Ζησιάδης: Τα premium εσώρουχα του… Χρηματιστηρίου και τα μαγιό με logo της Euroleague
27 April 2024
Στ. Κασσελάκης: Συνεχίζει την ναυτική περιοδεία του- Επίσκεψη στα Ψαρά
27 April 2024

Φ. Στάθης στο Δ.Σ. Μουζακίου: «Στην τελική ευθεία η λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού Μουζακίου»

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού του Μουζακίου όπως ανέφερε ο Δήμαρχος κ. Φαν. Στάθης στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου απαντώντας σε σχετική ερώτηση του επικεφαλής της μειοψηφίας κ. Β. Φροξυλιά και κάλεσε τους κατοίκους του Μουζακίου να προχωρήσουν στη σύνδεσή των κατοικιών τους καθώς με την έναρξη λειτουργίας του-αρχικά με λύματα του Μαυρομματίου που έχει έτοιμο το δίκτυό του- θα κληθούν να καταβάλουν τέλη ασχέτως αν έχουν συνδεθεί ή όχι.

Ο Δήμαρχος κ. Στάθης χαρακτήρισε τη λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού Μουζακίου ως το μεγαλύτερο στοίχημα για τη Δημοτική Αρχή για πολλούς λόγους και κυρίως περιβαλλοντικούς .

Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αφορούσε το κόστος των ιδιωτικών συνδέσεων επιλύεται με την ένταξη του Δήμου Μουζακίου σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα που προκηρύχθηκε το 2021 και υλοποιείται τώρα από τη ΔΕΥΑ Μουζακίου. Η σχετική εργολαβία βρίσκεται σε εξέλιξη και ο κ. Στάθης κάλεσε όλους τους δημότες να συνδεθούν. Η σύνδεση έχει όπως είπε ένα μικρό κοστολόγιο, αλλά επίκειται σύμφωνα με ενημέρωση του Δημάρχου από τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Θεοδ. Σκυλακάκη ένα πρόγραμμα τύπου «Εξοικονομώ» για τις ιδιωτικές συνδέσεις, στο οποίο θα μπορούν να ενταχθούν για να μην πληρώσουν ούτε το μικρό κόστος του σπασίματος. Υπογράμμισε δε ότι οι δημότες θα πρέπει για τις συνδέσεις τους να απευθύνονται στη ΔΕΥΑΜ και όχι σε ιδιώτες καθώς υπήρξαν κάποια φαινόμενα όπου κάποιοι ζήτησαν από δημότες χρήματα.

Αφού γίνουν οι ιδιωτικές συνδέσεις θα ακολουθήσουν οι αποκαταστάσεις του δικτύου ακαθάρτων κόστους 50.000 ευρώ περίπου από τον εργολάβο και από εκεί και πέρα θα ξεκινήσει η λειτουργία του βιολογικού αρχικά με τα λύματα από το Μαυρομμάτι, όπου έχει έτοιμο το δίκτυό του και θα ακολουθήσει το Μουζάκι όπου οι εργασίες συνεχίζονται.

Ο Δήμαρχος Μουζακίου υπογράμμισε πως θα πρέπει οι κάτοικοι του Μουζακίου να γνωρίζουν ότι είτε συνδεθούν είτε όχι με το δίκτυο βιολογικού καθαρισμού θα κληθούν να πληρώνουν τέλη, γι’ αυτό θα πρέπει να φροντίσουν να συνδεθούν ώστε να μεγιστοποιηθεί και το αποτέλεσμα της λειτουργίας του βιολογικού καθαρισμού.

Κωστής Κριτσιάνης

Πηγή: https://www.karditsalive.net/karditsa/topiki-epikerotita/%CF%86-%CF%83%CF%84%CE%AC%CE%B8%CE%B7%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%B4-%CF%83-%CE%BC%CE%BF%CF%85%CE%B6%CE%B1%CE%BA%CE%AF%CE%BF%CF%85-%C2%AB%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%84%CE%B5%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B5%CF%85%CE%B8%CE%B5%CE%AF%CE%B1-%CE%B7-%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%B3%CE%AF%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B2%CE%B9%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%8D-%CE%BA%CE%B1%CE%B8%CE%B1%CF%81%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%8D-%CE%BC%CE%BF%CF%85%CE%B6%CE%B1%CE%BA%CE%AF%CE%BF%CF%85%C2%BB

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: