Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση διακίνησης ναρκωτικών στo κέντρο της Αθήνας
16 June 2022
Ελευσίνα: Έκρηξη σε ψητοπωλείο τα ξημερώματα
16 June 2022

Φορείς και πολίτες της Καρδίτσας έστειλαν «μήνυμα» κατά των εξαρτήσεων (+Φώτο +Βίντεο)

«Ζωγραφίζοντας τη ζωή, μπορώ να αλλάξω, να ονειρευτώ, να μάθω να ζω χωρίς εξαρτήσεις».

Αυτό  ήταν το μήνυμα που έστειλαν με ηχηρό τρόπο φορείς και κοινωνικές δομές της περιοχής μας και κυρίως οι μαθητές και μαθήτριες σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Καρδίτσας που ζωγράφισαν και αποτύπωσαν την «εξάρτηση» με χρώματα, λέξεις και μουσικές συμμετέχοντας σε μια πρωτότυπη εκδήλωση που διοργάνωσαν το απόγευμα στην πλατεία Πλαστήρα και στο άλσος του Παυσιλύπου ο Δήμος Καρδίτσας σε συνεργασία με την Κινητή Μονάδα Περιφέρειας Θεσσαλίας ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ.

Στο χώρο είχαν στηθεί περίπτερα από το Κοινωνικό Φαρμακείο – Κοινωνικό Παντοπωλείο, το Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά, το Κέντρο Γυναικών, την Αναπτυξιακή Καρδίτσας, το Θεοδωρίδειο Κέντρο “Ορίζοντες”, την Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας “Αποστολή”, την 1η & 2η Τ.Ο.Μ.Υ. και το Κέντρο Πρόληψης “Πρόταση Κοινωνικής Παρέμβασης” στα οποία στελέχη των δομών ενημέρωναν τους πολίτες για τη δράση τους, ενώ στο διάδρομο του Παυσιλύπου είχε στηθεί η έκθεση των παιδιών που επιβραβεύτηκαν για τα έργα τους και την καλύτερη αφίσα με δωροεπιταγές που πρόσφεραν  βιβλιοπωλεία της Καρδίτσας.

Η εκδήλωση συνδυάστηκε με διάφορες άλλες δράσεις,  όπως συναυλία από  μουσικά σχήματα του Μουσικού Σχολείου, αλλά και το συγκρότημα “Ταξιδιώτες” θέατρο δρόμου από το Θεατρικό εργαστήριο Καρδίτσας “Τέχνης Παίδευσις ”, εργαστήρι κόμικ από τον “APOKEN” και  απασχόληση παιδιών με ζωγραφική από ωφελούμενους του προγράμματος ESTIA της ΑΝΚΑ,  ενώ και το MUSICA RADIO Open Air Studio πλαισίωσε μουσικά την εκδήλωση.

Ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Β. Τσιάκος δήλωσε σχετικά στο KarditsaLive.Net: «Με την σημερινή εκδήλωση, την οποία διοργανώνουμε μαζί με το ΚΕΘΕΑ Έξοδος και τη συμμετοχή των κοινωνικών δομών που λειτουργούν στο Δήμο μας, προσπαθούμε να δώσουμε ένα μήνυμα ότι όλοι μαζί πρέπει να επιλύσουμε ένα πολύ σημαντικό ζήτημα που ταλανίζει τους νέους σήμερα και είναι οι εξαρτησιογόνες ουσίες. Όλοι μαζί λοιπόν δίνουμε ένα μήνυμα ότι αφήνουμε τις εξαρτήσεις πίσω μας, ασχολούμαστε με τη ζωή, βλέπουμε με ελπίδα το αύριο και προσπαθούμε να αποφεύγουμε εξαρτησιογόνες ουσίες οι οποίες πραγματικά μας κάνουν τη ζωή δύσκολη και την καταστρέφουν. Να ευχαριστήσω όλες τις κοινωνικές δομές που συμμετέχουν το ΚΕΘΕΑ και να πω ότι όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε τη ζωή μας καλύτερη ξεκινώντας από την νεολαία που είναι και το μέλλον του τόπου μας.»

Η υπεύθυνη της κινητής μονάδας του ΚΕΘΕΑ Έξοδος κ. Μερόπη Πεντεδέκα χαιρετίζοντας την εκδήλωση ευχαρίστησε το Δήμο και όλες τις κοινωνικές δομές, καθώς και τα σχολεία και τους μαθητές που συμμετείχαν στην δράση και έστειλαν το δικό τους μήνυμα κατά των εξαρτήσεων και εξέφρασε τη χαρά και την ικανοποίησή της για το γεγονός  ότι η Καρδίτσα έχει «αγκαλιάσει», όπως είπε,  την κινητή μονάδα του ΚΕΘΕΑ Έξοδος στον ένα περίπου χρόνο που επισκέπτεται την περιοχή και όλοι οι φορείς είναι αρωγοί και πρόθυμοι να συμβάλουν με κάθε τρόπο στο έργο της.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε και η Πρόεδρο του Δ.Σ. του Κέντρου Πρόληψης και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Νομού Καρδίτσας, και μέλος του ΔΣ του Δικτύου Κέντρων Πρόληψης Ελλάδος, Περιφερειακή Σύμβουλος  κ. Λ. Ρογγανάκη.

Κωστής Κριτσιάνης 

Πηγή: https://www.karditsalive.net/karditsa/topiki-epikerotita/%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%B5%CE%AF%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%AF%CF%84%CE%B5%CF%82-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CF%81%CE%B4%CE%AF%CF%84%CF%83%CE%B1%CF%82-%CE%AD%CF%83%CF%84%CE%B5%CE%B9%CE%BB%CE%B1%CE%BD-%C2%AB%CE%BC%CE%AE%CE%BD%CF%85%CE%BC%CE%B1%C2%BB-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%B5%CE%BE%CE%B1%CF%81%CF%84%CE%AE%CF%83%CE%B5%CF%89%CE%BD-%CF%86%CF%8E%CF%84%CE%BF-%CE%B2%CE%AF%CE%BD%CF%84%CE%B5%CE%BF

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: