Υλικά
5 γρ. αλτέα (αλθαία)
5 γρ. μαραθόσπορο
5 γρ. λουίζα
5 γρ. ζαμπούκο
250 γρ. εχινάκεια σκόνη
αιθέριο έλαιο θυμαριού 20 σταγόνες
αιθέριο έλαιο μάραθου 20 σταγόνες
βάμμα τζίνσενγκ 20 ml
βάμμα ιπέροξου 20 ml
Τρόπος παρασκευής
Το αφέψημα:
Σε μια κούπα βραστό νερό, ρίχνουμε από 1 κουτ. αλτέας, μαραθόσπορου, λουίζας και ζαμπούκου.
Αφήνουμε για 10 λεπτά και μετά σουρώνουμε. Για πιο γλυκές καραμέλες προσθέτουμε 2-3 κουτ. ζάχαρη.
Οι καραμέλες:
Ρίχνουμε το αφέψημα στο μπολ και προσθέτουμε την εχινάκεια. Ανακατεύουμε καλά μέχρι το μείγμα να γίνει εύπλαστη ζύμη και προσθέτουμε τα αιθέρια έλαια, το τζίνσενγκ και το ιπέροξο. Όταν το μείγμα γίνει ομοιόμορφο και μαλακό το τοποθετούμε πάνω σε λεία επιφάνεια πασπαλισμένη με λίγη σκόνη εχινάκειας και ανοίγουμε φύλλα. Κόβουμε τις καραμέλες μας με τη βοήθεια μιας φόρμας. Τις βάζουμε σε πιάτο και τις αφήνουμε στο ψυγείο για 3 ώρες μέχρι να σκληρύνουν. Τις φυλάμε σε ένα μικρό βαζάκι.
Ημερήσια δόση 3 καραμέλες
Πηγή : proionta-tis-fisis com