Νομοθέτηση πακέτου διευκολύνσεων για στήριξη της εστίασης σε συνεργασία με την ΚΕΔΕ, προανήγγειλε ο Τ. Θεοδωρικάκος
4 May 2020
Σε επανεκκίνηση από το πρωί ο δήμος Βόλου
4 May 2020

Τ. Θεοδωρικάκος: Εντός του 2020 οι αναμένεται να γίνουν οι προσλήψεις για το “Βοήθεια στο Σπίτι”

Εντός του έτους αναμένεται να γίνουν οι 2909 προσλήψεις στο Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» .

Αυτό τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών Τ. Θεοδωρικάκος μιλώντας στο OPEN επαναλαμβάνοντας παράλληλαπως η προκήρυξη από το ΑΣΕΠ αναμένεται να γίνει στο αμέσως προσεχές διάστημα.
«Μέχρι τότε», διευκρίνισε, «οι σημερινοί εργαζόμενοι του προγράμματος έχουν απολύτως εξασφαλισμένη τη δουλειά τους. Στηρίζουν το πρόγραμμα με πολύ μεγάλη επιτυχία. Είναι ένα πρόγραμμα που αναβαθμίσαμε και ισχυροποιήσαμε και θα το αναβαθμίσουμε ακόμη περισσότερο».
Ο κ. Θεοδωρικάκος αναφέρθηκε στις αλλαγές που επήλθαν στο δημόσιο καθώς το ¼ των εργαζομένων δουλεύει με τηλεργασία, εντός του μηνός καθιερώνεται η ψηφιακή υπογραφή σε όλη την ιεραρχία του Δημοσίου και μια σειρά δικαιολογητικών θα δίνονται ηλεκτρονικά.
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση δήλωσε με κατηγορηματικό τρόπο ότι η κυβέρνηση δεν έχει κανένα σχεδιασμό για μείωση μισθών στο Δημόσιο.
Σε ό,τι αφορά στην άδεια ειδικού σκοπού επανέλαβε ότι ισχύει μέχρι τέλος του μήνα για τους γονείς που έχουν παιδιά στο Δημοτικό, ενώ για τους γονείς που έχουν παιδιά στο Γυμνάσιο θα ισχύει για τις ημέρες που τα παιδιά δεν θα βρίσκονται στο σχολείο.
Σχετικά με τις μετακινήσεις από και προς τα νησιά του Αργοσαρωνικού ο κ. Θεοδωρικάκος επανέλαβε ότι επιτρέπονται μόνο για λόγους εργασίας.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: