Κακοποίηση γυναικών – Και μετά την καταγγελία τι;
14 November 2021
Τράπεζα αίματος από την Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Θεσσαλίας (ΕΣΠΕΘ)
14 November 2021

Υψηλό σάκχαρο: Πως θα το καταλάβετε ! Τα 5 κρίσιμα σημάδια ! Τι να κάνετε για να το μειώσετε!

Σάκχαρο: Πρόκειται για μία κρίση, η οποία έχει να κάνει με την υπεργλυκαιμία. Δηλαδή, όταν η γλυκόζη ξεπερνά τις φυσιολογικές τιμές στο αίμα. Η εκδήλωσή της οφείλεται στο γεγονός πως δεν παράγεται αρκετή ινσουλίνη από το πάγκρεας. Εναλλακτικά, η εκδήλωσή της οφείλεται στην μη επαρκή αξιοποίηση της ινσουλίνης από το σώμα.

Αναλυτικότερα:


Σάκχαρο: Τα πρώιμα συμπτώματα κρίσης υπεργλυκαιμίας
– έντονη δίψα
– συχνοουρία
– θολή όραση
– κόπωση
– πονοκέφαλος

Είναι τα επίπεδα της γλυκόζης οριακά (προ-διαβήτης); Τότε, απαιτείται τακτικός έλεγχος για να αποφευχθούν οι κρίσεις. Πρέπει επίσης να γίνουν οι απαραίτητες αλλαγές στις διατροφικές συνήθειες. Επίσης, η γυμναστική να γίνει καθημερινή συνήθεια για όσους αντιμετωπίζουν πρόβλημα.


Σάκχαρο: Πότε οι φυσιολογικές τιμές δεν είναι φυσιολογικές, αλλά υψηλές
Φυσιολογικό θεωρείται το σάκχαρο. Εκείνο δεν ξεπερνά τα 100 mg/dL –μετράμε όταν δεν έχουμε φάει για 8 τουλάχιστον ώρες. Γι’ αυτό και η μέτρηση ονομάζεται γλυκόζη ή σάκχαρο νηστείας. Φυσιολογικό θεωρείται επίσης το σάκχαρο που δεν ξεπερνά τα 140 mg/dL 2 ώρες μετά το φαγητό. Κατά τη διάρκεια της ημέρας, τα επίπεδα του σακχάρου είναι συνήθως πιο χαμηλά αμέσως πριν φάμε. Στα άτομα που δεν πάσχουν από το διαβήτη, τα επίπεδα του σακχάρου πριν τη συνήθη ώρα ενός γεύματος είναι 70-80 mg/dL. Για άλλους, βέβαια, η μέση τιμή μπορεί να είναι χαμηλότερη (60 mg/dL). Επιπλέον, για άλλους μπορεί να είναι υψηλότερη (90 mg/dL).


Σάκχαρο: Πότε οι φυσιολογικές τιμές δεν είναι φυσιολογικές, αλλά χαμηλές
Η χαμηλότερη δυνατή τιμή σακχάρου ποικίλλει από άνθρωπο σε άνθρωπο. Σε αρκετούς ανθρώπους το σάκχαρο δεν πέφτει ποτέ κάτω από τα 60 mg/dL. Ακόμη και μετά από πολλές ώρες χωρίς φαγητό. Όταν κάνουμε δίαιτα ή έχουμε πολλές ώρες να φάμε, το συκώτι διατηρεί τα επίπεδα του σακχάρου μέσα στα όρια του φυσιολογικού. Το κάνει, μετατρέποντας το συσσωρευμένο λίπος και τη μυϊκή μάζα σε γλυκόζη.


Σάκχαρο: Ακολουθούν δεκαπέντε τροφές που ρίχνουν φυσικά το ζάχαρο
Σε συνδυασμό με τη φαρμακευτική αγωγή, τη σωματική άσκηση και γενικότερα την υιοθέτηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής, οι παρακάτω τροφές βοηθούν στην αποτελεσματικότερη διαχείριση του σακχάρου και την προστασία από σοβαρές επιπλοκές.


Μούρα: Μελέτη που δημοσιεύθηκε το 2010 στην επιθεώρηση Journal of Nutrition υπέδειξε ότι η καθημερινή κατανάλωση μούρων αυξάνει την ευαισθησία του οργανισμού στην ινσουλίνη. Η επίδραση αυτή είναι σημαντική. Δεδομένου ότι η αυξημένη παραγωγή ινσουλίνης οδηγεί στην αντίσταση του οργανισμού στην ινσουλίνη και την εκδήλωση του διαβήτη τύπου.
Αβοκάντο: Αν και το αβοκάντο είναι πλούσιο σε λιπαρά, πρόκειται για μονοακόρεστα λιπαρά, τα οποία είναι υγιεινά και εξαιρετικά ωφέλιμα. Τα μονοακόρεστα λιπαρά επιβραδύνουν το ρυθμό απελευθέρωσης των σακχάρων στο αίμα κι έτσι παράγεται λιγότερη ινσουλίνη.
Σπόροι Chia: Ο πολύτιμος σπόρος συμβάλλει στη σταθεροποίηση των επιπέδων του σακχάρου στο αίμα, βελτιώνει την ευαισθησία του οργανισμού στην ινσουλίνη και καταπολεμά τις φλεγμονές.
Μάνγκο: Μπορεί το μάνγκο να έχει γλυκιά γεύση, έχει αποδειχθεί όμως ότι βοηθά στη μείωση του σακχάρου. Μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Nutrition and Metabolic Insights δείχνει ότι η καθημερινή κατανάλωση περίπου 100 γραμμαρίων φρέσκου μάνγκο είχε θετική επίδραση στα επίπεδα σακχάρου σε μια ομάδα παχύσαρκων ασθενών.
Αβγό: Το αβγό αποτρέπει τις απότομες αυξομειώσεις του σακχάρου μετά από ένα γεύμα και συμβάλλει στον καλύτερο έλεγχο της πείνας.Κεράσια
– Τα κεράσια: Περιέχουν μια κατηγορία συστατικών που ονομάζονται ανθοκυανίνες, τα οποία μειώνουν την παραγωγή ινσουλίνης έως και κατά 50%.
Σάκχαρο: Κι άλλες τροφές που ρίχνουν φυσικά το ζάχαρο
Πράσινο τσάι: Κλινικές μελέτες έδειξαν πως το πράσινο τσάι συμβάλλει στην πρόληψη του διαβήτη και ρυθμίζει τα επίπεδα γλυκόζης αίματος λόγω της υψηλής του περιεκτικότητας σε επιγαλλοκατεχίνη (EGC), ενεργή μορφή των κατεχινών με ισχυρή αντιοξειδωτική δράση. Πίνετε 1-2 ποτήρια πράσινου τσαγιού πλούσιου σε κατεχίνες σε καθημερινή βάση.
Κανέλα: Η κανέλα μπορεί να βοηθήσει τα άτομα με αυξημένα επίπεδα σακχάρου στο αίμα να τα ρυθμίζουν καλύτερα. Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Επιστημών Υγείας Western, στην Πομόνα της Καλιφόρνια, ανακάλυψαν ότι οι πάσχοντες από διαβήτη τύπου 2 που παίρνουν συμπληρώματα κανέλας έχουν χαμηλότερα επίπεδα σακχάρου το πρωί που ξυπνάνε (σάκχαρο νηστείας) σε σύγκριση με όσους δεν τα παίρνουν.

Τα οφέλη της κανέλας ενδέχεται να οφείλονται σε μία από τις ουσίες που περιέχει, την κινναμαλδεΰδη. Οι ερευνητές εικάζουν ότι η κινναμαλδεΰδη διεγείρει την παραγωγή και την δράση της ινσουλίνης – της ορμόνης που διασπά το σάκχαρο.
Ξύδι: Όταν ρίχνετε ξύδι σε φαγητά που περιέχουν πολλούς υδατάνθρακες (όπως το ρύζι, τα ζυμαρικά, οι πίτες κ.λπ.) φαίνεται ότι καθυστερεί η απορρόφηση των σακχάρων.

πηγη:olastifora.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: