Αυξημένη ζήτηση δωματίων για το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου στη λίμνη Πλαστήρα
15 October 2022
Την πρόσληψη της Αντιγόνης Ντρισμπιώτη στο Δήμο Καρδίτσας θα συζητήσει το Δημοτικό Συμβούλιο
16 October 2022

Το πρόγραμμα "Φιλία σε κάθε ηλικία" θα υλοποιήσει ο Δήμος Αργιθέας

Την υπογραφή συμφώνου συνεργασίας μεταξύ του Δ. Αργιθέας και  του Ινστιτούτου PROLEPSIS, με αντικείμενο το πρόγραμμα «Φιλία σε κάθε Ηλικία», αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο του ορεινού Δήμου του νομού μας.

Όπως εξήγησε στο KarditsaLive.Net ο δήμαρχος κ. Ανδρέας Στεργίου κύρια δράση του προγράμματος που η υλοποίησή του δεν έχει το παραμικρό κόστος για τον Δήμο,  είναι να φέρει σε επαφή ηλικιωμένους δημότες, με εθελοντές, με στόχο την ανάπτυξη επικοινωνίας και δεσμών φιλίας μεταξύ τους.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, ηλικιωμένοι που αισθάνονται μόνοι και είναι αποξενωμένοι ακόμα και στην ίδια τη γειτονιά κατοικίας τους, μέσω της διασύνδεσης με Εθελοντές σε τοπικό επίπεδο, γίνονται «οικείοι». Οι Εθελοντές προσφέρουν στους Ωφελούμενους συναισθηματική ενδυνάμωση, μέσω τακτικής τηλεφωνικής επικοινωνίας ή επισκέψεων, συλλογικών δράσεων περιπάτων κ.λπ.,  εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες.

Το πρόγραμμα Φιλία σε κάθε Ηλικία προσφέρεται δωρεάν στους ωφελούμενους που επιθυμούν να συμμετέχουν.

Να τονίσουμε ότι το πρόγραμμα τελεί υπό την αιγίδα της ΚΕΔΕ. ενώ υλοποιείται με τη στήριξη του Ιδρυτικού Δωρητή “ΤΙΜΑ Κοινωφελές Ίδρυμα”. Ήδη το πρόγραμμα τρέχει σε συνεργασία με Δήμους (Μεταμόρφωσης, Αγίας Βαρβάρας, Σερρών κ.α.) καθώς και με Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων.

Σε ότι αφορά τώρα στο Ινστιτούτο Prolepsis (www.prolepsis.gr) είναι μη κερδοσκοπικός επιστημονικός οργανισμός που δραστηριοποιείται στον χώρο της δημόσιας υγείας από το 1990. Ιδρύτρια και Πρόεδρος του Ινστιτούτου είναι η Καθηγήτρια Επιδημιολογίας κα Αθηνά Λινού. Αποστολή του Ινστιτούτου είναι να ανταποκρίνεται στις προκλήσεις της δημόσιας υγείας στην Ελλάδα και την Ευρώπη, εκπονώντας ακαδημαϊκή έρευνα και εφαρμόζοντας τα αποτελέσματά της σε ανθρωπιστικές και εκπαιδευτικές δράσεις, που στοχεύουν στην καταπολέμηση της φτώχειας, του κοινωνικού αποκλεισμού και στην προαγωγή υγείας των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού. Μεταξύ άλλων, το Ινστιτούτο Prolepsis έχει αναπτύξει τους Εθνικούς Διατροφικούς Οδηγούς για τον γενικό πληθυσμό και τις ειδικές πληθυσμιακές ομάδες, ενώ από το 2012 υλοποιεί σε σχολεία ευπαθών περιοχών της χώρας το Πρόγραμμα Σίτισης και Προώθησης Διατροφής – ΔΙΑΤΡΟΦΗ, με Ιδρυτικό Δωρητή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Π.Κ.

Πηγή: https://www.karditsalive.net/karditsa/topiki-epikerotita/%CF%84%CE%BF-%CF%80%CF%81%CF%8C%CE%B3%CF%81%CE%B1%CE%BC%CE%BC%CE%B1-%CF%86%CE%B9%CE%BB%CE%AF%CE%B1-%CF%83%CE%B5-%CE%BA%CE%AC%CE%B8%CE%B5-%CE%B7%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CE%AF%CE%B1-%CE%B8%CE%B1-%CF%85%CE%BB%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%B9%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9-%CE%BF-%CE%B4%CE%AE%CE%BC%CE%BF%CF%82-%CE%B1%CF%81%CE%B3%CE%B9%CE%B8%CE%AD%CE%B1%CF%82

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: