Στ. Κασσελάκης: Θα πάμε σε εκλογές ό,τι και να γίνει – Το συνέδριο θα αποφανθεί αν είμαι πρόεδρος
11 October 2024
LIVE: Μίλτον: Νεκροί και συντρίμμια την «επόμενη» μέρα – Μετράει πληγές η Φλόριντα (βίντεο, φωτογραφίες)
11 October 2024

Τυφώνας Μίλτον: Τουλάχιστον 16 νεκροί, τεράστιες καταστροφές στη Φλόριντα – Αγωνιώδης μάχη των σωστικών συνεργείων (φωτογραφίες, βίντεο)

Τουλάχιστον 16 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, μετά το πέρασμα του τυφώνα Milton από τη Φλόριντα, αν και ο συνολικός αριθμός των θανάτων μπορεί να αυξηθεί καθώς τα σωστικά συνεργεία περνούν από πλημμυρισμένες περιοχές και συντρίμμια.

Περίπου τρία εκατομμύρια σπίτια και επιχειρήσεις είναι χωρίς ρεύμα, ενώ ο κυβερνήτης Ron DeSantis λέει ότι αναμένονται περισσότερες πλημμύρες τις επόμενες ημέρες.

REUTERS/Marco Bello
REUTERS/Ricardo Arduengo

Οι κάτοικοι της Φλόριντα προειδοποιούνται να μην επισκέπτονται τις περιοχές που επλήγησαν από τον τυφώνα Μίλτον, ακόμη και εάν σταμάτησε ο ανεμοστρόβιλος, αφού οι καταιγίδες και οι πλημμύρες επιμένουν.

Στο Σεν Πίτερσμπεργκ, στη δυτική ακτή, η παροχή νερού έχει διακοπεί, ένας γερανός έπεσε σε ένα κτίριο και η οροφή ενός σταδίου του μπέιζμπολ της Major League σκίστηκε.

Ο Μίλτον έχει πια μετακινηθεί στον Ατλαντικό, αλλά πολλές περιοχές της πολιτείας έχουν πλημμυρίσει, με μερικούς ανθρώπους να διασώνονται με βάρκες. Οι προσπάθειες διάσωσης είναι αγωνιώδεις.

Θα πρέπει πάντως να σημειωθεί ότι οι αρχικές εκτιμήσεις έκαναν λόγο για ακόμη πιο σφοδρό πλήγμα. Όπως είπε και ο Ρον ντε Σάντις το χειρότερο δυνατό σενάριο ευτυχώς δεν έγινε πραγματικότητα.

Όλες οι εξελίξεις από το liveblog της Ναυτεμπορικής. 

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: