2η χρονιά αρχαιολογικών ερευνών στον Βοτανικό κήπο Νεοχωρίου – Από το 5.900 π.Χ. η εγκατάσταση που μελετάται
30 January 2023
Forbes: Η Τουρκία συζητά με τη Βρετανία για την αγορά Eurofighter
30 January 2023

Τυνησία: Σε χαμηλά ποσοστά παρέμεινε η συμμετοχή στις εκλογές

Η Τυνησία ανακοίνωσε ότι μόλις το 11% του εκλογικού σώματος ψήφισε την Κυριακή στις επαναληπτικές βουλευτικές εκλογές, στις οποίες οι επικριτές του προέδρου Κάις Σαΐντ επισήμαναν τα άδεια εκλογικά τμήματα ως απόδειξη της περιφρόνησης του κοινού για την ατζέντα του και την κατάληψη των εξουσιών του.

Ο επικεφαλής της εκλογικής επιτροπής, στην οποία ο Σαΐντ ανέλαβε την απόλυτη εξουσία πέρυσι, έδωσε προσωρινό ποσοστό συμμετοχής 11,3% για τις επαναληπτικές ψηφοφορίες της Κυριακής.

Κατά τη διάρκεια του πρώτου γύρου του Δεκεμβρίου, η επίσημη συμμετοχή ήταν μόνο ελαφρώς χαμηλότερη, στο 11,2%.

Η οικονομική παρακμή στην Τυνησία, όπου ορισμένα βασικά αγαθά έχουν εξαφανιστεί από τα ράφια και η κυβέρνηση έχει περικόψει τις επιδοτήσεις καθώς αναζητά ξένη διάσωση για να αποφύγει τη χρεοκοπία, έχει απογοητεύσει πολλούς από την πολιτική και έχει θυμώσει με τους ηγέτες τους.

“Δεν θέλουμε εκλογές. Θέλουμε γάλα και ζάχαρη και μαγειρικό λάδι”, δήλωσε η Hasna, μια γυναίκα που ψώνιζε στην περιοχή Ettadamon της Τύνιδας την Κυριακή.

Ο ρόλος του νεοδιαμορφωμένου κοινοβουλίου έχει συρρικνωθεί στο πλαίσιο ενός πολιτικού συστήματος που εισήγαγε ο Σαΐντ πέρυσι, μετά την κατάληψη της εξουσίας το 2021, το οποίο παρέχει στην προεδρία σχεδόν απόλυτη εξουσία.

Περίπου 887.000 ψηφοφόροι ψήφισαν από ένα συνολικό εκλογικό σώμα 7,8 εκατομμυρίων, δήλωσε η εκλογική επιτροπή. Τα τελικά αποτελέσματα δεν αναμένονταν την Κυριακή. Τα κυριότερα κόμματα μποϊκοτάρισαν την ψηφοφορία και οι περισσότερες έδρες αναμένεται να πάνε σε ανεξάρτητους.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: