Για σένα που έκανες τη στεναχώρια σου αυτοάνοσο !
8 March 2020
Απολυμαντικό για έπιπλα και τζάμια με ξύδι και αιθέρια έλαια
9 March 2020

Φτιάχνουμε βάμμα ενίσχυσης και καθαρισμού πνευμόνων.

Η καλύτερη πρόληψη για να μην νοσήσει το αναπνευστικό μας είναι να φροντίζουμε να υπάρχει πλούσια ροή οξυγόνου στα κύτταρά μας. Αυτό μπορούμε να το πετύχουμε με

  • καθημερινή άσκηση (περπάτημα)
  • σωστή διατροφή (μεσογειακή)
  • συνειδητή αναπνοή (διαλογισμό)
  • ποιότητα ζωής (ΕΚΦΡΑΖΟΥΜΕ την αποθάρρυνση, θλίψη, απόρριψη, πόνο, καταπιεσμένα θέλω, ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ την αρνητική θεώρηση πραγμάτων και καταστάσεων)
    Θυμηθείτε πως πρέπει πάση θυσία να αποφύγουμε να κάνουμε την στεναχώρια μας ασθένεια

Στις παθήσεις του αναπνευστικού έχουμε βοηθούς μια μεγάλη γκάμα από βότανα που χοντρικά τα χωρίζουμε σε κατηγορίες ανάλογες των δράσεων που προσφέρουν πχ αντικαταρροϊκά, αντιμικροβιακά, αντιπυρετικά, αποχρεμπτικά, στηθικά κλπ Μερικά από τα βότανα που ανήκουν στις παραπάνω κατηγορίες είναι: αχίλλεια, βερμπάσκο, ευπατόριο, σκόρδο, συκιά, εχινάκεια, ίνουλα, πνευμονόχορτο και πάρα πολλά άλλα.

Στην προσπάθειά μας να καθαρίσουμε και να ενισχύσουμε τους πνεύμονές μας μπορούμε να φτιάξουμε ένα βάμμα με επιλεγμένα βότανα.

Τι θα χρειαστούμε

Γυάλινο βάζο
Τσίπουρο
Βερμπάσκο (άνθη και φύλλα) 2 μέρη
Βήχιο (φύλλα) 2 μέρη
Πεντάνευρο (φύλλα) 2 μέρη
Συκιά (φύλλα) 2 μέρη
Κίστος (άνθη και φύλλα) 1 μέρος
Μολόχα (φύλλα και άνθη) 1 μέρος
Κυνόροδο (καρποί) 1 μέρος

Τα βότανα που χρησιμοποιούμε πρέπει να είναι φρέσκο-αποξηραμένα. Γεμίζουμε τα 2/3 του βάζου μας και συμπληρώνουμε μέχρι πάνω με τσίπουρο. Κλείνουμε και αποθηκεύουμε το βάζο σε σκοτεινό μέρος. Ανακινούμε τακτικά. Μετά από 1 μήνα μπορούμε να το σουρώσουμε.

Χρήση

Η συνιστώμενη δοσολογία είναι 1-2 ml 3 φορές την ημέρα.

Προσωπική εμπειρία

Είμαι καπνίστρια και επιπλέον πάσχω από ΧΑΠ (χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια). Το συγκεκριμένο βάμμα το λαμβάνω ανελλιπώς από την έναρξη της σχολικής χρονιάς σε συνδυασμό με το σιρόπι ενίσχυσης ανοσοποιητικού.
Δεν νόσησα μέχρι τώρα, αν και ο στενός φιλικός και συγγενικός περίγυρος έκανε φιλότιμες προσπάθειες για το αντίθετο. Οι πνεύμονες καθαρίζουν μέσω της απόχρεμψης και το αναπνευστικό μου σύστημα αλλά και το ανοσοποιητικό είναι πιο ενισχυμένα από ποτέ.

Έρευνα- Συνταγή
Ειρήνη Παληού Βοτανοθεραπεύτρια

Πηγή : botanologika.gr

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: