Θεσσαλονίκη: Συλλήψεις για ρύπανση από καύση τμημάτων αυτοκινήτων
7 March 2023
Λαύριο: Συλλήψεις για παράνομη μεταφορά αλλοδαπών με σκάφος από Τουρκία
7 March 2023

Τραγωδία στα Τέμπη: Τι απαντά ο γιατρός που πρότεινε την αναρρωτική άδεια στον επιθεωρητή της Λάρισας

Ως «μη νόμιμο και άκυρο», πρόκειται να προσβάλλει ο διευθυντής της Νευρολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Βόλου Ν. Χαυτούρας, το πόρισμα της ΕΔΕ που διέταξε ο υπουργός Υγείας Θ. Πλεύρης, για να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες στην χορήγηση της αναρρωτικής άδειας στον Επιθεωρητή της Λάρισας, όπως έκανε γνωστό ο δικηγόρος του.

Όπως προέκυψε από την ΕΔΕ, ο επιθεωρητής, υπεύθυνος για τη λειτουργία όλων των ελληνικών σιδηροδρόμων από τον σταθμό της Λάρισας μέχρι και τον σταθμό του Αιγινίου Πιερίας,  έλαβε αναρρωτική άδεια ενώ δεν υπεβλήθη σε καμία διαγνωστική εξέταση, δεν προσήλθε στα ΤΕΠ αλλά αναζήτησε τον διευθυντή της κλινικής που γνωμάτευσε μόνο με την κλινική εικόνα και χωρίς καμία άλλη εξέταση και εν συνέχεια ο επιμελητής κατ’ εντολή του διευθυντή έδωσε 30ήμερη αναρρωτική άδεια. Η σπουδή έκδοσης μιας τέτοιας γνωμάτευσης εκτός της συνήθους διαδικασίας που απαιτεί επίσκεψη σε ΤΕΠ ή σε τακτικό ραντεβού και διαγνωστικό έλεγχο και στον χρόνο που γίνεται ήτοι ένα 24ώρο μετά το πολύνεκρο δυστύχημα δικαιολογεί απολύτως τον πειθαρχικό έλεγχο και την ποινική αξιολόγηση των συμπεριφορών.

Ο διευθυντής της Νευροχειρουργικής Κλινικής, όπως αναφέρει η ΕΡΤ, καταγγέλει πολιτική και συνδικαλιστική δίωξη

Ο κ. Χαυτούρας φέρεται να επιβεβαίωσε ότι επικοινώνησε μαζί του ο επιθεωρητής Σταθμάρχης -που ελέγχεται υπηρεσιακά για τις παραλείψεις του που οδήγησαν στην σύγκρουση στα Τέμπη– λέγοντάς του ότι δεν αισθάνεται καθόλου καλά και έχει πρόβλημα με τη μέση του. ]Γνωρίζοντας την κατάστασή του καθώς ήταν θύμα ατυχήματος τον παρέπεμψε στον Επιμελητή Α΄ γιατρό που είχε υπηρεσία στα εξωτερικά ιατρεία εκείνη την ημέρα.

ΠΑΣΟΚ: Εκτός ψηφοδελτίων

Εντωμεταξύ, ο Ν. Χαυτούρας, τίθεται εκτός των ψηφοδελτίων του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής στη Μαγνησία μετά τη δημοσιοποίηση του πορίσματος της ΕΔΕ.

Όπως αναφέρει το κόμμα σε ανακοίνωσή του, η ενέργεια αυτή γίνεται για λόγους αρχής και πολιτικού ήθους, μολονότι πρόκειται για παρατυπία που δεν σχετίζεται άμεσα με την τραγωδία και δεν παρακωλύει κατ’ ουδένα τρόπο τη δικαστική και πειθαρχική έρευνα.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: