Κίεβο: Προειδοποιεί για ρωσική «προβοκάτσια» στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια
5 July 2023
Ζελένσκι: Η Ρωσία έχει τοποθετήσει «αντικείμενα που μοιάζουν με εκρηκτικά» στη Ζαπορίζια
5 July 2023

Φορείς και πολίτες στο πλευρό των καθαριστριών ενόψει και της εκδίκασης την Τετάρτη (5/7) των ασφαλιστικών μέτρων (+Φωτο +Βίντεο)

Τη συμπαράστασή τους στον αγώνα των επι σειρά ετών συμβασιούχων καθαριστριών του Νοσοκομείου να διατηρήσουν τις θέσεις εργασίες τους στην υπηρεσία καθαριότητας που από την 1η Ιουλίου έχει ανατεθεί σε ιδιώτη που αναδείχθηκε ανάδοχος του σχετικού διαγωνισμού που πραγματοποιήθηκε το προηγούμενο διάστημα έπειτα από σχετικές αποφάσεις του ΔΣ του Νοσοκοκομείου εξέφρασαν το απόγευμα της Τρίτης (4/7) φορείς και πολίτες συμμετέχοντας σε συγκέντρωση συμπαράστασης που πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας.

Ανάλογη συγκέντρωση αλληλεγγύης και συμπαράστασης  αναμένεται να πραγματοποιηθεί και αύριο Τετάρτη έξω από το Δικαστικό Μέγαρο της πόλης, όπου στις 12 το μεσημέρι έχει προγραμματιστεί η εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων που έχουν καταθέσει οι καθαρίστριες για να «παγώσουν» την διαδικασία λύσης των συμβάσεών τους και ανάθεσης της υπηρεσίας στον ιδιώτη, μέχρι τουλάχιστον και τον Νοέμβριο, όπου θα εκδικαστεί και σχετική αγωγή που έχουν υποβάλει.

Την στήριξή τους στην προσπάθεια των καθαριστριών να συνεχίσουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο Νοσοκομείο Καρδίτσας εξέφρασαν από το βήμα της συγκέντρωσης ο Πρόεδρος των Ιατρών του Νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας του Ν. Καρδίτσας κ. Εκτ. Γάζος, η Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Κέντρων Υγείας κ. Π. Μπούτα, ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου κ. Γ. Καπράνας, ο Γ.Γ. του Σωματείου Εμπορουπαλλήλων Ν. Καρδίτσας κ. Γ. Παπαδόπουλος, ο Γρηγ. Νάσος, Υγειονομικός του Νοσοκομείου Καρδίτσας  η επρόσωπος του συντονιστικου αγώνα των υγειονομικών κατά της υποχρεωτικότητας υγειονομικών πράξεων κ. Ανδρ. Μπαλάσκα και ο Γραμματέας του ΝΤ της ΑΔΕΔΥ και μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Καρδίτσας κ. Γ. Αλεξόπουλος.

Η εκπρόσωπος της Επιτροπής Αγώνα των καθαριστριών του Νοσοκομείου κ. Μ. Μίγκα αναφέρθηκε στην πολυετή προσφορά των συναδέλφων της στην υπηρεσία καθαριότητας του νοσηλευτικού ιδρύματος της περιοχής μας υπό αντίξοες συνθήκες που εντάθηκαν ακόμα περισσότερο την περίοδο της πανδημίας όπου οι καθαρίστριες έδωσαν κι αυτές όπως είπε τη δική τους μάχη για να κρατηθεί όρθιο το Νοσοκομείο και εξέφρασε την πικρία τους για τον τρόπο που αντιμετωπίζονται. Ταυτόχρονα όμως εξέφρασε και την αποφασιστικότητα των καθαριστριών να δώσουν μέχρι τέλος την μάχη για να διαφυλάξουν το δικάιωμά τους στην εργασία

«Εμείς θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας με όλες τις μορφές πάλης και στο τέλος θα κερδίσουμε γιατί έχουμε το δίκιο με το μέρος μας όπως τα έχουμε καταφέρει τόσο καιρό. Με τη στήριξη όλου του κόσμου με τη στήριξη των σωματείων με τη στήριξη των εργαζομένων του νοσοκομείου των γιατρών των αγροτών των συμβασιούχων στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα να απαιτήσουμε πως:

  • Η υγεία δεν είναι εμπόρευμα αλλά κοινωνικό αγαθό.
  • Στελέχωση των τμημάτων που λειτουργούν και αυτών που πρόκειται να λειτουργήσουν με το απαραίτητο προσωπικό.
  • Μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων με συμβάσεις, έξω οι εργολάβοι από το Νοσοκομείο.» τόνισε και κάλεσε φορείς και πολίτες να εκφράσουν και αύριο την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη τους έξω από το Δικαστικό Μέγαρο κατά τη εκδίκαση της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων.

Κωστής Κριτσιάνης  

Πηγή: https://www.karditsalive.net/karditsa/topiki-epikerotita/%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%B5%CE%AF%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%AF%CF%84%CE%B5%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CF%80%CE%BB%CE%B5%CF%85%CF%81%CF%8C-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%BA%CE%B1%CE%B8%CE%B1%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%84%CF%81%CE%B9%CF%8E%CE%BD-%CE%B5%CE%BD%CF%8C%CF%88%CE%B5%CE%B9-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B5%CE%BA%CE%B4%CE%AF%CE%BA%CE%B1%CF%83%CE%B7%CF%82-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%84%CE%B5%CF%84%CE%AC%CF%81%CF%84%CE%B7-5-7-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%B1%CF%83%CF%86%CE%B1%CE%BB%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8E%CE%BD-%CE%BC%CE%AD%CF%84%CF%81%CF%89%CE%BD-%CF%86%CF%89%CF%84%CE%BF-%CE%B2%CE%AF%CE%BD%CF%84%CE%B5%CE%BF

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: