Μείωση 30% στην αιμοδοσία στη Μαγνησία
26 February 2021
Δημοπρατείται από την Περιφέρεια το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας ΑμΕΑ στα Τρίκαλα
26 February 2021

ΥΠΕΝ: Πάνω από 300 εκ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης για το Πρόγραμμα Πολεοδομικών Μεταρρυθμίσεων

Πολεοδομικές παρεμβάσεις πάνω από 300 εκατ. ευρώ προβλέπει το Πρόγραμμα Πολεοδομικών Μεταρρυθμίσεων και παρεμβάσεων που προωθείται από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας για χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης,

Το Πρόγραμμα, σχεδιάστηκε με τη συμβολή της ΚΕΔΕ και αποβλέπει στη συνεργασία όλων των δήμων της χώρας για την υλοποίησή του. Προβλέπει την ολοκλήρωση του πολεοδομικού σχεδιασμού με εκτεταμένες παρεμβάσεις και στοχεύει στην εξάλειψη του άναρχου τοπίου και στη δημιουργία σταθερού και αξιόπιστου επενδυτικού πλαισίου.

Συνολικά το Πρόγραμμα αφορά σε χρηματοδότηση πολεοδομικών μελετών μείζονος σημασίας και χρηματοδοτεί τις παρακάτω πέντε δράσεις:

Τοπικών Πολεοδομικών Σχεδίων (ΤΠΣ),
Ειδικών Πολεοδομικών Σχεδίων (ΕΠΣ),
Αυτοτελών Μελετών για Ζώνες Υποδοχής Συντελεστή Δόμησης (ΖΥΣ),
Αυτοτελών Μελετών Οριοθέτησης Οικισμών και Αυτοτελών Μελετών Χαρακτηρισμού Δημοτικών Οδών.
Επωφελούμενοι του Προγράμματος είναι ο δημόσιος και ιδιωτικός τομέας, μεμονωμένοι ιδιοκτήτες ακινήτων.

Το όφελος από την υλοποίησή του θα είναι πολλαπλό καθώς όλοι οι δήμοι της χώρας θα έχουν θεσμοθετημένες χρήσεις γής, ενώ τομεακά υπουργεία και ιδιώτες επενδυτές να γνωρίζουν εκ των προτέρων ποιες δραστηριότητες επιτρέπεται να αναπτυχθούν σε κάθε περιοχή / θέση , για σωστή προετοιμασία μελετών και έργων.
Το χρονοδιάγραμμα υλοποίησής του ξεκινά μέσα στο 2021 με την υπογραφή σύμβασης για το 70% των αναθέσεων, οι οποίες αναμένεται να ολοκληρωθούν μέσα στο 2022.

Το 2023 θα πρέπει να παραδοθεί, να αξιολογηθεί και να πληρωθεί το 70% των αναθέσεων και το 2024 να ολοκληρωθεί η παράδοση όλων των μελετών.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: