Απολέπιση προσώπου με ζάχαρη και λεμόνι ενάντια στις πανάδες, την ακμή και τα σπυράκια
17 February 2021
Τι 30, τι 40, τι 50; Ο έρωτας χρόνια δεν κοιτά.
17 February 2021

«Φάτε τηγανητές πατάτες, πιείτε κρασί και κάντε σεξ» -Γάλλος ογκολόγος κατά της διαρκούς αυτοσυγκράτησης


Να ζήσουν τη ζωή τους με ισορροπία, χωρίς στερήσεις, απολαμβάνοντας ό,τι τους αρέσει, καλεί τον κόσμο ο Γάλλος ογκολόγος Νταβίντ Κάγιατ.

Το μήνυμα του πρώην προέδρου του Εθνικού Ινστιτούτου Καρκίνου είναι απλό: Οι άνθρωποι πρέπει να απολαμβάνουν μικρές υπερβολές, χωρίς να αισθάνονται ενοχές, όπως μεταδίδει το RTL. Τέτοιες απολαύσεις είναι απαραίτητες για την αυτοεκτίμηση ενός ατόμου, σύμφωνα με τον Κάγιατ, ο οποίος επισημαίνει ότι η συνεχής άρνηση που διαδίδεται από οργανισμούς, κυβερνήσεις και ορισμένους γιατρούς είναι στην πραγματικότητα επιβλαβής για το μυαλό, ενώ κάνει μικρή διαφορά στο σώμα.

Μιλώντας στον Adam Sage στους «The Times», ο Κάγιατ αναφέρει ότι οι κίνδυνοι για την υγεία από την απόλαυση τσιπς, κρέατος και αλκοόλ διογκώνονται από γιατρούς, οι οποίοι ενδιαφέρονται να επιβάλουν το «υγιεινό» όραμά τους για την κοινωνία. Παρόλο που τέτοιες επιρροές, αποφεύγοντας δηλαδή το κρασί και το κρέας, δείχνουν ότι οι άνθρωποι «θα είναι σε θέση να αποφύγουν τη γήρανση, την ασθένεια και το θάνατο», ο ογκολόγος υποστηρίζει ότι «αυτό είναι λάθος, καθώς όλοι θα αρρωστήσουμε και όλοι θα πεθάνουμε».

«Ολα είναι θέμα ισορροπίας»

Σύμφωνα με τον ογκολόγο, συγγραφέα του βιβλίου Arrêtez de vous priver, πρέπει να κάνουμε ένα βήμα πίσω και να θυμηθούμε ότι όλα είναι θέμα ισορροπίας. «Όλα αφορούν την ισορροπία και την αναζήτηση χαράς και ευχαρίστησης», λέει, προσθέτοντας ότι ο καθένας μπορεί να απολαύσει ένα μεγάλο γεύμα με τους φίλους του.

Οπως, δηλαδή, αναφέρει ο Κάγιατ, δεν είναι τόσο πολύ ο τρόπος ζωής μας που κινδυνεύει να μας κάνει άρρωστους αλλά το αίσθημα της αποτυχίας που νιώθουμε. «Όταν αποτυγχάνετε να ανταποκριθείτε σε όλες αυτές τις απαιτήσεις, έχετε τύψεις, κακή εικόνα του εαυτού σας και αίσθημα ενοχής. Αυτή η υποβάθμιση της εικόνας σας μπορεί να σας φάει. Αυτό μπορεί να προκαλέσει ασθένειες, αλλά, επιπλέον, η ζωή σας δεν θα είναι καλή», εξηγεί.

Το άρθρο των «The Times», με τίτλο «Η εντολή του Γάλλου γιατρού: Φάτε τηγανητές πατάτες. Πιείτε κρασί. Κάντε σεξ», σημειώνει: «Το έργο του αποτελεί, εν μέρει, μέρος της γαλλικής απάντησης στις εκστρατείες που αντλούν έμπνευση από τους Αγγλοσάξονες και υποστηρίζουν τη δίαιτα, την αποχή και τον ασκητισμό -μια βολή από το Παρίσι προς την κατεύθυνση της καθηγήτριας Ντέιμ Σάλι Ντέιβις, πρώην επικεφαλής του βρετανικού συστήματος υγείας, η οποία προειδοποίησε τις γυναίκες ότι κάθε ποτήρι κρασιού αυξάνει τον κίνδυνο να εμφανίσουν καρκίνο του μαστού, ή της Κρίστι Φανκ, της γνωστής ογκολόγου χειρουργού του Μπέβερλι Χιλς, η οποία ζητεί από αυτές να σταματήσουν και την κατανάλωση κρέατος και γαλακτοκομικών προϊόντων».
Πηγή: iefimerida.gr

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: