Ανάβυσσος: Σορός γυναίκας σε διαμέρισμα που πήρε φωτιά
28 January 2024
Ν. Δένδιας: Να χτίσουμε το αύριο του Πολεμικού Ναυτικού
28 January 2024

Φ. Στάθης: Λάθος χαρακτηρισμός έκτασης βάζει μεγάλο εμπόδιο στο διαδημοτικό καταφύγιο ζώων

Ως μεγάλο «αγκάθι» χαρακτήρισε ο δήμαρχος Μουζακίου κ. Φάνης Στάθης την αδυναμία εξεύρεσης ενός χώρου 30 στρεμμάτων, σε ένα ολόκληρο νομό, προκειμένου να κατασκευαστεί και να λειτουργήσει το διαδημοτικό καταφύγιο ζώων.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, όταν βρέθηκε υπήρξε λάθος χαρακτηρισμός από την αρμόδια υπηρεσία Δασών και μεγιστοποίησε το πρόβλημα.

Αυτή την εικόνα παρουσίασε στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο Μουζακίου ο δήμαρχος περιγράφοντας την κατάσταση με το διαδημοτικό καταφύγιο και την υπερβολικά μεγάλη καθυστέρηση στην δημιουργία του.

Έχω πει πολλές φορές, τόνισε, και το έχω επισημάνει και στους άλλους δημάρχους, ότι «θα μας πάρουν με τις πέτρες» γι αυτή την υπόθεση αλλά είναι πραγματικά ένα δυσεπίλυτο πρόβλημα.

Βρήκαμε μία έκταση, πρόσθεσε, κοντά στην παλιά χωματερή στο Χάρμα, αριστερά όπως κινούμαστε για Καρδίτσα. Πρόκειται για μια ενιαία έκταση με την άλλη πλευρά και ενώ φθάσαμε στο σημείο του αποχαρακτηρισμού, από την Διεύθυνση Δασών στην Αποκεντρωμένη μας προτάθηκε το κομμάτι της κοινής έκταση δεξιά, γιατί από λάθος το Δασαρχείο δεν έχει αποχαρακτηρίσει την αριστερή, την οποία θεωρεί δασική ενώ δεν είναι.

Μάλιστα σημείωσε πως δυνατότητα διόρθωσης του λάθους δεν υπάρχει σε αυτές τις περιπτώσεις, σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε το αρμόδιο στέλεχος της Διεύθυνσης Δασών. Παρόλα αυτά, σημείωσε ότι γίνεται προσπάθεια να βρεθεί λύση και θα υπάρξει νέα επαφή την ερχόμενη εβδομάδα με την εν λόγω υπηρεσία για να διαπιστωθεί η δυνατότητα θετικών εξελίξεων.

Σε ότι αφορά στη δεξιά πλευρά που απέμεινε, ο κ. Στάθης διατύπωσε κάποιους προσωπικούς προβληματισμούς, λέγοντας πως είναι ένα κομμάτι που βρίσκεται κάτω από δύο χωριά και μπροστά στο δρόμο. Όχι, εξήγησε, ότι θα δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα αλλά από την στιγμή που είχαμε την δυνατότητα να το κάνουμε αριστερά, πίσω από το λόφο, για ποιο λόγο να το κάνουμε εκεί.

Η συγκεκριμένη άποψη δεν συνάντησε αντιρρήσεις από το υπόλοιπο Σώμα με την στόχευση να επικεντρώνεται στην διερεύνηση κάθε δυνατότητας αποχαρακτηρισμού της αριστερής πλευράς.

Σημειώνουμε πως τέθηκε θέμα και δημιουργία καταφυγίου μόνο για τον Δήμο Μουζακίου, έστω και 15 θέσεων, με τον κ. Στάθη να τονίζει πως είναι ένα σενάριο που μπορεί να εξεταστεί αν μέσα στους επόμενους 6-8 μήνες δεν δοθεί λύση για το διαδημοτικό. Πάντως διευκρίνισε πως ακόμα και αύριο αν βρισκόταν ο χώρος θα απαιτούνταν τουλάχιστον δύο χρόνια για τη λειτουργία καταφυγίου.

Π.Κ.

Πηγή: https://www.karditsalive.net/karditsa/topiki-epikerotita/%CF%86-%CF%83%CF%84%CE%AC%CE%B8%CE%B7%CF%82-%CE%BB%CE%AC%CE%B8%CE%BF%CF%82-%CF%87%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%BA%CF%84%CE%B7%CF%81%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82-%CE%AD%CE%BA%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%B7%CF%82-%CE%B2%CE%AC%CE%B6%CE%B5%CE%B9-%CE%BC%CE%B5%CE%B3%CE%AC%CE%BB%CE%BF-%CE%B5%CE%BC%CF%80%CF%8C%CE%B4%CE%B9%CE%BF-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%86%CF%8D%CE%B3%CE%B9%CE%BF-%CE%B6%CF%8E%CF%89%CE%BD

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: