Φλούδες από ρόδια για την ομορφιά μας, την καρδιά μας, τον πονόλαιμο και πολλά άλλα (συνταγές)
14 October 2021
Ξεκινούν σήμερα οι τριήμερες εργασίες του ετήσιου Συνεδρίου της ΚΕΔΕ στη Θεσσαλονίκη
14 October 2021

Φόβος και τρόμος 61χρονος στην Καλλιθέα του Βόλου

Φόβος και τρόμος όχι μόνο για παιδιά, αλλά και για πολλούς μεγάλους στη γειτονιά της Καλλιθέας (κάτω από τον περιφερειακό) αποδείχτηκε ότι ήταν ο 61χρονος δράστης που με μαχαίρι μήκους 10 εκατοστών έσκισε τα λάστιχα 36 σταθμευμένων αυτοκινήτων στη γειτονιά «για να τους εκδικηθεί» όπως κατέθεσε στο Δικαστήριο, που τελικά αργά το απόγευμα διακόπηκε, για να εξεταστεί από ψυχίατρο που θα διαπιστώσει αν χρήζει εγκλεισμού σε ίδρυμα.

Πριν τη δίκη, στα Δικαστήρια συγκεντρώθηκαν περίπου 15 γείτονες του κατηγορούμενου, καθώς 13 ιδιοκτήτες αυτοκινήτων από τους 36 δήλωσαν ότι επιθυμούν την καταδίκη του, ενώ οι υπόλοιποι ότι δεν θέλουν να ασκηθεί δίωξη σε βάρος του.

Ο κατηγορούμενος, μετά από μεγάλη αναμονή, λόγω των προγραμματισμένων δικών στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο, κάθισε στο εδώλιο του Αυτόφωρου, με την κατηγορία της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας κατ’ εξακολούθηση.

Σύμφωνα με γειτόνισσα – μάρτυρα, την Τρίτη τα ξημερώματα της τηλεφώνησε άλλος γείτονας, της είπε για τα λάστιχα και η ίδια, που μένει στο πατρικό της σπίτι, εδώ και περίπου ένα χρόνο, διαπίστωσε ότι της είχε τρυπήσει δύο λάστιχα του αυτοκινήτου της. Η ίδια κατέθεσε ότι ο κατηγορούμενος ζει μόνος, καθώς οι γονείς και ο αδελφός του έχουν πεθάνει.

Γείτονας κατέθεσε ότι δεν είδε τον δράστη αλλά του τηλεφώνησε έτερος γείτονας και του είπε ότι τα δύο λάστιχα του αυτοκινήτου του ήταν «πλάκα». Ο ίδιος διαπίστωσε ότι είχαν τρυπηθεί και εκτίμησε τη ζημιά στα 600-700 €, ενώ άλλη γειτόνισσα κατέθεσε ότι ξύπνησε στις 5 το πρωί για να πάει στη δουλειά της αλλά βρήκε τα λάστιχα ξεφούσκωτα.

«Μπαίνει με μαχαίρι σε μαγαζιά της γειτονιάς και αυνανίζεται δημόσια…»
Ο επόμενος μάρτυρας, επίσης γείτονας του κατηγορούμενου, είπε ότι του τρύπησε δύο λάστιχα από το αυτοκίνητο, ο ίδιος δεν τον είδε, αλλά τον κατέγραψαν οι κάμερες που διαθέτει. Όπως είπε εδώ και χρόνια ο 61χρονος δημιουργεί προβλήματα, πετάει σκουπίδια στα γειτονικά σπίτια, τον «μαζεύει» η Αστυνομία, αλλά σε μια εβδομάδα είναι ξανά έξω. Επίσης κατήγγειλε ότι χρήζει ψυχιατρικής περίθαλψης, γιατί κυνηγάει και απειλεί τα παιδιά, με μαχαίρι, μπαίνει με μαχαίρι σε μαγαζιά της γειτονιάς και αυνανίζεται δημόσια…

Η επόμενη γειτόνισσα μάρτυρας, που ο κατηγορούμενος έσκισε δύο λάστιχα του αυτοκινήτου του συζύγου της, κατέθεσε ότι έχει αντικοινωνική και επικίνδυνη συμπεριφορά, ουρεί και αυνανίζεται δημόσια. Η ίδια είπε ότι πέρα από τα ψυχολογικά προβλήματα που αντιμετωπίζει, ξέρει ότι κάνει κακό και ότι η ίδια και τα μικρά της παιδιά φοβούνται να κυκλοφορήσουν στη γειτονιά λόγω της συμπεριφοράς του.

«Είναι επικίνδυνος και δεν πρέπει να φτάσουμε στο σημείο του διπλού φονικού στη Μακρινίτσα για να κάνετε κάτι», είπε προς την έδρα η αγανακτισμένη γυναίκα.

Τέλος, η τελευταία γειτόνισσα – μάρτυρας, κατέθεσε ότι στις 6 το πρωί που ο σύζυγός της έφυγε για τη δουλειά, διαπίστωσε ότι το πίσω λάστιχο του αυτοκινήτου είχε τρυπήσει και στη συνέχεια άκουσε και τους γείτονες να λένε τα ίδια.

Σύμφωνα με τη γυναίκα, με τον 61χρονο, υπάρχει χρόνιο πρόβλημα, μπαίνει σε καταστήματα με σουγιά, απειλεί και εκβιάζει, ενώ παλιότερα είχε νοσηλευτεί σε ψυχιατρική κλινική.

«Για να τους εκδικηθώ»
Στην απολογία του ο κατηγορούμενος, είπε ότι έσκισε τα λάστιχα των αυτοκινήτων για να εκδικηθεί τους γείτονές του, γιατί τον έπιασε σχιζοφρένεια…

Επίσης είπε ότι το 2018 πέθανε η μητέρα του και ζει μόνος, το πάθος του είναι το κάπνισμα, αλλά δεν έχει χρήματα. Επίσης, κατέθεσε, εν μέσω ακατάληπτων φράσεων ότι έχει μπει 19 φορές σε ψυχιατρείο, όπου τον έκλεινε η μητέρα του και τέλος είπε, ότι δεν έχει χρήματα να δώσει για τη ζημιά που έκανε, αλλά ούτε και θέλει…

Τελικά, το Δικαστήριο διακόπηκε και δόθηκε εντολή για εξέταση από ψυχίατρο και για γνωμάτευση αν χρήζει εγκλεισμού σε ίδρυμα, όπως έκανε πριν τη δίκη η εισαγγελέας υπηρεσίας, που του άσκησε δίωξη για φθορά ξένης ιδιοκτησίας κατ’ εξακολούθηση.

Αγανακτισμένοι οι περίοικοι
Οι γείτονες του 61χρονου, ήταν αγανακτισμένοι και ζητούν από τις αρχές να κάνουν κάτι για να μείνει σε ίδρυμα, διότι είναι επικίνδυνος όσο είναι έξω.

Σύμφωνα με γυναίκα παθούσα, ο 61χρονος άνδρας έβγαλε τη μανία του στα λάστιχα των αυτοκινήτων και η ίδια που βρήκε τρυπημένα δύο λάστιχα του αυτοκινήτου της, μέτρησε επτά μαχαιριές (!) στο ένα απ’ αυτά…

Οι άνθρωποι που δηλώνουν ότι είχαν την ατυχία να μένουν κοντά στον 61χρονο, που αντιμετωπίζει ψυχολογικά και όχι μόνο προβλήματα, κατήγγειλαν πριν τη δίκη ότι πριν 4-5 χρόνια έβαλε φωτιά και έκαψε το σπίτι του, και απειλούσε να βάλει φωτιά στη δεξαμενή πετρελαίου για να τους σκοτώσει όλους…

Επίσης κατήγγειλαν ότι μπαίνει σε μπακάλικο, ζαχαροπλαστείο και σούπερ μάρκετ της γειτονιάς με σουγιά, απειλεί και εκβιάζει καταστηματάρχες και πελάτες.

«Κυνηγούσε παιδάκια»
Σύμφωνα με τους γείτονες, ο 61χρονος πέρυσι στην καραντίνα κυνηγούσε παιδάκια της γειτονιάς με μαχαίρι, έσπαζε τζάμια γειτονικών σπιτιών και πετάει σίδερα, σκουπίδια και άλλα αντικείμενα από το σπίτι του στις αυλές των γειτόνων του. Μάλιστα γείτονας βρήκε στην αυλή του μαχαίρι που είχε πετάξει ο κατηγορούμενος.

Μια φορά, ανέφερε γειτόνισσα, έπαιζε τα μεσάνυχτα μουσική σε πολύ μεγάλη ένταση και όταν βγήκε ένας γείτονας να του πει να τη χαμηλώσει, βγήκε από το σπίτι κρατώντας λοστό που χτυπούσε με μανία στα κάγκελα της αυλής και αν δεν έφευγε από το σημείο θα τον χτυπούσε.

Επίσης άνθρωποι που μένουν στην περιοχή πολλά χρόνια κατήγγειλαν ότι ο 61χρονος πριν 15 χρόνια είχε συλληφθεί για εμπόριο ναρκωτικών, είχαν βρει όπλα στο σπίτι του και γενικά υπάρχει φόβος να περάσει κάποιος από το σπίτι του.

Σύμφωνα με τους ίδιους, η κατάστασή του χειροτέρεψε τα τελευταία τρία χρόνια που έχασε τη μητέρα του, κατά της οποίας ξεσπούσε και τη χτυπούσε. Ο κατηγορούμενος έχει μια κόρη, η οποία δεν έχει τη δυνατότητα να συνεισφέρει οικονομικά για να πάει σε κάποιο ίδρυμα.

Γυναίκα που μένει κοντά στο σπίτι του, κατήγγειλε ότι μια φορά, είχε παρκάρει το αυτοκίνητό του κάθετα στην οδό Κ. Καρτάλη και όταν κόρναρε μοτοσικλέτα που βρισκόταν πίσω του, κατέβηκε, έριξε τον αναβάτη στο δρόμο και τον χτυπούσε. Επίσης μια άλλη φορά, πέταξε αντικείμενο και έσπασε το τζάμι στην κουζίνα σπιτιού, την ώρα που έτρωγαν δύο μικρά παιδιά.

Οι γείτονες του 61χρονου δηλώνουν ότι είναι αγανακτισμένοι και τονίζουν ότι δεν πρέπει να χαθεί άνθρωπος για να ευαισθητοποιηθούν οι αρχές και να παραγγείλουν τον εγκλεισμό του σε ίδρυμα.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: