Εργασίες αναβάθμισης του οδοφωτισμού στις οδούς Μ. Αλεξάνδρου και Πλαστήρα (+Φώτο +Βίντεο)
3 October 2022
Καρδίτσα: 470 πρωτοετείς φοιτητές έκαναν "πρεμιέρα" στα πανεπιστημιακά τμήματα
3 October 2022

ΥΠΕΝ: Πεντακόσιες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στις δασικές υπηρεσίες

Συνολικά 500 προσλήψεις σε θέσεις τακτικού προσωπικού στις δασικές υπηρεσίες ενέκρινε το υπουργικό συμβούλιο της 27ης Σεπτεμβρίου, κατόπιν εισήγησης του υπουργείου Εσωτερικών, σε συνεργασία με το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Οι προσλήψεις αφορούν κυρίως σε επιστημονικό και τεχνολογικό προσωπικό και ειδικότερα σε θέσεις ΠΕ Γεωτεχνικών, Δασολόγων και ΤΕ Δασοπόνων.

Στόχο έχουν την αποτελεσματική στελέχωση των δασικών υπηρεσιών της χώρας, η κάθετη υπαγωγή των οποίων στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ολοκληρώθηκε πρόσφατα και πλέον λειτουργούν ως περιφερειακές υπηρεσίες του, για την ενιαία και αποτελεσματική εφαρμογή της δασικής πολιτικής, προς όφελος του φυσικού περιβάλλοντος, του κοινωνικού συνόλου και του δημοσίου συμφέροντος.

Το υπουργείο τονίζει ότι οι τελευταίες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στις δασικές υπηρεσίες έγιναν πριν από περίπου 20 χρόνια.

Επιπλέον, κατόπιν ενεργειών του, σε συνεργασία με το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, δρομολογήθηκε η διαδικασία για την πρόσληψη 700 ωφελούμενων ανέργων μέσω της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (Δ.ΥΠ.Α.) στις δασικές υπηρεσίες. Ήδη από τις 29 Ιουλίου 2022 δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ Β΄ 4003 η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση και η αντίστοιχη σχετική προκήρυξη πρόκειται να εκδοθεί εντός των αμέσως επόμενων ημερών.

Σύμφωνα με το υπουργείο όλες αυτές οι ενέργειες αποτελούν μέρος ενός ολοκληρωμένου σχεδιασμού της κυβέρνησης, που βασίζονται στην πολιτική επιλογή της πλήρους αναβάθμισης του δασικού τομέα στο σύνολό του, παρέχοντας καλύτερες οικοσυστημικές υπηρεσίες και συμβάλλοντας έτσι στην αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, επισήμανε πως με την έγκριση 500 προσλήψεων τακτικού προσωπικού στις δασικές υπηρεσίες, «τις πρώτες μετά από 20 χρόνια, ενισχύουμε σημαντικά τον κύριο φορέα ανάπτυξης, προστασίας και διαχείρισης των δασών της χώρας μας. Ενδυναμώνουμε το έμψυχο δυναμικό τους με το απαραίτητο επιστημονικό προσωπικό και αποδεικνύουμε την πολιτική βούληση της κυβέρνησης για οριστικές λύσεις σε χρόνια προβλήματα. Συνεχίζουμε τις προσπάθειές μας για την καλύτερη δυνατή στελέχωση των δασικών υπηρεσιών, με βασική μας προτεραιότητα την αποτελεσματική προστασία των δασικών μας οικοσυστημάτων».

Από την πλευρά της, ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αρμόδιος για τα δάση, Γιώργος Αμυράς, υπογράμμισε πως «τα δασαρχεία της χώρας είχαν αδειάσει από στελέχη, καθώς όσοι συνταξιοδοτήθηκαν, άφησαν πίσω κενά. Τώρα τα πράγματα αλλάζουν. Οι δασικές υπηρεσίες, με τη φροντίδα της κυβέρνησης, μπαίνουν σε μία νέα εποχή προς όφελος του δασικού πλούτου της χώρας και της βιοποικιλότητας».



Πηγή: https://www.naftemporiki.gr/story/1911305/ypen-pentakosies-proslipseis-monimou-prosopikou-stis-dasikes-upiresies

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: