Πρόβλημα από τη βροχή στη μία αίθουσα του νηπιαγωγείου Μητρόπολης
4 April 2023
Νaval Group: Στο ναυπηγείο της αντιπροσωπεία της Ένωσης Ελληνικών Εταιρειών Αεροδιαστημικής Ασφάλειας και Άμυνας
4 April 2023

Υπόθεση Πάτρας: «Δεν υπήρχε κανένα αίτιο για την ανακοπή της Τζωρτζίνας» κατέθεσε παιδοκαρδιολόγος

Με την κατάθεση της παιδοκαρδιολόγου Αγγελικής Καρατζά συνεχίστηκε στο μικτό ορκωτό δικαστήριο της Αθήνας η δίκη για τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας. Η γιατρός είχε εξετάσει την 9χρονη λόγω θανάτου των δύο άλλων παιδιών της οικογένειας.

«Στις 29 Μαρτίου εξέτασα τη Τζωρτζίνα Δασκαλάκη, έπειτα από παραπομπή του παιδιάτρου της οικογένειας, εξαιτίας των θανάτων των άλλων δυο παιδιών της οικογένειας. Δεν υπήρχε κάποιο πρόβλημα δηλαδή, αλλά ήθελε να γίνει καρδιολογικός έλεγχος. Την εξέτασα εκτενώς, έγινε καρδιογράφημα και υπέρηχος καρδιάς και ήταν μια χαρά. Ήταν όλα φυσιολογικά» ανέφερε η μάρτυρας και εξήγησε ότι στα παιδιά δεν απαιτούνται τέτοιες εξετάσεις.

Πρόεδρος: Πόσο συχνά πρέπει να εξετάζεται ένα παιδί όταν διαπιστώνεται ότι είναι φυσιολογικό;

Μάρτυρας: Ο προληπτικός καρδιολογικός έλεγχος δεν περιλαμβάνεται στον παιδιατρικό έλεγχο. Άρα, ένα παιδί δεν υποβάλλεται σε τέτοιες εξετάσεις. Ακόμα και οι αθλητές εξετάζονται μια φορά τον χρόνο με καρδιογράφημα. Τα άλλα παιδιά ποτέ.

Η μάρτυρας ανέφερε στο δικαστήριο ότι υπάρχει μια πολύ σπάνια ομάδα κληρονομικών παθήσεων της καρδιάς. «Στη χώρα μας ο έλεγχος κληρονομικών νοσημάτων καρδιάς είναι στο “Ωνάσειο”. Αυτός ο έλεγχος πραγματοποιήθηκε για τη Τζωρτζίνα και ήταν αρνητικός, όπως ενημερώθηκα από το νοσοκομείο εκεί» είπε η μάρτυρας.

Πρόεδρος: Όταν παθαίνει κάποιος ανακοπή την ώρα που κοιμάται, ποια είναι η αντίδραση;

Μάρτυρας: Δυστυχώς το βλέπουμε απευθείας νεκρό το πρόσωπο. Και η νεκροτομή σε ένα 30% δεν μπορεί να βρει το αίτιο.

Πρόεδρος: Υπάρχει αντίδραση στο σώμα;

Μάρτυρας: Τίποτα δε βλέπουμε. Απλώς σταματάει.

Πρόεδρος: Υπάρχει περίπτωση να δούμε να σηκώνεται ή να τινάζεται ας πούμε;

Μάρτυρας: Υπάρχει περίπτωση να δούμε προθανάτιο ρόγχο.

«Ανακοπή εν αιθρία»

Η μάρτυρας κατέθεσε ότι την είχαν καλέσει από το «Καραμανδάνειο» νοσοκομείο όταν το παιδί νοσηλευόταν εκεί, για να εξετάσει το παιδί. Αρχικά απάντησε στους γιατρούς ότι θα μπορούσε να το δει την επόμενη μέρα. Μετά, όμως, όπως είπε, ανακάλεσε στη μνήμη της ότι ήδη το έχει εξετάσει και δεν υπήρχε λόγος να το ξαναδεί.

«Και τα δυο καρδιογραφήματα του παιδιού είναι απολύτως φυσιολογικά για την ηλικία του. Καμία υποψία, καμία ένδειξη για το οτιδήποτε. Δεν θα επαναλάμβανα τα καρδιογραφήματα αν ήμουν στο ‘Καραμανδάνειο” ανέφερε η κ. Καρατζά, ενώ τόνισε ότι μια λοίμωξη ή ένα νευρολογικό πρόβλημα μπορεί να οδηγήσει σε ανακοπή. «Ακόμη και η γρίπη ή ο κορωνοϊός μπορεί να οδηγήσουν σε ανακοπή. Εδώ δεν είχαμε κλινικά ευρήματα όμως. Έγινε εν αιθρία!» ανέφερε και συμπλήρωσε: «Με βάση της δίκη μου ιατρική γνώση, εδώ δεν υπάρχει κανένα αίτιο για να κάνει το παιδί ανακοπή. Δεν υπήρχε πυρετός, δεν υπήρχε εστία λοίμωξης, δεν υπήρχε τίποτα!».

Μετά την ανακοπή που υπέστη η Τζωρτζίνα, η μάρτυρας είχε εξετάσει το παιδί και όπως είπε στους δικαστές, εξεπλάγη καθώς η  ανακοπή δεν του είχε αφήσει κάποιο σημάδι.

naftemporiki.gr

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: