση πορευτήκαμε από την αρχή της θητείας μας μέχρι και σήμερα. Δυστυχώς είχαμε την ατυχία να έχουμε απέναντι μας ένα κομμάτι αντιπολίτευσης που είναι τουλάχιστον  κατώτερη των περιστάσεων. Από τη πρώτη στιγμή, κάτω από την πίεση συγκεκριμένων προσώπων που έχουν καταδικαστεί οριστικά και αμετάκλητα στη συνείδηση των συμπολιτών μας, οι επίδοξοι συνεχιστές τους με ψεύδη, συκοφαντίες, κουτσομπολιά επιπέδου καφενείου προσπαθούν να μας ασκήσουν κριτική. Καμία ουσιαστική πρόταση. Σε όποια σημαντική απόφαση της δημοτικής αρχής οι εν λόγω κυρίες και κύριοι βρίσκονται απέναντι. Όχι γιατί διαφωνούν επί της ουσίας, αλλά γιατί ενδιαφέρονται να προασπίσουν τη θητεία του τέως δημάρχου και την δική τους, την οποία ωστόσο οι συμπολίτες μας έκριναν ως αποτυχημένη. Αντί λοιπόν να κάνουν την αυτοκριτική τους, να διδαχθούν από τα λάθη τους και να στηρίξουν την παρούσα δημοτική αρχή καταθέτοντας εποικοδομητικές προτάσεις, αυτοί και αυτές τάσσονται απέναντι στα μικρά και στα μεγάλα. Επιχειρούν να καθυστερήσουν έργα, να ακυρώσουν συμβάσεις, να βάλουν εμπόδια σε ότι καλό πάει να γίνει. Φυσικά δεν τους νοιάζει καθόλου το γεγονός ότι η στάση τους ουσιαστικά δεν πλήττει την δημοτική αρχή, η οποία απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του κοινωνικού συνόλου, αλλά πλήττει ουσιαστικά την συμπολίτισσα και τον συμπολίτη μας, ο οποίος καθυστερεί  να  αποκομίσει οφέλη από τα έργα που προγραμματίζουμε. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι προσέφυγαν εναντίον των ασφαλτοστρώσεων στην πόλη και στα χωριά που όμως θα ξεκινήσουν άμεσα, έθεσαν εμπόδια στην ανάπλαση του Παλέρμου που όμως προχωρά, λένε όχι στην αναβάθμιση του ηλεκτροφωτισμού σε όλο τον Δήμο που ωστόσο προωθούμε όπως κάνουν όλοι οι μεγάλοι Δήμοι της χώρας. Γενικώς λένε όχι σε όλα…

Σε ότι αφορά το Παυσίλυπο. Η κ. Μπακαλάκου ψεύδεται συστηματικά και εν πλήρη γνώση της. Το Παυσίλυπο ως αναψυκτήριο απαξιώθηκε πλήρως επί των ημερών της. Δεν λειτουργούσαν οι τουαλέτες, δεν έγινε καμία συντήρηση αφού τα παράθυρα και η στέγη έμπαζαν νερά και γενικά το κτίριο και η όλη επιχείρηση λειτουργούσαν με μεγάλα και φανερά προβλήματα. Δεν σημαίνει ότι οι υπάλληλοι που είχαν αναλάβει να «τρέξουν» την επιχείρηση, δεν έκαναν φιλότιμες προσπάθειες. Όμως το πλαίσιο για μια εταιρεία που λειτουργεί υπό το καθεστώς της ΟΤΑ Α.Ε. είναι ασφυκτικό. Το Παυσίλυπο υπολειτουργούσε με την προηγούμενη δημοτική αρχή και έτσι το παραλάβαμε. Ρωτάμε λοιπόν την κ. Μπακαλάκου όλα αυτά που γράφει στο τελευταίο άρθρο της περί κοινωνικού χαρακτήρα του Παυσιλύπου, περί χαμηλών τιμών που συγχρόνως θα διασφαλίζουν την κερδοφορία, περί εκδηλώσεων που θα γίνονται χωρίς κανένα αντίτιμο, μια που είναι οικονομολόγος και μάλιστα υποψήφια διδάκτωρ, μπορεί να μας εξηγήσει πως ακριβώς γίνονται; Και αν γίνονται γιατί δεν τα έκανε επί των ημερών της και άφηνε το Παυσίλυπο σε κακά χάλια να μαραζώνει; Θα της συνιστούσαμε να σταματήσει παριστάνει τον «Χουντίνι» της οικονομίας. Επιπλέον της λέμε ότι είναι «κροκοδείλια» τα δάκρυα για τους επαγγελματίες της εστίασης καθώς όπως πολύ καλά θυμούνται, η ίδια (ως αντιδήμαρχος οικονομικών) και ο τ. Δήμαρχος ήταν «αρχιτέκτονες» των αλλεπάλληλων αυξήσεων δημοτικών φόρων και τελών, που ευθέως έπληξαν τους επαγγελματίες του κλάδου. Εμείς και σε μειώσεις τελών προχωρήσαμε και δίπλα στους ανθρώπους της εστίασης βρισκόμαστε και διασφαλίζουμε ότι ο χώρος του Παυσιλύπου θα διατίθεται και για τις ανάγκες του Δήμου και άλλων φορέων της περιοχής. Εξάλλου το να δημιουργείς σημεία ενδιαφέροντος και επισκεψιμότητας στην πόλη είναι προς όφελος όλων των επαγγελματιών. Το αναψυκτήριο του Παυσιλύπου θα αναβαθμιστεί και θα λειτουργήσει όπως αξίζει στην ιστορία του και στη θέση που έχει στην καρδιά των Καρδιτσιωτών.

Υ.Γ.:  Αντιλαμβανόμαστε την ανάγκη που έχει η κ. Μπακαλάκου να βρίσκεται στην επικαιρότητα, για να προωθήσει τα πολιτικά σχέδια που τώρα τελευταία έχει χαράξει. Ωστόσο στο παιχνίδι των επικοινωνιακών εντυπώσεων που επιχειρεί να στήσει, εμείς δεν θα την ακολουθήσουμε.

Εκ της Δημοτικής Αρχής

Καρδίτσας

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: