Συνταγή για θρεπτική μάσκα και λάδι για ξηρά και θαμπά μαλλιά !
30 January 2021
Λεκτική, ψυχολογική, σεξουαλική: Όποια μορφή κι αν έχει, δεν παύει να είναι βία
30 January 2021

Υπάρχουν κι εκείνες οι γυναίκες που δεν συμβιβάστηκαν σε νεκρούς γάμους

Γράφει η Βάλια Κ.

Την ονειρευόσουν αυτή τη μέρα χρόνια τώρα. Έλα μη μου πεις ψέματα.

Ακόμη και αν ήσουν από τις γυναίκες που άκουγαν ΓΑΜΟΣ και έβγαζαν σπυράκια όταν τον συνάντησες ένιωσες διαφορετικά. Πίστεψες ότι βρήκες το λιμάνι σου και πλέον θες να δέσεις εκεί γιατί κουράστηκες από τη θάλασσα που άλλοτε ήταν φουρτουνιασμένη και άλλοτε ήρεμη. Σε όποιο λιμάνι αν έδενες ήξερες ότι είχε ημερομηνία λήξεως τώρα όμως εκείνος σε έκανε να πιστέψεις το αντίθετο.

Έφτασε η μέρα που τραγούδια, χαμόγελα και τούλια γέμισαν το πατρικό σου.

Ωραία που είναι η νύφη μας ωραία τα προικιά της έπαιζε στη διαπασών και εσύ περίμενες πότε θα περνούσε η ώρα να ανέβεις τα σκαλιά να τον αντικρίσεις και μέσα στα μάτια του να δεις όσα καθρέφτιζαν και στα δικά σου.

Αγάπη. Σεβασμός. Θαυμασμός και άλλα όμορφα και αγνά συναισθήματα .

Πέρασε και αυτή η μέρα!

Ξεκίνησε η κοινή σας ζωή στρωμένη στην αρχή με ροδοπέταλα.

Οι μήνες όμως περνούσαν και έγιναν χρόνος – χρόνια. Από τα μάτια σου έβγαιναν σπίθες παραπόνων. Προσπάθησες να βρεις λύσεις, διεξόδους, να σκεφτείς πώς να σώσεις αυτό το καράβι που άρχισε να μπάζει νερά. Έτρεχες να βουλώσεις τρύπες για να μη βουλιάξετε και εκείνος όμως έκανε τις προσπάθειες του. Το έβλεπες όμως δεν ήταν αρκετές.

Τελικά δε το σώσατε. Κουραστήκατε και πριν σας τραβήξει στον πάτο σαν άλλος Τιτανικός πηδήξατε στην παγωμένη θάλασσα με τα σωσίβια σας.

Ένιωθες τον πόνο να σου τρυπάει όλο σου το είναι. Ενοχές για το κάτι παραπάνω που ίσως δεν έκανες ή που δεν είδες τα σημάδια όπως σου έλεγαν πριν κάνεις το βήμα.

Η καρδιά σου σπασμένη στα δύο και να έχεις να αντιμετωπίσεις τους ψιθύρους αλλά και τα λόγια όλων. “H γυναίκα κρατάει το σπίτι η γυναίκα το χαλάει” ήθελες να ουρλιάξεις και να μπορούσες να τους δώσεις να περπατήσουν με τα παπούτσια σου για να δουν τι πέρασες αλλά ούτε αυτό δεν άξιζαν.

Έβλεπες στα μάτια των φίλων, των συγγενών και των γνωστών άσχετα αν ήταν γυναίκα ή άντρας τον οίκτο αλλά και σε κάποιων να σου ρίχνουν ευθύνες.

Ήθελες να εξαφανιστείς να ξεκινήσεις μια νέα ζωή μακριά όπου δε θα ήξερες κανέναν. Αυτό θα έκανες.. Όμως στο χέρι σου η βέρα με το όνομα του μέσα που την φορούσες κάποτε και έλαμπε πλέον δεν υπάρχει γιατί έχει αντικατασταθεί  από ένα παιδικό χεράκι. Ένα χεράκι πιο όμορφο και πιο πολύτιμο και από το πιο ακριβό κόσμημα του κόσμου.

Ελάχιστοι σας άνοιξαν την αγκαλιά τους μέσα σε αυτούς και οι γονείς σου. Βάλσαμο στην καρδούλα σου τα λόγια τους. Κινητήριος δύναμη για να παλέψεις.

Αποφασισμένη για μια καινούρια αρχή. Στάθηκες στα πόδια σου και με το πείσμα σου απέδειξες στη δουλεία σου αλλά και στον κόσμο ότι είσαι δυνατή. Πάντα ήσουν απλά δε χρειάστηκε να το αποδείξεις. Κέρδισες τον σεβασμό ακόμη και από αυτούς που δε σε πίστεψαν ακόμη και όσο ήσουν παντρεμένη. Σωστός στρατιώτης έγινες για να τα καταφέρεις, για να σταματήσεις τους ψιθύρους και τα λόγια των γύρω σου.

Δε το μετάνιωσες όμως ακόμη και για όσα στερήθηκες γιατί έβλεπες το χαμόγελο στα χείλη του παιδιού σου και τον θαυμασμό στα μάτια του όσο μεγάλωνε.

Έβαλες στην άκρη την προσωπική σου ζωή για χρόνια. Απέδειξες ότι ήσουν γυναίκα και άντρας μαζί. Δεν έγινες ευάλωτη σε κανενός τις υποσχέσεις γιατί δεν έψαχνες χορηγό στη ζωή σου. Η γυναίκα μέσα σου είχε πέσει σε χειμερία νάρκη και ας άλλαζαν οι εποχές. Πάλεψες με θηρία για να τα καταφέρεις και να σταθείς στα πόδια σου και πλέον τα εμπόδια δε σε τρομάζουν μόνο σε ιντριγκάρουν γιατί ξέρεις τις δυνατότητες σου.

Είμαι περήφανη λοιπόν για σένα που δεν αρκέστηκες να συμφιλιωθείς με έναν νεκρό γάμο μόνο και μόνο για να ανήκει το παιδί μέσα σε μια οικογένεια. Είμαι περήφανη για όλες αυτές τις γυναίκες που δε τα παρατάνε αλλά μάχονται μόνες τους. Δε περνάνε στα παιδιά τους την παραίτηση και τον συμβιβασμό αλλά την προσπάθεια και τον σεβασμό κυρίως απέναντι στον ίδιο τους τον εαυτό και δείχνουν ότι τον αγαπάνε αληθινά.

Σε ευχαριστώ που υπάρχεις λοιπόν γιατί μέσα από σένα και από την εμπειρία σου δίνεις δύναμη και σε άλλες. Σε ευχαριστώ που υπάρχεις και που βλέπω το χαμόγελο σου και που δε το έβαλες κάτω. Που λάμπεις από περηφάνια και που έχεις ένα υπέροχο πλάσμα.

Σε ευχαριστώ που το χαμόγελο σου το έχεις μεταδώσει στα χείλη του αδερφού μου.

Είμαι περήφανη που μπήκες στην οικογένεια μου με το υπέροχο πλασματάκι σου.

Πηγή : loveletters.gr

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: