Τσίμπημα από κουνούπι; Κάνε αυτές τις κινήσεις
Μην ξύνεσαι, λάβε τα μέτρα σο
Τα καλοκαιρινά βράδια είναι γεμάτα χαλάρωση, μπάνια στη θάλασσα, βόλτες, ποτά και δυστυχώς τσιμπήματα από κουνούπια. Δες πώς μπορείς να τα αντιμετωπίσεις.
Αρχικά, έχεις δοκιμάσει ποτέ να καθαρίσεις την περιοχή του τσιμπήματος με σαπούνι και νερό; Αυτή θα πρέπει να είναι η πρώτη σου κίνηση πριν αποφασίσεις να ξύνεσαι μέχρι να σου φύγει η φαγούρα. Αν ανήκεις στην κατηγορία αυτών που δεν αντέχουν να μην ξυστούν, βάλε ένα παγάκι στο τσίμπημα για ανακούφιση.
Μπορείς πάντα να καταφύγεις στις αγαπημένες αλοιφές ή τζελ για μετά το τσίμπημα από το φαρμακείο, ενώ ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται αν έχεις μικρό παιδί, καθώς τα νύχια του μπορούν να κάνουν πληγή με κίνδυνο μόλυνσης.
Αν δεν μπορείς να το βοηθήσεις να μην ξύνεται, φρόντισε τουλάχιστον να κόψεις κοντά τα νύχια του.
Είναι αρκετά σπάνιο κάποιος να παρουσιάσει κάποια αλλεργία μετά από τσίμπημα κουνουπιού. Ωστόσο, αν ποτέ νιώσεις πόνο στο σώμα σου, πονοκέφαλο ή κάνεις πυρετό μετά από κάποιο τσίμπημα, θα πρέπει να επικοινωνήσεις με τον γιατρό σου.
Και επειδή η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία, να ποια μέτρα μπορείς να λάβεις:
Καλό θα ήταν να προσπαθείς να αποφεύγεις εντελώς τα τσιμπήματα των κουνουπιών.
Μπορείς να το καταφέρεις αν απομακρύνεις τα λιμνάζοντα νερά από την αυλή ή το μπαλκόνι σου, καθώς εκεί αναπαράγονται τα κουνούπια.
Φρόντιζε να αδειάζεις τα πιατάκια από τις γλάστρες καθώς και τις πισίνες των παιδιών σου, όταν θα έχουν τελειώσει το μπάνιο τους.
Είναι πολύ σημαντικό να κουρεύεις συχνά το γκαζόν στον κήπο και φυσικά να έχεις σίτες σε παράθυρα και πόρτες που μένουν ανοιχτές.
Όταν θα βρίσκεσαι έξω σε μέρη με γκαζόν ή φυτά, προσπάθησε να φοράς μακριά ρούχα που να καλύπτουν τα πόδια σου ή να εφαρμόζεις κάποιο εντομοαπωθητικό σπρέι ή γαλάκτωμα σώματος ή ένα τσιρότο.
Τέλος, μπορείς να φτιάξεις την δική σου λοσιόν για να προλάβεις τα τσιμπήματα με δύο υλικά μόνο.
Χρειάζεσαι απλά μηλόξιδο και βασιλικό, φρέσκο ή ξερό.
Πηγή : to 10.gr