Ο δήμαρχος Κιλελέρ Θ. Νασιακόπουλος εκλέχτηκε Πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας
14 November 2019
Μειώνει τα δημοτικά τέλη και τα τέλη τραπεζοκαθισμάτων η δημοτική αρχή Καρδίτσας
14 November 2019

Τ. Θεοδωρικάκος: Μεταφορά κρατικών αρμοδιοτήτων στην Αυτοδιοίκηση

Το πρώτο εξάμηνο της νέας χρονιάς, του 2020, θα είναι έτοιμο νομοσχέδιο που θα αφορά σε νέο σύστημα διοίκησης στον κρατικό μηχανισμό, σε δραστική ενίσχυση των αρμοδιοτήτων, πόρων και προσωπικού στους δήμους και τις περιφέρειες με ξεκαθάρισμα αρμοδιοτήτων, όπως δεσμεύτηκε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, στην παρέμβασή του στη γενική συνέλευση της ΕΝΠΕ, στην οποία θα εκλεγεί το νέο ΔΣ και ο νέος πρόεδρος της ΕΝΠΕ.

Ο κ. Θεοδωρικάκος εξήγγειλε την πρόθεση της κυβέρνησης να μεταφέρει αρμοδιότητες από τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις στις Περιφέρειες και στους Δήμους, ενισχύοντας στην πράξη την Αυτοδιοίκηση. Όπως είπε «είμαστε απολύτως αποφασισμένοι να προχωρήσουμε σε μια ριζική αναθεώρηση του ίδιου του status quo του διοικητικού μηχανισμού της χώρας. Στη δική μου αντίληψη ο θεσμός των Συντονιστών των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, έτσι τουλάχιστον όπως υπάρχει σήμερα, περισσότερα προβλήματα δημιουργεί παρά λύνει. Είμαι αποφασισμένος στο νόμο τον οποίο, με εντολή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, θα ετοιμάσουμε, να μεταφερθούν στην περιφερειακή Αυτοδιοίκηση αλλά και στη πρωτοβάθμια Αυτοδιοίκηση αρμοδιότητες που σήμερα παραμένουν στο κράτος, στο πλαίσιο πάντα του Συντάγματος. Αυτό εννοώ: ήλθε η ώρα για μια νέα μεγάλη τομή στην Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση».

Όπως είπε το σχετικό νομοσχέδιο θα συνταχθεί σε συνεργασία με τις Περιφέρειες και του Δήμους, την κοινωνία των πολιτών και τα άλλα κόμματα, γιατί πρόκειται για μια μεγάλη μεταρρύθμιση που αφορά τον τρόπο λειτουργίας του κράτους.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: