Νοσοκομείο Τρικάλων: Μεγάλη διασπορά στους γιατρούς και νοσηλευτές
19 November 2020
Το αντικαρκινικό βότανο που καταπολεμά τη φλεγμονή και τονώνει την μνήμη
19 November 2020

Τσίπρας από Λάρισα: “Είναι σαν να καλείς έναν πυρομανή να γίνει πυροσβέστης”

Την κατάσταση που επικρατεί στα δημόσια νοσοκομεία της Λάρισας και ιδιαίτερα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της πόλης, είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος βρίσκεται σήμερα στη θεσσαλική πόλη.
Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι η δύσκολη κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία λόγο του κορονοϊού θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί αν η κυβέρνηση λάμβανε νωρίτερα μέτρα, εδώ και οκτώ μήνες.
Παράλληλα σημείωσε ότι «είναι ατύχημα για την χώρα ότι αυτή την πανδημική κρίση την διαχειρίζεται μια κυβέρνηση με ιδεολογικές εμμονές ενάντια στο Εθνικό Σύστημα Υγείας» τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι το γεγονός αυτό «είναι σαν να καλείς έναν πυρομανή να γίνει πυροσβέστης».
«Αντιλαμβάνεστε ότι θα μπορούσαμε να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση με καλύτερους όρους, αν επί οκτώ μήνες η κυβέρνηση δεν επιδείκνυε μια εγκληματική αδράνεια και ολιγωρία» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σημειώνοντας ότι ο ίδιος δεν πιστεύει ότι αυτό οφείλετε «στην ανικανότητα μονάχα και στη αδυναμία» να αντιληφθεί η κυβέρνηση την κρισιμότητα της στιγμής, «αλλά οφείλεται και στην ιδεοληπτική εμμονή αυτής της κυβέρνησης σε μια νεοφιλελεύθερη αντίληψη».
«Ο κ. Μητσοτάκης προεκλογικά είχε πει ότι οι κοινωνικές ανισότητες είναι στην ανθρώπινη φύση. Μιλούσε προεκλογικά ότι πρέπει να συρρικνωθεί το δημόσιο σύστημα υγείας γιατί είναι άχρηστο, και μάλιστα εδώ που βρισκόμαστε, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας, είχε προωθήσει την πρώτη εφαρμογή του σχεδίου του για την σύμπραξη δημόσιου με ιδιωτικού και αλλαγή του νομικού πλαισίου, για να γίνει Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού δικαίου» είπε χαρακτηριστικά.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: