Greenpeace: Προτάσεις για τα φωτοβολταϊκά στις στέγες – Ποια τα προβλήματα στην Ελλάδα
19 October 2022
Τετάρτη (19/10): 64 θετικά rapid tests στην Καρδίτσα, 3 στους Σοφάδες και από 1 σε Μουζάκι και Παλαμά
20 October 2022

Τρία ψηφοδέλτια θα συμμετάσχουν στις εκλογές αιρετών για το ΠΥΣΠΕ Καρδίτσας – Ηλεκτρονικά εκ νέου η ψηφοφορία

Τρία είναι τα ψηφοδέλτια των εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης που θα συμμετάσχουν στην ηλεκτρονική ψηφοφορία για τις θέσεις των αιρετών στο ΠΥΣΠΕ Καρδίτσας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακήρυξη υποψηφίων που έγινε από την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για τις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου 2022, πρόκειται για τις παρατάξεις:

-Αυτόνομο Δίκτυο Εκπαιδευτικών Αγωνιστικών, Προοδευτικών και Ενωτικών Κινήσεων Π.Ε.

-Δημοκρατική Ανεξάρτητη Κίνηση Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

-Δημοκρατική Συνεργασία-Ανεξάρτητες Κινήσεις Εκπαιδευτικών Π.Ε. ΔΗ. ΣΥ./Α.Κ.Ε.

Από το εκλογικό “κάδρο” σε ότι αφορά στις παρατάξεις που εκπροσωπούνται στο Δ. Σ, του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας, απουσιάζουν δύο και ειδικότερα η Κοινή Δράση Εκπαιδευτικών και η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών που αντιτίθενται στην ηλεκτρονική ψηφοφορία και επιδιώκουν να μην την «νομιμοποιήσουν» μέσα  από την συμμετοχή τους στην εκλογική διαδικασία.

Αντίθετες, αναφέρει στο KarditsaLive.Net ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Κουτής, είναι όλες οι παρατάξεις αλλά οι συμμετέχοντες πιστεύουμε πως δεν πρέπει να δώσουμε την δυνατότητα κατάληψης των θέσεων των αιρετών από διορισμένους. Εξέλιξη που θα υπάρξει αν δεν γίνουν εκλογές.

Θυμίζουμε ότι οι θέσεις στο ΠΥΣΠΕ είναι πέντε. Η μία καταλαμβάνεται από τον Διευθυντή Εκπαίδευσης, δυο από ισάριθμους διευθυντές σχολείων που επιλέγει η περιφερειακή διεύθυνση και οι άλλες δύο προκύπτουν από τις εκλογές. Μαζί με τα τακτικά μέλη θα εκλεγούν και δύο αναπληρωματικά.

Επίσης θα πρέπει να πούμε ότι την ίδια μέρα θα γίνουν οι εκλογές για το ΑΠΥΣΠΕ και το ΚΥΣΠΕ, με την ανακήρυξη των συνδυασμών για το πρώτο να γίνεται από την περιφερειακή Διεύθυνση και για το δεύτερο από το υπουργείο.

Αναλυτικά οι παρατάξεις και οι υποψήφιοι:

.

Π.Κ.

Πηγή: https://www.karditsalive.net/karditsa/topiki-epikerotita/%CF%84%CF%81%CE%AF%CE%B1-%CF%88%CE%B7%CF%86%CE%BF%CE%B4%CE%AD%CE%BB%CF%84%CE%B9%CE%B1-%CE%B8%CE%B1-%CF%83%CF%85%CE%BC%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%AC%CF%83%CF%87%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CF%83%CF%84%CE%B9%CF%82-%CE%B5%CE%BA%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%AD%CF%82-%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%B5%CF%84%CF%8E%CE%BD-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF-%CF%80%CF%85%CF%83%CF%80%CE%B5-%CE%BA%CE%B1%CF%81%CE%B4%CE%AF%CF%84%CF%83%CE%B1%CF%82

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: