Πράσινο Κίνημα: Και στη Γαλλία σηκώθηκε το “πράσινο κύμα”
28 June 2021
Συνάντηση του προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας με τον πρόεδρο της Ένωσης Δήμων Κύπρου
29 June 2021

Τράπεζα Πειραιώς: Κλείνει τα καταστήματά της στην Οιχαλία και το Μουζάκι

Λουκέτο βάζει στα καταστήματά της που βρίσκονται στην Οιχαλία Τρικάλων και στο γειτονικό Μουζάκι της Καρδίτσας η Τράπεζα Πειραιώς, που αποφάσισε την διακοπή λειτουργίας 64 καταστημάτων της σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Η απόφαση της διοίκησης της τράπεζας έγινε γνωστή την Δευτέρα 28 Ιουνίου και αναμένεται άμεσα, εντός των δύο επόμενων μηνών (Ιούλιο και Αύγουστο) να προχωρήσει στο κλείσιμο των εξής καταστημάτων της:

Ροδολιβούς, Κόνιτσας, Άνω Ιλισίων, Μαραθώνα, Κερατσινίου, Σπάτων, Χαϊδαρίου (1420), Άργους (1611), Νεάπολης Βόλου, Κορυδαλλού (1763), Νοσοκομείου Παπαγεωργίου, Νέας Κρήνης, Νοσοκομείου Αχέπα, Γαστούνης (2530), Νεμέας, Πολίχνης Θεσσαλονίκης, Ακράτας, Κάτω Τούμπας Θεσσαλονίκης (1075), Αλιάρτου, Στυλίδας, Ιτέας, Νέου Κόσμου (2093), Οιχαλίας Τρικάλων, Σερβίων, Δημητσάνας, Κοζάνης (1614), Μουζακίου, Κινητό συνεργείο Νεάπολης Λακωνίας, Λεωνιδίου, Μελιγαλά, Αγ. Δημητρίου Θεσσαλονίκης (2203), Καλαμάτας (2512), Λιμεναρίων, Μαντουδίου, Κινητό Συνεργείο Λίμνης Ευβοίας, Αντιγονιδών Θεσσαλονίκη, Ευαγγελιστρίας Πειραιάς, Νεάπολης Λασιθίου, Καλυβών, Βούλγαρη Θεσσαλονίκη, Γουμένισσας, Ασημίου, Ανωγείων, Ιφιγενείας Ν. Ηράκλειο, Σκύδρας, ΒΙΠΕ Ηρακλείου, Καστελίου, Ν. Μηχανίωνας Θεσσαλονίκη, Αγ. Δημητρίου (1555), Μαλίων, Αμοργού, Αστακού, Ληξουρίου, Πεύκων, Ζακύνθου (2452), Σίφνου, Ιερού Λόχου Ρόδος, Ιπποκράτους (2080), Εθν. Παλαιοκαστρίτσας, Κρεστένων, Παραμυθιάς, Άρτας (2400), Τρίπολης (1313) και Πάργας.

Μετά και τα νέα λουκέτα το δίκτυο της Πειραιώς θα περιοριστεί σε 420 καταστήματα, από 484 που αριθμεί σήμερα, ενώ μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα ανακοινωθεί και νέο πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου εργαζομένων, με το προσωπικό των καταστημάτων που κλείνουν να βρίσκονται εκ των πραγμάτων σε δυσμενή θέση και να εξωθούνται στην «οικειοθελή» αποχώρηση.

Σχολιάζοντας τις εξελίξεις ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στις Υπηρεσίες της Τράπεζας Πειραιώς (ΣΕΥΤΠΕ) Μανώλης Μπεμπένης δήλωσε στο «Σin»:

«Σήμερα ανακοινώθηκε από τη Διοίκηση το μαζικό κλείσιμο καταστημάτων προκειμένου να δημιουργήσει κλίμα εν όψει της επικείμενης εθελουσίας Σε αυτούς που παίζουν με το ψωμί των συναδέλφων έχουμε να τους πούμε ότι:

Δεν θα επιστέψουμε εκβιαστικά διλήμματα. Όσοι επιχειρούν τη δημιουργία τετελεσμένων θα μας βρούν δυναμικά απέναντι!»

Έντονη αντίδραση από τον Δήμαρχο Μουζακίου

Για την συγκεκριμένη και απρόσμενη εξέλιξη ο Δήμαρχος Μουζακίου, Θεοφάνης Στάθης, εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του με επιστολή του προς τον Διοικητή της Τράπεζας Πειραιώς και τους αρμόδιους φορείς.

Αναλυτικά, στην επιστολή επισημαίνονται τα εξής:

«Με έκπληξη και χωρίς πρότερη ενημέρωση, πληροφορηθήκαμε από τον τύπο ότι το Κατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς Μουζακίου, πρόκειται να κλείσει και μάλιστα άμεσα! Βρισκόμαστε, λοιπόν, στη δυσάρεστη θέση να εκφράσουμε την αγανάκτηση και πικρία μας για τις αποφάσεις του Ομίλου που έχουν άμεσες και σοβαρές επιπτώσεις στην τοπική μας κοινωνία.

Το υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς στο Μουζάκι, εξυπηρετεί περισσότερες από 27 Κοινότητες και οικισμούς μιας μεγάλης γεωγραφικής έκτασης με πολλές ιδιαιτερότητες, τόσο λόγω της μορφολογίας της όσο και λόγω των πληθυσμιακών χαρακτηριστικών της. Συγχρόνως εξυπηρετεί το σύνολο της επαγγελματικής, επιχειρηματικής, αγροτικής και κτηνοτροφικής δραστηριότητας της ευρύτερης περιοχής, τους συνταξιούχους αλλά και τους κατοίκους του Δήμου Αργιθέας, οι οποίοι λόγω απόστασης είναι αδύνατο να μετακινηθούν για την εξυπηρέτησή τους στα κεντρικά καταστήματα της Καρδίτσας.

Να σας υπενθυμίσω πως η περιοχή μας βίωσε μεγάλες καταστροφές από τον «Ιανό» ως εκ τούτου όλοι μας οφείλουμε να δείχνουμε μεγαλύτερη ευαισθησία και να μην επιφέρουμε επιπλέον πλήγματα στην τοπική οικονομία.

Το κλείσιμο του συγκεκριμένου υποκαταστήματος θα προκαλέσει ένα ντόμινο αρνητικών εξελίξεων για την ανάπτυξη της περιοχής. Άλλωστε, δεν μπορούν όλα τα θέματα να σταθμίζονται μόνο με στενά οικονομικά κριτήρια. Οι άνθρωποι έχουν μεγαλύτερη αξία και η απόφασή σας θα είναι τροχοπέδη στις συνεχείς προσπάθειες που καταβάλλουμε, σε πείσμα των καιρών, για την ανάπτυξη του Μουζακίου και την προσέλκυση νέων ανθρώπων για εγκατάσταση και επενδύσεις στην περιοχή μας.

Σας ζητώ να επανεξετάσετε και να αναθεωρήσετε την απόφασή σας, που πλήττει τους δημότες μας και έχει προκαλέσει έντονη δυσαρέσκεια στην τοπική κοινωνία. Αναμένουμε άμεσα ενέργειες σας καθώς αποτελεί αναγκαιότητα και όχι πολυτέλεια για το σύνολο του πληθυσμού του Δήμου μας η συνέχιση της ομαλής λειτουργίας του υποκαταστήματος σας στο Μουζάκι».

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: