Θεσσαλονίκη: 31χρονη μαχαίρωσε τον σύζυγό της έπειτα από καβγά
20 June 2022
EY: Η Ελλάδα σκαρφαλώνει ακόμη 3 θέσεις στον δείκτη ελκυστικότητας ΑΠΕ – ιστορικά υψηλή επίδοση
20 June 2022

Υπόθεση Πάτρας: Δολοφονίες από ασφυξία με τον ίδιο τρόπο για Μαλένα και Ίριδα

Σε δολοφονία αποδίδεται ο θάνατος των δύο παιδιών της Ρούλας Πισπιρίγκου και του Μάνου Δασκαλάκη, σύμφωνα με το πόρισμα των ιατροδικαστών Καρακούκη και Καλόγρια που παραδίδεται στις Αρχές. Μετά από αρκετούς μήνες, το θρίλερ με τα νεκρά παιδιά από την Πάτρα οδεύει προς το τέλος του.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πελοπόννησος», η υπόθεση από την Πάτρα που συντάραξε την κοινή γνώμη ήταν όντως το έγκλημα του αιώνα. Η Μαλένα, η Ίριδα και η Τζωρτζίνα δολοφονήθηκαν. Μετά τις αποκαλύψεις για την 9χρονη που πέθανε τον περασμένο Γενάρη, οι έρευνες και οι αναλύσεις έδειξαν πως και τα δύο πρώτα παιδιά της οικογένειας Πισπιρίγκου – Δασκαλάκη, δεν πέθαναν από παθολογικά αίτια. Τα αγγελούδια άφησαν την τελευταία τους πνοή από ασφυξία και πλέον η δικαιοσύνη καλείται να βρει τον ένοχο ή τους ενόχους.

Από ασφυκτικό θάνατο που προήλθε από ανθρώπινο παράγοντα έφυγαν από τη ζωή η Μαλένα και η Ίριδα, σύμφωνα με το πόρισμα των ιατροδικαστών το οποίο αναμένεται να παραδοθεί σήμερα στις εισαγγελικές και αστυνομικές Αρχές. Μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα και εμπεριστατωμένες εξετάσεις, ο Νίκος Καρακούκης και Νίκος Καλογριάς αποφάνθηκαν ότι υπάρχει κοινή αιτία θανάτου και των δύο κοριτσιών.

Το πόρισμα των εκ των κορυφαίων ιατροδικαστών καταλήγει όπως φαίνεται στην ανθρωποκτονία, αφού τόσο η Ίριδα όσο και Μαλένα δεν άφησαν τελικά την τελευταία τους πνοή εξαιτίας κάποια παθολογικής αιτίας. Και στις δύο περίπτωση σύμφωνα με τις πληροφορίες του newsit.gr τα δύο κορίτσια ηλικίας 3,5 και 6 μηνών πέθαναν εξαιτίας «της φράξης των ανωτέρων αεραγωγών (στόματος και μύτης)» όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Στην περίπτωση της Ίριδας το «κλειδί» ήταν το περιβόητο πανάκι. Κι αυτό γιατί το αίμα και τα άλλα υγρά όπως αποδείχτηκε από τις εξετάσεις των δύο ιατροδικαστών δεν προέρχονταν από τους πνεύμονες, καθώς θα βρίσκονταν υπολείμματα στην τραχεία, αλλά από πληγή στο στόμα του μόλις 6 μηνών μωρού.

Το γεγονός αυτό φανερώνει ότι το πανάκι χρησιμοποιήθηκε για να φραγεί η στοματική κοιλότητα του παιδιού, με αποτέλεσμα να πεθάνει από ασφυκτικό θάνατο. Μέσα στο σπίτι εκείνη τη μοιραία νύχτα για το αγγελούδι, την Άνοιξη του 2021, ήταν η Ρούλα Πισπιρίγκου, η αδερφή της Δήμητρα και η τότε 8χρονη Τζωρτζίνα.

Για την Μαλένα τώρα οι τοξικολογικές αλλά και η εξετάσεις χρώσεις που έγιναν δεν έδειξαν τίποτα το επιλήψιμο, καθώς βρέθηκαν καθαρές. Η ηπατική ανεπάρκεια που βρέθηκε ως αίτια θανάτου στο 3,5 χρονών κοριτσάκι σε συνδυασμό με κάποια άλλα ευρήματα οφείλεται σε ασφυξία η οποία προήλθε από ανθρώπινο παράγοντα.

«Το ότι είναι κοινός ο μηχανισμός θανάτου των δύο παιδιών είναι κάτι που περιμέναμε, καθώς αυτό συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις. Ο δράστης κάνει το ίδιο πράγμα ακριβώς» είπε το πρωί ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων, που τόνισε ότι πρέπει να αναμένουμε εξελίξεις μέσα στις επόμενες μέρες.

Ανατροπή της τελευταίας στιγμής με την κατάθεση της μητέρας της στο Ανθρωποκτονιών

Οι γονείς της Ρούλας Πισπιρίγκου την Κυριακή, όπως έγραψε το pelop.gr ενημερώθηκαν να μεταβούν σήμερα Δευτέρα 20/6/2022 στο Αστυνομικό Τμήμα Δυτικής Αχαΐας προκειμένου να καταθέσουν στους αστυνομικούς του Τμήματος Ανθρωποκτονιών που βρίσκονται στην Πάτρα και χειρίζονται την υπόθεση θανάτου των τριών παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη – Πισπιρίγκου.

Σύμφωνα με ασφαλείας πληροφορίες του pelop.gr μετά τη δημοσιοποίηση του σημείου και του χρόνου κατάθεσης, υπήρξε αλλαγή «σχεδίου». Έτσι η Ελένη Λεγάτου, μητέρα της 33χρονης προφυλακισμένης για τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας, κατόπιν νέων οδηγιών θα συναντηθεί σήμερα με τα στελέχη του Ανθρωποκτονιών εκτός Αστυνομικού Τμήματος.

Το σημείο συνάντησης κρατείται ως επτασφράγιστο μυστικό. Άγνωστο προς το παρόν παραμένει εάν ο πατέρας της Ανδρέας Πισπιρίγκου θα προσέλθει κανονικά στο ΑΤ Δυτικής Αχαΐας ή σε κάποιον άλλο χώρο.



Πηγή: https://www.naftemporiki.gr/story/1874684/ypothesi-patras-dolofonies-apo-asfuksia-me-ton-idio-tropo-gia-malena-kai-irida

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: