Θεσσαλία: Έρχεται ισχυρός καύσωνας – Έως 43οC η θερμοκρασία
26 July 2021
Πότε και πώς θα γίνει το νέο κυβερνητικό πάρκο στην πρώην ΠΥΡΚΑΛ
26 July 2021

Τρίκαλα: Έργα συντήρησης και ανάπλασης στον Ι.Ν. Προφήτη Ηλία

Ξεκινούν οι εργασίες για τη συντήρηση και αποκατάσταση του Ι.Ν. Προφήτη Ηλία Τρικάλων και την αισθητική ανάπλαση του χώρου γύρω από το ναό, στο ομώνυμο άλσος της πόλης.

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός υπέγραψε τη σύμβαση του έργου, που χρηματοδοτείται με 100.000 ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας.

«Σε συνεργασία με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομο, τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Τρικάλων Χρήστο Μιχαλάκη, τους Περιφερειακούς Συμβούλους και τις τεχνικές μας υπηρεσίες ξεκινά ένα έργο στο οποίο διεισδύουν οι επιθυμίες των κατοίκων της πόλης των Τρικάλων. Ο ιστορικός ναός αποτελεί ένα από τα τοπόσημα της πόλης των Τρικάλων λόγω και της ειδυλλιακής του θέσης μέσα σε ένα άλσος 240 στρεμμάτων, που αποτελεί χώρο αναψυχής και συγκεντρώνει καθημερινά πλήθος κόσμου. Με ολοκληρωμένο σχέδιο και προγραμματισμό η Περιφέρεια συντηρεί τον θρησκευτικό πλούτο της Θεσσαλίας που είναι μοναδικός και αναντικατάστατος» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

Οι εργασίες

Τα έργα αποκατάστασης του Ι. Ναού περιλαμβάνουν:

κατασκευή νέων αρμολογημάτων, ενίσχυση της λιθοδομής με ενέματα, τοποθέτηση ελκυστήρων από ανοξείδωτο χάλυβα στη στάθμη της γενέσεως των τόξων, ανακατασκευή των κλιμάκων στις εισόδους του ναού.

Στον εξωτερικό χώρο προβλέπονται:

αναδιαμόρφωση των επιπέδων του περιβάλλοντος χώρου, επιστρώσεις με χοντρόπλακες ορθογωνισμένες και ακανόνιστες και διαμόρφωση υπαίθριων πέτρινων καθιστικών.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: