Κεραλοιφή για εγκαύματα, πληγές, συγκάματα.
8 April 2020
Κεραλοιφή με aloe vera για ενυδάτωση και περιποίηση του δέρματος
9 April 2020

Τρώτε διαρκώς λόγω καραντίνας; Μια ειδικός εξηγεί γιατί συμβαίνει αυτό

Την περίοδο που όλοι μένουμε σπίτι, εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, πολλοί παραδέχονται πως… τρώνε ακατάπαυστα και πολύ ανθυγιεινά αυτές τις μέρες. Γιατί όμως συμβαίνει αυτό και τι πρέπει να κάνουμε;

Απαντήσεις προσπαθεί να δώσει με άρθρο της η διάσημη Βρετανίδα διαιτολόγος Clarissa Lenherr, η οποία εξηγεί τους 3 λόγους που μας οδηγούν αυτές τις πολύ αγχωτικές ημέρες να κάνουμε καταχρήσεις.

Το άγχος

«Μια από τις ορμόνες που εκκρίνουμε όταν έχουμε άγχος και στρες είναι η κορτιζόλη. Αυτή η ορμόνη να αυξήσει το… πάθος μας να καταναλώσουμε σνακ με αρκετή ζάχαρη και αλάτι», τονίζει και εξηγεί «Αφενός πρόκειται για εξαιρετικά εύγευστα τρόφιμα (σοκολάτα, πατατάκια, κέικ κ.λπ.) τα οποία μπορούν προσωρινά να μειώσουν την κορτιζόλη. Όταν αυτή η συνήθεια επαναλαμβάνεται μερικές φορές, γίνεται ένας μηχανισμός αντιμετώπισης για τη μείωση του στρες. Και πριν το καταλάβουμε, ο οργανισμός μας βρίσκει αυτή τη λύση και μας σπρώχνει να τα καταναλώσουμε».

Η ανάγκη για ενέργεια

Ο άλλος λόγος είναι επίσης βιολογικός: «Το σώμα μας μας λέει ότι χρειάζεται περισσότερη ενέργεια για να διαχειριστεί τις καταστάσεις.  Και αισθανόμαστε μια κούραση και μια ατονία. Με αυτού του είδους τη διατροφή, παίρνουμε άμεσα την ενέργεια, αλλά δεν κρατάει πολύ και έτσι πεινάμε συνέχεια».

Η έλλειψη ύπνου

Ένας τρίτος λόγος, είναι η έλλειψη καλό ύπνου. Το άγχος μας οδηγεί στο να μην κοιμόμαστε καλά. Ο βαθύς ύπνος έχει τη δυνατότητα να καταστέλλονται οι ορμόνες της πείνας και της εξάντλησης, κάτι που δεν προσφέρει ο ελαφρύς, αγχωτικός ύπνος», λέει η  Clarissa Lenherr.

Τι μπορούμε να κάνουμε

Ένας τρόπος είναι να καταφέρουμε να κοιμηθούμε σωστά. Για να το καταφέρουμε, ένας τρόπος είναι η σωματική άσκηση. Φροντίστε να ασκήστε στο σπίτι αρκετές ώρες πριν από τον ύπνο σας.

Μπορείτε πριν πέσετε στο κρεβάτι να κάνετε ένα ζεστό μπάνιο που θα σας χαλαρώσει.

Προτιμήστε αντί να έχετε κοντά στο κρεβάτι σας το κινητό σας, να έχετε ένα βιβλίο.

Ακούστε λίγη χαλαρωτική μουσική.

Να έχετε πάντα φρούτα και λαχανικά στο σπίτι. Ένα μήλο μπορεί να σας χορτάσει. Είναι καλύτερο να καταναλώσετε ακόμα και 2-3 φρούτα, από ένα σακουλάκι πατατάκια.

Επίσης, ρωτήστε τον εαυτό σας εάν είστε πραγματικά πεινασμένοι όταν βρεθείτε στην κουζίνα και αναζητάτε σνακ. Στη συνέχεια πιείτε ένα ποτήρι νερό.

Το πιο σημαντικό, προσπαθήστε να μην είστε σκληροί με τον εαυτό σας. Η ζωή δεν είναι κανονική αυτή τη στιγμή και η προσαρμογή δεν είναι εύκολη.

Πηγή : mag.sigmalive.com

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: