Μένει μόνο το απευθείας τρένο από και προς Αθήνα
13 July 2021
Στο Συνέδριο του Πράσινου Κινήματος συμμετείχε ο Αντιδήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης
13 July 2021

Υπουργείο Εργασίας: Σε διαβούλευση το νέο Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Ισότητα των Φύλων 2021-2025

Σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση τέθηκε από σήμερα, Τρίτη 13 Ιουλίου, το νέο Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Ισότητα των Φύλων (2021-2025), προκειμένου όλοι οι εμπλεκόμενοι και ενδιαφερόμενοι φορείς και εταίροι να καταθέσουν τις προτάσεις τους για την όποια βελτίωση των προβλέψεών του.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, «στόχος του νέου Σχεδίου Δράσης, που αναρτήθηκε στον ιστότοπο www.opengov.gr (http://www.opengov.gr/minlab/?p=5334), είναι να προωθήσει ένα συνεκτικό πλέγμα πολιτικών που θα προωθεί την οριζόντια ενσωμάτωση της οπτικής του φύλου στις τομεακές πολιτικές, λαμβάνοντας υπόψη το ραγδαία μεταβαλλόμενο κοινωνικό και οικονομικό περιβάλλον, καθώς και όλες τις ιδιαίτερες συνθήκες που έφερε η πανδημία. Γι’ αυτό άλλωστε και για πρώτη φορά γίνεται μία συντονισμένη προσπάθεια ενσωμάτωσης προτάσεων πολιτικής από όλα τα υπουργεία για την ένταξη δράσεων που προωθούν την ισότητα των φύλων σε όλες τις σχεδιαζόμενες πολιτικές και προβλέπεται διαδικασία παρακολούθησης της υλοποίησής τους σε κεντρικό, τοπικό και περιφερειακό επίπεδο».

Το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Ισότητα των Φύλων 2021-2025 οργανώνεται γύρω από τέσσερις θεματικούς άξονες προτεραιότητας, καθένας εκ των οποίων επικεντρώνεται σε μία συγκεκριμένη διάσταση των πολιτικών ισότητας των φύλων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι τέσσερις άξονες προτεραιότητας είναι:

«1. Πρόληψη και καταπολέμηση της έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας για την προστασία των γυναικών από την άσκηση κάθε μορφής βίας και τη σημασία της ευαισθητοποίησης των φορέων και των πολιτών.

Ισότιμη συμμετοχή γυναικών σε θέσεις λήψης αποφάσεων/ηγετικούς ρόλους, με σκοπό την ενεργοποίηση των γυναικών και των κοριτσιών για τη συμμετοχή τους στα κοινά και την προετοιμασία κάλυψης θέσεων ευθύνης.
Ισότιμη συμμετοχή των γυναικών στην αγορά εργασίας για την ενίσχυση της γυναικείας εργασίας και επιχειρηματικότητας και την εναρμόνιση της επαγγελματικής και της προσωπικής ζωής.
Ενσωμάτωση διάστασης φύλου σε τομεακές πολιτικές, προκειμένου να αναδειχθούν τα οφέλη της για όλους τους εμπλεκόμενους, την κοινωνία, την οικονομία και την ανάπτυξη».
«Η πραγματική ισότητα των φύλων, αυτή που δεν μένει μόνο στις θεωρητικές αναλύσεις, αλλά διαπερνά όλα τα επίπεδα πολιτικής και δράσης και καταλύει βαθιά παγιωμένες διακρίσεις, δεν μπορεί παρά να έχει ως αφετηρία ένα Εθνικό Σχέδιο Δράσης στο οποίο θα περιλαμβάνονται συγκεκριμένοι, μετρήσιμοι και ρεαλιστικοί στόχοι», σημείωσε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για τη Δημογραφική Πολιτική και την Οικογένεια, Μαρία Συρεγγέλα.

Το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Ισότητα των Φύλων 2021-2025 θα παραμείνει αναρτημένο και ανοιχτό προς όλους έως την Παρασκευή 13 Αυγούστου 2021.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: