«Μαμά, φοβόμουν να στο δείξω αλλά έχω ένα εξόγκωμα στο στήθος μου»: Η 8χρονη κόρη της εμφάνισε καρκίνο του μαστού
14 February 2022
Το πρόγραμμα των μαζικών δειγματοληπτικών ελέγχων ανίχνευσης κορωνοιού στη Θεσσαλία αύριο Τρίτη
14 February 2022

Τσάι από βότανα που μειώνει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα ❤

Bottles of essential oil and chamomile flowers on table

Για τη μείωση του σακχάρου στο αίμα και τον έλεγχο του διαβήτη, υπάρχουν διάφορες οικιακές θεραπείες που μπορούν να είναι χρήσιμες και να συμπληρώσουν τις ιατρικές θεραπείες που συνταγογραφούνται για τη νόσο. Ένα από αυτά είναι το χαμομήλι και ο κουρκουμάς , δύο φυσικά στοιχεία με αποδεδειγμένες φαρμακευτικές ιδιότητες. Αυτά τα δύο μπαχαρικά έχουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και περιέχουν ενεργά συστατικά που τους επιτρέπουν να ρυθμίζουν και να ελέγχουν τα υψηλά επίπεδα γλυκόζης στο αίμα.

Χαμομήλι, ποια είναι τα οφέλη του;


Τα άνθη χαμομηλιού βοηθούν στην εξάλειψη των πεπτικών συμπτωμάτων και των ψυχολογικών διαταραχών όπως το στρες, το άγχος και η αϋπνία. Σε μια από τις έρευνες, διαπιστώθηκε ότι η σημαντική συμβολή της κερσετίνης έχει την ικανότητα να αποτρέπει τις ανισορροπίες του σακχάρου μετά το φαγητό. Αυτό το αντιοξειδωτικό επιβραδύνει την απορρόφηση της γλυκόζης στο έντερο , δίνοντας στο σώμα αρκετό χρόνο για να τη μεταβολίσει σωστά.


Κουρκουμάς, ποια είναι τα οφέλη του;

Από την πλευρά του, ο κουρκουμάς είναι ένα μπαχαρικό με μεγάλες δυνατότητες να προσφέρει πολλά οφέλη για την υγεία. Έχει αναφερθεί επανειλημμένα ότι η τακτική και μέτρια πρόσληψη του προάγει την απορρόφηση της γλυκόζης. Η κουρκουμίνη είναι σε θέση να μειώσει τις φλεγμονώδεις αντιδράσεις που συμβαίνουν μετά από μια παρατεταμένη περίοδο πάθησης από διαβήτη και μεταβολικό σύνδρομο, όπως υποδεικνύεται σε αυτή τη μελέτη .

Ο κουρκουμάς έχει αποδειχθεί ότι διατηρεί τη λειτουργία του παγκρέατος και βελτιώνει την ευαισθησία στην ινσουλίνη και την αδιπονεκτίνη σε προδιαβητικά άτομα. Ο κουρκουμάς είναι επομένως σε θέση να αποτρέψει την εμφάνιση διαβήτη .

Υλικά 🥀

Για να φτιάξετε αυτό το ρόφημα, απλώς συνδυάστε μια χούφτα άνθη χαμομηλιού με μια μικρή ποσότητα κουρκουμά. Το αποτέλεσμα είναι ένα έγχυμα με πολύ λίγες θερμίδες που μπορεί να καταναλωθεί καθημερινά.

Προετοιμασία 🥀

Για να προετοιμάσετε το έγχυμα, χρειάζεστε ένα φλιτζάνι νερό, μια πρέζα κουρκουμά και μια χούφτα άνθη χαμομηλιού. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε ένα ποτήρι νερό και το βράζουμε, όταν πάρει μια βράση το αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα άνθη χαμομηλιού και τον κουρκουμά. Αφήστε το να ξεκουραστεί για 10 λεπτά και μετά στραγγίστε το και θα είναι έτοιμο για κατανάλωση. Αν θέλετε μπορείτε επίσης να προσθέσετε ένα κομμάτι τζίντζερ και μια φέτα λεμόνι για να κάνετε το έγχυμα πιο ευχάριστο στην κατανάλωση. Συνιστάται να πίνετε ένα φλιτζάνι την ημέρα από αυτό το έγχυμα για ένα μήνα.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: