Νέος δημόσιος διαγωνισμός για την ανάπλαση του πάρκου Παυσιλύπου και της πλατείας Πλαστήρα
2 May 2024
Μεγάλη Πέμπτη: Ο Μυστικός Δείπνος, η προδοσία του Ιούδα και το έθιμο των κόκκινων αυγών
2 May 2024

ΥΠΕΘΑ: Σε διαβούλευση η νομοθετική πρωτοβουλία για το ΕΛΚΑΚ

Σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση τέθηκε η νομοθετική πρωτοβουλία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, υπό τον τίτλο: «Ίδρυση Ελληνικού Κέντρου Αμυντικής Καινοτομίας, (ΕΛΚΑΚ), εκσυγχρονισμός θεσμικού πλαισίου των Ανωτάτων Στρατιωτικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, σύσταση Κοινού Σώματος Πληροφορικής στις Ένοπλες Δυνάμεις και λοιπές διατάξεις».

Στόχος, όπως είχε υπογραμμίσει ο ΥΕΘΑ, Νίκος Δένδιας είναι τους αμέσως επόμενους μήνες να θεσμοθετηθεί το ΕΛΚΑΚ, όπως θα ονομάζεται το Κέντρο Καινοτομίας το οποίο θα διαθέτει χρηματοδότηση για την κατασκευή πρωτοτύπων με βάση τις ανάγκες του ελληνικού στρατού ή και άλλων χωρών.

Παράλληλα, στο ΓΕΕΘΑ θα λειτουργεί και μία Διεύθυνση Καινοτομίας όπου θα καταγράφει τις ανάγκες, θα παρακολουθεί τις διεθνείς εξελίξεις, θα αναζητά τις καλές πρακτικές από άλλες χώρες και θα εξετάζει τα ανάλογα οικοσυστήματα σε άλλες χώρες.

Ν. Δένδιας: Προ των πυλών Σώμα Πληροφορικής με ειδική διεύθυνση Κυβερνοασφάλειας για τις ΕΔ- Όλη η παρουσίαση

Πρακτικά, στο ΕΛΚΑΚ αφού θα έχουν καταγραφεί οι ανάγκες θα προσκαλεί χώρες και εταιρείες, ακόμη και ερευνητικά πανεπιστημιακά Ιδρύματα να υποβάλλουν προτάσεις και λύσεις.

Ν. Δένδιας: Τα σχέδια για οπλικά συστήματα «made in Greece»

Η βέλτιστη επιλογή θα λαμβάνει χρηματοδότηση για την κατασκευή ενός πρωτοτύπου το οποίο μετά από επιτυχημένες δοκιμές μπορεί να μπει στην παραγωγή αφού τα δικαιώματα στρατιωτικής χρήσης θα έχουν ήδη παραχωρηθεί έναντι της χρηματοδότησης στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: