“Mικραίνει” η Θεσσαλία
2 October 2020
Πράσινο Κίνημα: Ενώνουμε τη φωνή μας για την εξάλειψη κάθε μορφής βίας
2 October 2020

“Τρέχει” η μελέτη βελτίωσης της οδού Λάρισα – Φάρσαλα

Με ταχύτατο ρυθμό εξελίσσεται η μελέτη βελτίωσης της εθνικής οδού Λάρισας – Φαρσάλων, μετά την μεταβίβαση της αρμοδιότητας επίβλεψης από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.
H Περιφέρεια Θεσσαλίας έχει ήδη δώσει εντολές εκπόνησης:

  • γεωτεχνικών ερευνών και γεωτεχνικών μελετών για την ολοκλήρωση των μελετών τεχνικών έργων και
  • μελετών οδοποιίας προκειμένου να ολοκληρωθεί το αντικείμενο της μελέτης.
    Στο πλαίσιο των παραπάνω περιλαμβάνεται η διενέργεια ακόμη 6 δειγματοληπτικών γεωτρήσεων σε θέσεις τεχνικών έργων (γεφυρών και διαβάσεων).
    Δημοπρατήθηκαν οι 2 νέες μελέτες
    Επίσης, με πιστώσεις της Περιφέρειας Θεσσαλίας έχουν δημοπρατηθεί και βρίσκονται στη φάση ολοκλήρωσης της διαδικασίας δημοπρασίας:
  • η νέα μελέτη, ποσού 1.468.000 ευρώ, που ολοκληρώνει την μελέτη βελτίωσης της ε.ο. Λάρισας-Φαρσάλων και
  • η μελέτη του τμήματος «από Ι/Κ Νότιας Παράκαμψης Λάρισας έως αρχή παράκαμψης Νίκαιας», ποσού 350.000 ευρώ, που «κουμπώνει» με το τμήμα Νίκαια-Φάρσαλα .
    «Αγαπάμε την ευθύνη και το αποδεικνύουμε στην πράξη και όχι με λόγια» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.
    «Λίγους μήνες μετά την μεταβίβαση της αρμοδιότητας του δρόμου Λάρισα-Φάρσαλα, καταφέρνουμε με πολλή δουλειά και στρατηγική συνεργασία να ξεπεράσουμε εμπόδια του παρελθόντος και να οδηγηθούμε σε δημιουργικά αποτελέσματα, που διαχέονται στην κοινωνία.
    Ευχαριστώ τον Υπουργό Κώστα Καραμανλή για την εμπιστοσύνη και τη διορατικότητα του. Προχωράμε με γρήγορο ρυθμό στις γεωτεχνικές μελέτες, δημοπρατήσαμε τις απαραίτητες συμπληρωματικές μελέτες και προετοιμαζόμαστε ώστε με την πλήρη ωρίμανση, να εντάξουμε την κατασκευή του δρόμου σε χρηματοδοτικό εργαλείο.
    Παραδώσαμε σε κυκλοφορία τον κυκλικό κόμβο στην είσοδο της πόλης των Φαρσάλων και ολοκληρώνουμε τον κυκλικό κόμβο στη συμβολή της οδού Φαρσάλων με την περιφερειακή Τρικάλων, οριοθετώντας τον νέο οδικό άξονα.
    Με ταχύτητα, ρυθμό, απλοποίηση και αυτοματισμό ενεργειών φτάνουμε σε αποτελέσματα. Σχεδιάζουμε και δρομολογούμε έργα που δημιουργούν θέσεις εργασίας και φέρνουν χρήμα στην τοπική, πραγματική οικονομία» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: