Αυτό είναι το νησί με τις 365 εκκλησίες – Μια για κάθε μέρα του έτους
15 August 2021
Αφγανιστάν: Τουλάχιστον πέντε νεκροί στο αεροδρόμιο της Καμπούλ – Εικόνες χάους
16 August 2021

Το Γαρδίκι τίμησε τη μεγάλη εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου

Ο Περιφερειακός Σύμβουλος Αθανάσιος Ακρίβος κατέθεσε στεφάνι εις μνήμην των πεσόντων Γαρδικιωτών

Με ιδιαίτερη ευλάβεια τιμήθηκε η μνήμη της σεβασμίας Μεταστάσεως της υπερενδόξου Δεσποίνης ημών Θεοτόκου και αειπαρθένου Μαρίας στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της Παναγίας στο Γαρδίκι Τρικάλων.
Ο ομορφοστολισμένος Επιτάφιος της Παναγίας μεταφέρθηκε στην πλατεία του χωριού όπου τελέστηκε η Αρτοκλασία καθώς και η Επιμνημόσυνη Δέηση για τους πεσόντες Γαρδικιώτες στους αγώνες του Έθνους.
Στην κατάθεση στεφάνων που ακολούθησε ο Περιφερειακός Σύμβουλος Θεσσαλίας, επικεφαλής της παράταξης «Θεσσαλία Πράσινη περιφέρεια», κ. Αθανάσιος Ακρίβος κατέθεσε στεφάνι τιμώντας την μνήμη των πεσόντων Γαρδικιωτών και μαζί την ιδιαίτερη πατρίδα του το Γαρδίκι.
Σε δήλωσή του ο επικεφαλής της παράταξης «Θεσσαλία Πράσινη Περιφέρεια», κ. Αθανάσιος Ακρίβος, αναφέρθηκε στο μεγαλείο της Παναγίας και παράλληλα έστειλε και το μήνυμά του για όσα τραγικά συνέβησαν στη χώρα μας τις προηγούμενες ημέρες από τις καταστροφικές πυρκαγιές. Χαρακτηριστικά, ο δραστήριος Περιφερειακός Σύμβουλος Θεσσαλίας δήλωσε: «Είναι πάντα μοναδικό το συναίσθημα που βιώνουμε αυτήν την σπουδαία ημέρα. Ειδικά για εμένα, που βρίσκομαι στην ιδιαίτερη πατρίδα μου, το Γαρδίκι, είναι ακόμα μεγαλύτερη η συγκίνηση. Η Παναγία αποτελεί το καλύτερο δώρο της κτίσεως και των ανθρώπων προς τον Χριστό, ο Οποίος με την Σάρκωσή Του αγίασε όχι μόνο την ανθρώπινη φύση, αλλά και ολόκληρη την πλάση, γι’ αυτό και όλοι μας έχουμε καθήκον ιερό να διαφυλάττουμε και να προστατεύουμε το φυσικό περιβάλλον. Εμάς οι πολίτες γνωρίζουν πως αυτές είναι οι αρχές μας και αυτές υπηρετούμε πιστά. Χρόνια Πολλά και καλή δύναμη.»
Αξίζει να αναφέρουμε ότι στο πανέμορφο ορεινό χωριό των Τρικάλων παραβρέθηκαν, εκτός του κ. Ακρίβου, ο δήμαρχος Πύλης Κώστας Μαράβας, οι Δημοτικοί σύμβουλοι Βαλάντης Τσιούτσιας, Ιωάννης Κουτσονάσιος και Βαγγέλης Κουτής, ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Αριστείδης Αλεξίου, καθώς και άλλοι τοπικοί φορείς.
Θυμίζουμε πως προς τιμήν της μεγάλης εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Γαρδίκι πραγματοποιούνται τριήμερες θρησκευτικές εκδηλώσεις.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: