Μόνο οι μόνιμοι κάτοικοι θα μπορούν να ταξιδεύουν στα νησιά
20 March 2020
Περιφέρεια Αττικής: Νέο σύστημα τηλε-ψυχιατρικής για τη ψυχολογική υποστήριξη των πολιτών
20 March 2020

ΥΠΕΣ: Να οργανώσουν άμεσα αιμοδοσία οι δήμοι

Έκκληση να οργανώσουν το ταχύτερο δυνατό αιμοδοσία όλοι οι δήμοι της χώρας κάνουν τα νοσοκομεία και όλοι οι δημόσιοι οργανισμοί υγείας.

Την έκκληση απηύθυνε και ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας κ. Χαρδαλιάς και ο καθηγητής κ. Σωτήρης Τσιόδρας καθώς οι αιμοδοσίες δεν μπορούν να γίνουν στα νοσοκομεία και μόνο οι δήμο μπορούν να τις κάνουν αποκεντρωμένα και με ασφάλεια.

Ηδη οΣύλλογος Εργαζομένων του υπουργείου Εσωτερικών (πρώην ΥΔΙΜΗΔ), για να συμβάλει στην αντιμετώπιση του προβλήματος έλλειψης αίματος, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, πραγματοποίησε σήμερα, μία ακόμη επιτυχημένη αιμοδοσία.
Το «παρών» έδωσε και ο υπουργός Εσωτερικών κ. Τάκης Θεοδωρικάκος, ο οποίος τόνισε:
«Αξίζουν πολλά μπράβο στους εργαζόμενους του Υπουργείου Εσωτερικών για την πρωτοβουλία τους να διοργανώσουν εθελοντική αιμοδοσία. Σε μία τόσο κρίσιμη στιγμή για τον τόπο μας συνειδητά επιλέξαμε να μη μείνουμε απαθείς και να συμβάλουμε, ο καθένας με τις δυνάμεις του, στο ευρύτερο καλό των συμπολιτών μας. Έχει ληφθεί κάθε μέτρο ώστε η διαδικασία να μην έχει τον παραμικρό κίνδυνο. Πάντα πρέπει να έχουμε υπ’ όψιν τις ανάγκες των συνανθρώπων μας. Προσφέροντας αίμα, ιδιαίτερα αυτές τις κρίσιμες ώρες, βοηθάμε να σωθούν ζωές».

Εντωμεταξύ πολλοί δήμοι έχουν ανταποκριθεί. Ο Δήμος Αγίου Δημητρίου οργανώνει διήμερο για την καλύτερη απόδοση.

Το ίδιο και οι Δήμοι Ηρακλείου, Νέας Ιωνίας Κορυδαλλού, Διονύσου Αμαρουσίου, Αιγάλεω Ιλίου Βύρωνα Γλυφάδας, Κιλκίς, Θηβών, Π. Φαλήρου και πολλοί άλλοι όπως και η Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας.

Η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή καθώς χιλιάδες άνθρωποι που έχουν ανάγκη από αίμα δεν μπορούν να το προμηθευτούν καθώς λόγω κορωνοϊού υπάρχει τεράστια διστακτικότητα από τον κόσμο αλλά και αδυναμία από τα νοσοκομεία.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: