Ρωσία: Η ανταρσία του Πριγκόζιν και οι 24 ώρες απόλυτου χάους
25 June 2023
Γ. Παπανδρέου: Η Δημοκρατία δεν είναι μόνο ένα εκλογικό σύστημα- Είναι η φωνή του πολίτη κάθε μέρα
25 June 2023

Το πρώτο ξύλινο γιοτ

Η εταιρεία SCA Yachting από την Τουρκία ανακοίνωσε ότι ξεκινά σε λίγες μέρες την κατασκευή ενός γιοτ που της παρήγγειλε ένα πελάτης της το οποίο βασίζεται σχεδόν εξ ολοκλήρου στη χρήση ξύλου. «Το ξύλο είναι η πιο φιλική προς το περιβάλλον επιλογή και δεν βλάπτει την υγεία των ανθρώπων στο πλοίο. Στην SCA Yachting, θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε το ξύλο ως υλικό επιλογής μας» δηλώνει ο ιδρυτής της εταιρείας Τσενκ Αβντάν.

Το σκάφος που ονομάζεται Boa Kingdom έχει μήκος 45 μέτρων θα κατασκευαστεί από ανακυκλωμένο φυσικό ξύλο. Το υλικό που θα χρησιμοποιηθεί είναι εύκαμπτο και ελαφρύ αλλά στιβαρό και άκαμπτο. Είναι επίσης ένα βιώσιμο και ανανεώσιμο υλικό. Επιπλέον το ξύλο δίνει στο σκάφος μια όμορφη, κλασική αισθητική που εξισορροπείται από πιο μοντέρνες λεπτομέρειες.

πηγή φωτό SCA Yachting

Το Boa Kingdom έχει άνετους εσωτερικούς χώρους που μπορούν να προσαρμοστούν στις επιθυμίες του κατόχου του. Το σκάφος μπορεί να φιλοξενήσει ως και 12 άτομα ενώ συνδυάζει τη φιλικότητα στο περιβάλλον με τις ανέσεις και την πολυτέλεια που πρέπει να διαθέτει ένα σκάφος αναψυχής. Το μακρύ μπροστινό κατάστρωμα φιλοξενεί ένα τζακούζι, σαλόνι και αποθηκευτικό χώρο για δύο τζετ σκι. Στο αντίθετο άκρο βρίσκεται μια υπαίθρια τραπεζαρία και μια πλατφόρμα σχεδιασμένη για να κάνουν από εκεί τις βουτιές τους στη θάλασσα οι επιβάτες του σκάφους αλλά ηλιοθεραπεία. Εκτός από τις δύο μηχανές Volvo συνολικής ιπποδύναμης 1,100 αλόγων που αποδίδουν ταχύτητα περίπου 40 χλμ./ώρα. Υπάρχει επίσης και ένα ιστίο για εκμετάλλευση και της αιολικής ενέργειας αν χρειαστεί.

Naftemporiki.gr

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: