Απαγόρευση νυχτερινής κυκλοφορίας και μάσκα παντού – Από το Σάββατο η εφαρμογή των δύο μέτρων
22 October 2020
Τα καλύτερα φυσικά έλαια για την ανάπτυξη και θεραπεία των μαλλιών !
23 October 2020

Φυσικά αντισηπτικά, τα 8 καλύτερα για το δέρμα !

Το δέρμα είναι το μεγαλύτερο όργανο που έχουμε και ως εκ τούτου το πιο εκτεθειμένο σε πολλούς παράγοντες που μπορούν να το αλλάξουν, να το μολύνουν ή να προκαλέσουν διάφορα προβλήματα. Υπάρχουν πολλές θεραπείες που διατηρούν το δέρμα υγιές, απαλό και απαλλαγμένο από μολύνσεις. Ας ανακαλύψουμε μαζί τα καλύτερα φυσικά αντισηπτικά για το δέρμα.

Οι σπιτικές θεραπείες είναι μια εξαιρετική εναλλακτική λύση για τη φροντίδα του δέρματος και για την πρόληψη πολλών προβλημάτων που μπορεί να το καταστρέψουν .

Το δέρμα συχνά εκτίθεται σε πολλούς μικροοργανισμούς που βρίσκονται στο περιβάλλον γύρω μας και σε όλες τις επιφάνειες.

Όταν έχουμε μικρές πληγές στο δέρμα και δεν τις αντιμετωπίζουμε σωστά, γίνονται η πύλη για μικροοργανισμούς, οι οποίοι στη συνέχεια προκαλούν εσωτερικές και εξωτερικές λοιμώξεις.

Ένας τρόπος για την αποφυγή λοιμώξεων και την επούλωση μικρών τραυμάτων του δέρματος είναι η χρήση φυσικών αντισηπτικών, τα οποία έχουν ισχυρή δράση κατά των μικροβίων και τα αποτρέπουν από την ανάπτυξή τους .

  • Σκόρδο
    Αυτό το εξαιρετικά φαρμακευτικό συστατικό είναι ένα από τα καλύτερα φυσικά αντισηπτικά. Το σκόρδο μπορεί να καταπολεμήσει κάθε τύπο μόλυνσης. Συνιστάται η κατανάλωση σκόρδου για την καταπολέμηση των αναπνευστικών λοιμώξεων, την επούλωση πληγών και την καταπολέμηση των μυκήτων των νυχιών ή άλλων τύπων λοιμώξεων.
  • Εχινάκεια
    Η ρίζα Echinacea συνιστάται συχνά για τη θεραπεία τραυματισμών στα πόδια και την καταπολέμηση λοιμώξεων. Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να το πάρετε είναι να κάνετε μια έγχυση, η οποία αφήνεται να ξεκουραστεί και στη συνέχεια εφαρμόζεται απευθείας στην τραυματισμένη περιοχή.
  • Μέλι
    Το μέλι έχει γίνει πολύ δημοφιλές ως ένα από τα καλύτερα φυσικά αντισηπτικά στον κόσμο. Αυτό το ισχυρό συστατικό έχει αποκαταστατικές, αντιφλεγμονώδεις και αντισηπτικές ιδιότητες που μπορούν να καταπολεμήσουν λοιμώξεις και να αναζωογονήσουν το δέρμα .

Το μέλι χρησιμοποιείται συχνά σε διάφορες θεραπείες ομορφιάς για το δέρμα, καθώς το κάνει απαλό και απαλό, αποτρέπει τις λοιμώξεις και ενυδατώνει βαθιά. Για να επωφεληθείτε από όλα τα οφέλη του, ετοιμάστε ένα μείγμα μελιού και λεμονιού για εφαρμογή στην αλλοίωση του δέρματος με τη βοήθεια μιας γάζας.

  • Πρόπολη
    Η πρόπολη είναι μια ρητίνη που χρησιμοποιείται από τις μέλισσες για να κλείσει τις ρωγμές στην κυψέλη και έτσι να αποφευχθεί η είσοδος “εισβολέων”. Αποτελείται από βιταμίνες, μέταλλα και μεγάλη ποσότητα βιοφλαβονοειδών που το καθιστούν ένα ισχυρό φυσικό αντιβιοτικό και αντισηπτικό ικανό να θεραπεύει πληγές του δέρματος και να ανακουφίζει τα έλκη του στομάχου.
  • Θυμάρι
    Η αντισηπτική δύναμη του θυμαριού έχει αξιοποιηθεί εδώ και χιλιετίες. Ήδη οι αρχαίοι Αιγύπτιοι έκαψαν το θυμάρι για να καθαρίσουν τον αέρα και να εξαλείψουν τους μικροοργανισμούς. Σήμερα, αυτό το φυτό χρησιμοποιείται για τη θεραπεία δερματικών τραυμάτων και λοιμώξεων εσωτερικών οργάνων όπως, για παράδειγμα, των βρόγχων και των εντέρων .

Σας συμβουλεύουμε να προετοιμάσετε μια έγχυση θυμαριού και να πίνετε δύο φλιτζάνια την ημέρα. Σε περίπτωση εξωτερικής χρήσης, ωστόσο, βυθίστε λίγο βαμβάκι σε έγχυση θυμαριού και απλώστε απευθείας στην πληγή.

  • Κρεμμύδι
    Όπως το σκόρδο, το κρεμμύδι είναι επίσης ένα ισχυρό φυσικό αντισηπτικό που μπορεί να καταπολεμήσει και να εξαλείψει διάφορους τύπους ιών, βακτηρίων και μυκήτων . Υπάρχουν διάφορες θεραπείες για εξωτερική χρήση για τη θεραπεία και πρόληψη λοιμώξεων του δέρματος. Για παράδειγμα, μπορείτε να το ψήσετε στη σχάρα, να το βράσετε ή να το χρησιμοποιήσετε ωμό και να το εφαρμόσετε σε δερματικές πληγές.

Αρχικά, μπορεί να αισθανθείτε μια ελαφριά αίσθηση καψίματος, αλλά θα δείτε ότι με την αποτελεσματικότητά του θα έχετε εξαιρετικά αποτελέσματα.

  • Λεβάντα
    Η λεβάντα χρησιμοποιείται για το υπέροχο άρωμα και για τις χαλαρωτικές του ιδιότητες, χρήσιμη σε περιόδους στρες ή έντασης. Λίγοι άνθρωποι γνωρίζουν ότι η λεβάντα έχει επίσης αντισηπτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που μπορούν να θεραπεύσουν δερματικές λοιμώξεις και πληγές .

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αιθέριο έλαιο λεβάντας ή να κάνετε έγχυση με αυτό το φυτό. Χρησιμοποιήστε το ως συμπίεση ή απευθείας σε κατεστραμμένο δέρμα.

  • Καρότο
    Αυτή η πλούσια σε αντιοξειδωτικά τροφή μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πολλές θεραπείες δέρματος λόγω των φανταστικών ιδιοτήτων της. Το καρότο είναι πολύ αποτελεσματικό για την απολύμανση πληγών και την πρόληψη λοιμώξεων .

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: