Ιππασία: Προκρίθηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες η Ιόλη Μυτιληναίου
3 January 2024
5 makeup tricks που θα κάνουν τα μάτια σας να δείχνουν μεγαλύτερα
3 January 2024

Τραμπ: Αμφισβητεί την «αυθαίρετη» απομάκρυνσή του από τα ψηφοδέλτια  του Μέιν- Προσφεύγει εναντίον της απόφασης

Ο Ντόναλντ Τραμπ άσκησε έφεση κατά της απόφασης που τον αποκλείει από τα ψηφοδέλτια στην εσωκομματική διαδικασία των Ρεπουμπλικανών στην πολιτεία Μέιν, δέκα μήνες προτού στηθούν οι κάλπες για τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ.

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ έχει απομακρυνθεί επίσης από το ψηφοδέλτιο στο Κολοράντο.

Η απόφαση

Δικηγόροι του Τραμ, που είναι το φαβορί για να λάβει το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών, προσέφυγαν στη δικαιοσύνη ζητώντας από τη δικαιοσύνη του Μέιν να ακυρώσουν την απόφαση που πήρε η Δημοκρατική υπουργός Εσωτερικών της πολιτείας Μέιν, Σένα Μπέλοους, χαρακτηρίζοντάς τη «μεροληπτική» πολιτικό, η οποία «ενήργησε κατά τρόπο αυθαίρετο και ιδιότροπο».

Η Μπέλοους έχει υπερασπιστεί την απόφασή της λέγοντας ότι έχει «ιερή υποχρέωση» να τηρεί το νόμο. Μετά την προσφυγή του Τραμπ δήλωσε ότι έχει εμπιστοσύνη στην απόφασή της και στο κράτος δικαίου.

Μια εβδομάδα έπειτα από παρόμοια απόφαση στο Κολοράντο, οι αρχές του Μέιν έκριναν την Πέμπτη πως ο πολιτικός που χαρακτηρίζεται αδιαφιλονίκητο φαβορί στην κούρσα των Ρεπουμπλικανών «δεν είναι κατάλληλος για να ασκήσει το αξίωμα του προέδρου», εξαιτίας της αιματηρής επίθεσης οπαδών του στο ομοσπονδιακό Καπιτώλιο την 6η Ιανουαρίου 2021, με σκοπό να εμποδιστεί η τυπική επικύρωση της νίκης του αντιπάλου του, του Δημοκρατικού Τζο Μπάιντεν, στις προεδρικές εκλογές του 2020.

ΗΠΑ: Μπορεί ο Τραμπ να είναι υποψήφιος πρόεδρος μετά το «μπλόκο» του Κολοράντο;

Η υπουργός Εσωτερικών του Μέιν, όπως και το Ανώτατο Δικαστήριο της πολιτείας Κολοράντο, αποφάσισαν με βάση την 14η Τροπολογία του αμερικανικού Συντάγματος, που απαγορεύει να αναλαμβάνει δημόσιο αξίωμα οποιοδήποτε πρόσωπο ενεπλάκη σε «ανταρσία».

Σε βάρος του πρώην προέδρου ασκήθηκαν διώξεις τον Αύγουστο σε ομοσπονδιακό επίπεδο καθώς και στην πολιτεία Τζόρτζια: κατηγορείται πως προσπάθησε να επιτύχει την ανατροπή του εκλογικού αποτελέσματος του 2020.

«Ο Τραμπ κάνει ξανά σπουδαία την Αμερική και ο Πούτιν πεθαίνει»: Τα γεγονότα που θα μπορούσαν να αλλάξουν τον κόσμο το 2024

Σημειώνεται ότι οι αποφάσεις των αρχών σε Μέιν και Κολοράντο δεν αφορούν σε αυτό το στάδιο παρά μόνο την εσωκομματική ψηφοφορία των Ρεπουμπλικανών, που θα διεξαχθεί σε αυτές τις δυο πολιτείες την («Σούπερ Τρίτη») 5η Μαρτίου. Ωστόσο, δεν είναι εφαρμοστέες όσο βρίσκονται σε εξέλιξη διαδικασίες στα δικαστήρια.

Το ζήτημα αναμένεται εντέλει να κριθεί στο ομοσπονδιακό Ανώτατο Δικαστήριο.

Οι εσωκομματικές ψηφοφορίες κατά πολιτεία για την ανάδειξη των υποψηφίων για την προεδρία ξεκινούν τη Δευτέρα 15η Ιανουαρίου στην Άιοβα.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: