Ανταλλαγή έκτασης για να προχωρήσει ο νότιος περιμετρικός της Καρδίτσας – Προβλήματα προσβασιμότητας αντιμετωπίζουν κάτοικοι της περιοχής
10 May 2023
Εκλογές στην Τουρκία: Μήπως δεν βγαίνουν οι αριθμοί και τα… κρεμμύδια για τον Ερντογάν;
10 May 2023

Το αριστούργημα του Ντε Μπρόινε έδωσε (μικρό) προβάδισμα στη Σίτι

Ο Κέβιν Ντε Μπρόινε πέτυχε ένα εκπληκτικό γκολ ισοφαρίζοντας τον αγώνα με τη Ρεάλ στη Μαδρίτη κι επέτρεψε στη Μάντσεστερ Σίτι να φύγει από το «Μπερναμπέου» με ισοπαλία 1-1 στον πρώτο ημιτελικό του Champions League.

Ο Βέλγος άσος της Σίτι ισοφάρισε στο 67ο λεπτό με ένα εκπληκτικό σουτ από περίπου 30 μέτρα, απαντώντας στους γηπεδούχους που είχαν προηγηθεί με ένα εξίσου ωραίο γκολ του Βινίσιους στο 36΄.

Ήταν μια ξέφρενη αναμέτρηση σε ένα sold-out «Σαντιάγο Μπερναμπέου», με τους γηπεδούχους οπαδούς να περνούν την πρώτη μισή μέσα στην αγωνία, καθώς η Σίτι ξεκίνησε δυνατά.

Η Ρεάλ πάλεψε με την αδυσώπητη πίεση των φιλοξενούμενων που κυριάρχησαν από νωρίς και διατήρησαν τον έλεγχο καθώς προχωρούσε το πρώτο ημίχρονο.

Η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα είχε ένα εκπληκτικό 75% κατοχή μπάλας σε μεγάλο μέρος του πρώτου ημιχρόνου και στα μισά αυτού είχε ήδη καταγράψει έξι τελικές προσπάθειες με τέσσερις εύστοχες, έναντι καμίας της Ρεάλ.

Μετά το 30΄ οι γηπεδούχοι άρχισαν σιγά-σιγά να κρατούν μπάλα και να δοκιμάζουν τη Σίτι στο κοντέρ, με τον Βινίσιους να μετακινείται σε πιο κεντρική θέση, παρασύροντας τους ακραίους μπακ προς τα μέσα και δημιουργώντας χώρο για τον Εντουάρντο Καμαβινγκά.

Μετά το προβάδισμα, ενάντια στη ροή του αγώνα, η Ρεάλ πήρε τον έλεγχο στο δεύτερο ημίχρονο και λίγο έλειψε να σκοράρει νωρίς, όταν ο Καρίμ Μπενζεμά σούταρε άουτ. Ο Γάλλος επιθετικός φάνηκε εκτός ρυθμού, κάνοντας πολλά λάθη για την κλάση του.

Μάλιστα, ήταν μετά από μια κακή πάσα του Μπενζεμά που η Μάντσεστερ Σίτι σταμάτησε άλλη μια αντεπίθεση της Ρεάλ και, αφού πήρε τη μπάλα ψηλά στον αγωνιστικό χώρο μετά από μια κακή προσπάθεια απομάκρυνσης του Καμαβινγκά, ο Ντε Μπρόινε ισοφάρισε.

Στο τέλος, πάντως, οι «Πολίτες» χρειάστηκαν τις υπηρεσίες του Έντερσον Μοράες, με τον τερματοφύλακα των Άγγλων να κάνει δύο κρίσιμες αποκρούσεις και να κρατά το 1-1 που δίνει μικρό προβάδισμα στη Μάντσεστερ ενόψει της ρεβάνς στο «Έτιχαντ».

Ο δεύτερος αγώνα θα διεξαχθεί την Τετάρτη 17 Μαΐου στο Μάντσεστερ και θα αναδείξει τον δεύτερο φιναλίστ στο φετινό Champions League, καθώς θα έχει προηγηθεί κατά μία ημέρα η ρεβάνς του έτερου ημιτελικού, ανάμεσα σε Μίλαν και Ίντερ.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: