Αγρότες: «Μαρσάρουν» τα τρακτέρ για Αθήνα, παρά το «όχι» Χρυσοχοΐδη
17 February 2024
Ν. Ανδρουλάκης: Το ΠΑΣΟΚ να γίνει αντίπαλο δέος στη ΝΔ
17 February 2024

Το Δημοτικό Συμβούλιο Σοφάδων απασχολούν ξανά τα Λουτρά Σμοκόβου

Απόφαση τροποποίησης προηγούμενης απόφασής του, που αφορούσε τον αριθμό των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου των Λουτρών Σμοκόβου, έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο Σοφάδων στη συνεδρίαση της Παρασκευής 16 Φεβρουαρίου.

Κατά τον δήμαρχο κ. Κατσή και πρόεδρο του Δ.Σ. των Λουτρών, υπήρξε λάθος (όπως αποδέχθηκε ο ίδιος) με την τοποθέτηση τριών δημοτικών συμβούλων στο Διοικητικό Συμβούλιο της Επιχείρησης και προκειμένου να μην υπάρξει νομικό κώλυμα (λόγω της ποσόστωσης), αυξάνονται τα μέλη από επτά σε εννέα.

.Σημειώνεται ότι επί της αρχικής απόφασης είχε καταθέσει (όπως αναφέρθηκε) προσφυγή ο κ. Τσινόπουλος, ο οποίος στη συνεδρίαση, κατήγγειλε ως παράτυπη την τροποποίηση της απόφασης. Αυτό γιατί, όπως υποστήριξε, για να αποφασιστεί σύγκληση της Γ.Σ. και αλλαγή του αριθμού των μελών, θα πρέπει να υπάρξει πρόταση από το Δ.Σ., το οποίο συστάθηκε εδώ και δεκαέξι μέρες. Από την στιγμή που δεν υπάρχει σχετικό αίτημα και συγκαλείται από τον πρόεδρο, τίθεται θέμα νομιμότητας.

Επ’ αυτού ο κ. Κατσής υπογράμμισε πως μετά την προσφυγή που κατατέθηκε από τον κ. Τσινόπουλο η διαδικασία που ακολουθείται για την αύξηση των μελών είναι νόμιμη και επ’ αυτού έχει αποφανθεί και ο νομικός σύμβουλος του Δήμου.

Τέλος, απαντώντας σε σχετική επισήμανση του κ. Κεφαλά, είπε πως θα υπάρξει ειδική συνεδρίαση για τα Λουτρά Σμοκόβου, προκειμένου να ενημερωθεί το Σώμα για ότι τα αφορά.

Σημειώνουμε ότι αντίστοιχα ζητήματα όπως θα θυμούνται οι αναγνώστες του KarditsaLive.Net είχαν προκύψει και τα προηγούμενα έτη στη συγκρότηση του Διοικητικού Συμβουλίου της εν λόγω δημοτικής επιχείρησης με προσφυγές στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση σχετικά με τη νομιμότητα των αποφάσεων που λαμβάνονταν.

Π.Κ.

Πηγή: https://www.karditsalive.net/karditsa/topiki-epikerotita/%CF%84%CE%BF-%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CF%83%CF%85%CE%BC%CE%B2%CE%BF%CF%8D%CE%BB%CE%B9%CE%BF-%CF%83%CE%BF%CF%86%CE%AC%CE%B4%CF%89%CE%BD-%CE%B1%CF%80%CE%B1%CF%83%CF%87%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CF%8D%CE%BD-%CE%BE%CE%B1%CE%BD%CE%AC-%CF%84%CE%B1-%CE%BB%CE%BF%CF%85%CF%84%CF%81%CE%AC-%CF%83%CE%BC%CE%BF%CE%BA%CF%8C%CE%B2%CE%BF%CF%85

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: