Θεσσαλονίκη: Στα 100 δισ. ευρώ φέτος οι ελληνικές εξαγωγές, με έντονη παρουσία της τεχνολογίας
30 May 2023
Σαουδική Αραβία: Συνομιλίες για ένταξη στην τράπεζα των BRICS
30 May 2023

Τράπεζα θεμάτων: Νέες καθυστερήσεις στην πλατφόρμα-«Σήμερα είχαμε μεγαλύτερη επίθεση»

Με καθυστερήσεις ξεκίνησαν και σήμερα οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις στα Λύκεια της χώρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Παιδείας, πραγματοποιήθηκε νέα επίθεση, όχι στην πλατφόρμα της Τράπεζας θεμάτων, αλλά σε όλο το Εθνικό Δίκτυο Υποδομών, Τεχνολογίας και Έρευνας (υποδομές ΕΔΥΤΕ), δηλαδή αυτό που υποστηρίζει τεχνικά την Τράπεζα θεμάτων.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο γεγνικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Αλέξανδρος Κόπτσης έκανε λόγο για «πολύπλευρη και πρωτόγνωρη» επίθεση εναντίον της εκπαίδευσης. Χαρακτήρισε επίσης την χθεσινή επίθεση, «επίθεση μεγατόνων», ενώ αναφερόμενος στα σημερινά προβλήματα σημείωσε ότι ήταν μεγαλύτερη επίθεση που έπληξε όχι μόνο το σύστημα που επηρεάστηκε χθες αλλά και όλα τα παράπλευρα συστήματα, «ακόμα και το MySchool, με σκοπό να μην μπορούν να μπαίνουν οι καθηγητές».

«Δεν θα τους περάσει, το κράτος είναι εδώ και θα υποστηρίζει τους μαθητές», είπε, προσθέτοντας ότι το πρόβλημα έχει αποκατασταθεί αλλά ενδέχεται κάποια σχολεία να έχουν καθυστερήσεις. «Είμαστε ικανοποιημένοι από τη ροή», πρόσθεσε.

Συγκεκριμένα, καθυστερήσεις καταγράφονται σε σχολεία στη Θεσσαλονίκη, τη Θεσπρωτία, την Ηλεία, την Κέρκυρα και το Κερατσίνι.

Σημειώνεται ότι χθες υπολειτουργούσε η Τράπεζα θεμάτων, με τα υπουργεία Παιδείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης να αποδίδουν τα προβλήματα σε κακόβουλη επίθεση στην πλατφόρμα. Σύμφωνα με τον κ. Κόπτση, χθες τελικά κατάφερε να μπει χθες το 90%. Όπως είπε, όσοι μαθητές της Γ’ Λυκείου δεν κατάφεραν να δώσουν χθες εξετάσεις

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: